Νέα μαρτυρία κατά Φιλιππίδη: «Αν φύγεις, δεν υπάρχει γυρισμός», φέρεται να είπε σε μια από τις καταγγέλλουσες

Advertisement

Με την κατάθεση μαρτύρων της δεύτερης καταγγέλλουσας που έχει μηνύσει τον Πέτρο Φιλιππίδη συνεχίστηκε η δίκη του ηθοποιού στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Στο βήμα ανέβηκε στενός φίλος και συνάδελφος της δεύτερης καταγγέλλουσας, που έχει μηνύσει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του, στο θέατρο Μουσούρη, το 2010.

Advertisement

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως η φίλη του τού εκμυστηρεύθηκε τι συνέβη ενάμιση χρόνο αργότερα, όταν συμμετείχαν σε μία θεατρική παράσταση.

Μάρτυρας σε δίκη Φιλιππίδη: Της έστειλε μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό περιεχόμενο

«Τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από μια πρόβα πήγαμε για καφέ. Όταν καθίσαμε, χτύπησε το τηλέφωνό της και σηκώθηκε για να μιλήσει. Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν άλλος άνθρωπος, εμφανώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη, σαν να άκουσε κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί.

Τη ρώτησα τι συνέβαινε, δεν ήθελε να μιλήσει. Κατόπιν πίεσης δικής μου, είπε ότι έχει συμβεί κάτι με έναν άνθρωπο του χώρου.

Advertisement

Όπως μου είπε τότε, αυτός ο άνθρωπος τη φώναξε για αντικατάσταση σε μια παράσταση και της επιτέθηκε μια ημέρα που τη φώναξε στο θέατρο, ενώ ήταν κλειστό, δήθεν για να της δώσει έναν ρόλο.

Την οδήγησε στο καμαρίνι του και με σωματική δύναμη προσπάθησε να επιβληθεί. Κάποια στιγμή τον απώθησε, τα κατάφερε σπρώχνοντας και χτύπησε τα γόνατά της στην προσπάθειά της να φύγει.

Μου είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση. Ο Φιλιππίδης, όταν της άνοιξε την πόρτα, της είπε »αν φύγεις, δεν υπάρχει γυρισμός»», υποστήριξε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, και συνέχισε:

Advertisement

«Μετά από επίμονες ερωτήσεις μου, μου είπε ότι ήταν ο Φιλιππίδης και ότι μόλις την είχε πάρει τηλέφωνο. Όσο συζητούσαμε, της έστειλε ο Φιλιππίδης ένα μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό περιεχόμενο. Το μήνυμα αυτό το είδα, το διάβασα.

Μου είπε και για άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί, αντίστοιχου περιεχομένου. Η ίδια μου είπε ότι είχε κοπεί από δύο κάστινγκ, και θεωρούσε ότι αυτό σχετιζόταν με τον Φιλιππίδη, επειδή αυτός της είχε πει στο τηλέφωνο ότι »είναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πράγματα»».

Ο μάρτυρας κατηγορίας κατά του Φιλιππίδη αποκαλύπτει: Προσπάθησα να προτρέψω το θύμα να μιλήσει

Εισαγγελέας: Όταν σας τα είπε, τι αντίδραση είχατε;

Μάρτυρας: Σοκαρίστηκα, εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να την προτρέψω να το πει, έστω και τότε.

Εισαγγελέας: Τη ρωτήσατε γιατί δεν τον κατήγγειλε τότε;

Advertisement

Μάρτυρας: Επέμενα ότι τέτοια πράγματα πρέπει να τα ξεμπροστιάζουμε. Αυτή επέμενε ότι φοβόταν και ντρεπόταν και το είχε πει μόνο σε μια φίλη της.

Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι η καταγγέλλουσα είναι συνεσταλμένη, ντροπαλή και θέλει να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους φίλους της και τους γνωστούς της, ενώ υποστήριξε ότι δεν έχει αντιληφθεί να του έχει πει ποτέ ψέματα.

Η δίκη διεκόπη για αύριο, με την εξέταση του ίδιου μάρτυρα από την πλευρά της υπεράσπισης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: