Η McLaren ενημέρωσε επίσημα τον Ricciardo ότι δεν έχει θέση το 2023

Η McLaren ενημέρωσε επίσημα τον Ricciardo ότι δεν έχει θέση το 2023
Advertisement

Η ομάδα της McLaren έχει ενημερώσει επίσημα τον Daniel Ricciardo ότι σκοπεύει να τον αντικαταστήσει με τον Oscar Piastri τον επόμενο χρόνο, καθώς η βρετανική ομάδα φέρεται να έχει πάρει την υπογραφή του νεαρού Αυστραλού.

Αρχικά, η συμφωνία μεταξύ McLaren και Piastri είναι για τη θέση του εφεδρικού οδηγού το 2023, αλλά εφόσον ο Ricciardo συμφωνήσει να αποχωρήσει πρόωρα από την ομάδα (έχει συμβόλαιο και το 2023), τότε ο Piastri θα προαχθεί σε επίσημο οδηγό της ομάδας από το Woking.

Advertisement

Ο Ricciardo έχει κλειστό συμβόλαιο με τη McLaren, ως μέρος της αρχικής τριετούς συμφωνίας που υπέγραψε στις αρχές του 2020, και οι δύο πλευρές θα πρέπει τώρα να βρουν μια κοινή λύση, προκειμένου ο Αυστραλός να φύγει στο τέλος αυτής της σεζόν.

Ο Ricciardo δεν ενδιαφέρεται να τρέξει για λογαριασμό της McLaren στο πρωτάθλημα της Formula E της ομάδας και είναι αποφασισμένος να βρει άλλη θέση στη F1, η οποία είναι πιθανό να είναι αυτή της Alpine.

Η McLaren είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να ανακοινώσει τον Piastri, παρά τον ισχυρισμό της Alpine ότι έχει ένα έγκυρο συμβόλαιο με τον νεαρό οδηγό για το 2023.

Όπως διάβασες, η ομάδα του Enstone ανακοίνωσε επίσημα την περασμένη Τρίτη ότι ο Piastri θα οδηγεί για λογαριασμό της το 2023, κάτι που στη συνέχεια διαψεύστηκε από τον Piastri.

Advertisement

Πιστεύεται ότι η δυνατότητα του Piastri να φύγει από την Alpine βασίζεται στον ισχυρισμό ότι η συμφωνία του 2023 με την ομάδα δεν υπογράφηκε ποτέ σωστά.

Η ημερομηνία της 31ης Ιουλίου -καταληκτική ημερομηνία για την ενεργοποίηση της option του από την Alpine- θεωρείται ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η διαφορά μεταξύ Alpine και McLaren φαίνεται ότι θα λυθεί στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβάσεων (CRB), αν και υπάρχει επίσης κάποιο ερώτημα εάν η Alpine υπέγραψε πράγματι σύμβαση με την CRB που να κάλυπτε το 2023.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: