«Σε αυτό το σπίτι βρέθηκαν δύο νεαρές νεκρές» -Η σημείωση σε αγγελία ενοικίασης που παγώνει

«Σε αυτό το σπίτι βρέθηκαν δύο νεαρές νεκρές» -Η σημείωση σε αγγελία ενοικίασης που παγώνει
Advertisement

Το πολυτελές διαμέρισμα στην Αυστραλία όπου βρέθηκαν νεκρές, σε αποσύνθεση, δύο αδελφές από τη Σαουδική Αραβία, βγήκε ξανά προς ενοικίαση, δύο μήνες μετά το θάνατο των κοριτσιών. Η αγγελία παγώνει.

Μάλιστα το σπίτι στην Αυστραλία βγαίνει με αυξημένη τιμή 160 δολαρίων το μήνα, αλλά και με μια προσεκτικά διατυπωμένη προειδοποίηση.

Advertisement

Ο κτηματομεσίτης που είναι επιφορτισμένος με την ενοικίαση της μονάδας πραγματοποίησε τη Δευτέρα ανοιχτή επιθεώρηση στο ακίνητο στο δυτικό Σίδνεϊ.

Οι αδελφές Alsehli ζούσαν εκεί για δύο χρόνια πριν από το θάνατό τους, πληρώνοντας 480 δολάρια την εβδομάδα για το διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων.

Οι δύο αδελφές από τη Σαουδική Αραβία που βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι στην Αυστραλία

Η ηλεκτρονική αγγελία -που βγάζει πάλι προς ενοικίαση το ακίνητο σε αυξημένη τιμή, 520 δολάρια την εβδομάδα- συνοδεύεται από μια προειδοποίηση… αποποίηση ευθύνης.

Η σημείωση που παγώνει στην αγγελία ενοικίασης του σπιτιού στην Αυστραλία

«Σε αυτό το ακίνητο έχουν βρεθεί δύο νεκροί στις 07/06/2022» αναφέρει σημείωση αποποίησης ευθύνης.

Advertisement

«Έχει υπάρξει σκηνικό εγκλήματος και η αστυνομία εξακολουθεί να διεξάγει έρευνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν πρόκειται για τυχαίο έγκλημα και δεν θα αποτελέσει πιθανό κίνδυνο για την κοινότητα».

Επίσης, οι φωτογραφίες των δύο υπνοδωματίων του διαμερίσματος στην οδό Canterbury Road – όπου η Asra Abdullah Alsehli, 24 ετών, και η Amaal Abdullah Alsehli, 23 ετών, βρέθηκαν νεκρές στις 7 Ιουνίου – απουσίαζαν από τη διαδικτυακή αγγελία.

Στην αγγελία του ακινήτου σημειώνεται επίσης ότι ανακαινίστηκε πρόσφατα και διαθέτει «μπαλκόνια που ενισχύουν τη ‘ροή του αέρα’».

Advertisement

Ο διαχειριστής του ακινήτου Jay Hu δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν ανακαινίσεις, συμπεριλαμβανομένης του βαψίματος των τοίχων με νέο χρώμα και του ξηλώματος των χαλιών για την αντικατάστασή τους με ξύλινο δάπεδο και στα δύο υπνοδωμάτια λόγω της οσμής.

«Υπήρχαν πολλά υγρά και μυρωδιές», δήλωσε ο κ. Hu στην Daily Telegraph.

Ο κ. Hu δήλωσε ότι η αύξηση του ενοικίου έγινε λόγω των αυξημένων εξόδων για τις εργασίες που έγιναν στο σπίτι μετά το θάνατο των γυναικών.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταχώριση, το «σχεδόν ολοκαίνουργιο διαμέρισμα εξασφαλίζει μια ζωή απρόσκοπτης πολυτελούς άνεσης».

Advertisement

«Πρόσφατα τοποθετήθηκε δάπεδο υβριδικής ξυλείας και στα δύο υπνοδωμάτια», αναφέρει η αγγελία.

«Χαλάρωση σε πολυτελείς ανοιχτούς χώρους καθιστικού και ευρύχωρα μπαλκόνια που ενισχύουν το φως και τη ροή του αέρα», προστίθεται ακόμη.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι γυναίκες, οι οποίες βρέθηκαν σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια, μπορεί να ήταν νεκρές για ένα μήνα πριν οι αστυνομικοί ανακαλύψουν τις σορούς τους, σε αποσύνθεση.

Advertisement

Οι ντετέκτιβ κλήθηκαν στον τόπο του εγκλήματος από τον σερίφη, ο οποίος έκανε το μακάβριο εύρημα αφού εμφανίστηκε στο ακίνητο για να επιδώσει στο ζευγάρι ειδοποίηση έξωσης αφού δεν είχαν πληρώσει ενοίκιο για εβδομάδες.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες πέθαναν τον Μάιο και δεν έχουν ακόμη καθορίσει το πώς κατέληξαν, ελπίζοντας ότι τα εκκρεμή αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης θα δώσουν απαντήσεις.

Οι γυναίκες έφυγαν από τη Σαουδική Αραβία το 2017, δεν ήταν γνωστό αν είχαν τακτικές επαφές με την οικογένειά τους και αναζητούσαν και οι δύο ενεργά άσυλο στην Αυστραλία.

Advertisement

Αν και οι λόγοι για τους οποίους εγκατέλειψαν την πατρίδα τους παραμένουν ασαφείς, είχαν έρθει σε επαφή με μια υπηρεσία προσφύγων τα τελευταία πέντε χρόνια, η οποία βοηθά ξένους υπηκόους που διαφεύγουν από διώξεις και ζητούν άσυλο.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκλείσει την ανθρωποκτονία ή την αυτοκτονία, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: