BMW: Η κατασκευή ηλεκτρικών παράγει 40% περισσότερο CO2 σε σχέση με τα εσ. καύσης

BMW: Η κατασκευή ηλεκτρικών παράγει 40% περισσότερο CO2 σε σχέση με τα εσ. καύσης
Advertisement

Σύμφωνα με τον Thomas Becker, ο επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας της BMW, η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου παράγει 40% περισσότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τη κατασκευή ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο κύριος ένοχος γι’αυτό είναι η μπαταρία, επειδή η παραγωγή της απαιτεί τεράστια ποσότητα ενέργειας, από την εξόρυξη των υλικών που χρησιμοποιούνται μέχρι την μεταφορά των υλικών αυτών στα εργοστάσια και την κατασκευή της.

Advertisement

Όλα αυτά παράγουν μεγάλες ποσότητες CO2, όταν σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το αλουμίνιο είναι ο μεγαλύτερος ρυπαντής.

Σύμφωνα με τον Becker, η BMW πρέπει να εξοικονομήσει 60% CO2 στις συνολικές δραστηριότητές της για να μπορέσει να αντισταθμίσει αυτή την αύξηση του 40%.

Οι απαιτήσεις θα γίνουν αυστηρότερες με τα χρόνια. Έως το 2050, η εταιρεία πρέπει να γίνει εντελώς ουδέτερη από πλευράς CO2.

Advertisement

Η BMW θα επικεντρωθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τοποθετώντας ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, ενώ θα επεκτείνει την ανακύκλωση για να μειώσει το CO2.

Η BMW έχει επίσης συμφωνήσει με 400 προμηθευτές να χρησιμοποιούν 100% πράσινη ενέργεια, ενώ όλα τα αυτοκίνητα της BMW και της Mini από το 2024 θα παράγονται αποκλειστικά με “πράσινη” ενέργεια.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: