Πέθανε η Olivia Newton John, πρωταγωνίστρια του μιούζικαλ «Grease»

Πέθανε η Olivia Newton John, πρωταγωνίστρια του μιούζικαλ «Grease»
Advertisement

Η Olivia Newton John πέθανε στα 73 της χρόνια. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός, πρωταγωνίστρια του θρυλικού μιούζικαλ «Grease» πέθανε στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρινια.

Η οικογένεια της έκανε γνωστή την είδηση, αναρτώντας τα θλιβερά νέα στη σελίδα της στο Facebook.

Advertisement

Ποια ήταν η Olivia Newton John

Η Olivia Newton John γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1948 και ήταν Αγγλο-Αυστραλή τραγουδίστρια, στιχουργός, ηθοποιός, χορεύτρια, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια.

Όταν ήταν μόλις 6 ετών, ο πατέρας της, καθηγητής στο επάγγελμα, πήρε μετάθεση στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Έτσι, το 1954 η οικογένεια μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου η Ολίβια πέρασε την παιδική κι εφηβική της ηλικία.

Η κλίση της στη μουσική φάνηκε από πολύ νωρίς, καθώς με κάθε ευκαιρία επιδίωκε να τραγουδά μπροστά σε κοινό. Εμφανιζόταν σε μαγαζιά, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ακόμα και σε ταινίες και τηλεοπτικά σόου. Κυνηγούσε την τύχη της σε αυτό που αγαπούσε και η πρώτη σημαντική επιτυχία ήρθε γρήγορα.

Advertisement

Όταν ήταν 17 ετών κέρδισε σε ένα γνωστό τηλεπαιχνίδι ταλέντων της αυστραλιανής τηλεόρασης. Με το χρηματικό έπαθλο αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά της, όπου πίστευε ότι οι ευκαιρίες για την καλλιτεχνική της ανέλιξη θα ήταν περισσότερες.

Πράγματι, στην Αγγλία η Ολίβια, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ με τίτλο «Till You Say You’ll Be Mine». Παράλληλα, έκανε γνωριμίες, συμμετείχε σε μπάντες και συγκροτήματα και έκανε τον γύρο της Ευρώπης τραγουδώντας σε συναυλίες και φεστιβάλ.

Τη δεκαετία του ’70, η ανοδική της πορεία συνεχίστηκε με ακόμη πιο ραγδαίους ρυθμούς. Έβγαλε τον πρώτο της ολοκληρωμένο σόλο δίσκο και τα τραγούδια της για πρώτη φορά μπήκαν στα διεθνή τσαρτ. Το 1974, η πλέον αναγνωρίσιμη Ολίβια Νιούτον Τζον συμμετείχε στην Eurovision με το κομμάτι «Long Live Love» και κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Advertisement

Το απόγειο της καριέρας της ήρθε στα τέλη της ίδιας δεκαετίας. Το 1978, η Ολίβια πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζον Τραβόλτα στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Grease».

Η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Αποτελεί τη δεύτερη ταινία με τα περισσότερα έσοδα κατά την πρώτη βδομάδα προβολής μετά τον Τιτανικό, ενώ το τραγούδι των τίτλων βρίσκεται μέσα στη δεκάδα των πιο επιτυχημένων σάουντρακ όλων των εποχών.

Έλαβε τέσσερις φορές βραβείο Grammy και έχει μπει πέντε φορές στο number-one και δέκα φορές στο top-ten του Billboard Hot 100 ενώ δυο δίσκοι της έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στο Billboard 200.

Advertisement

Έντεκα από τα singles της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων δίσκων) και 14 δίσκοι της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων και τεσσάρων διπλά πλατινένιων) έχουν γίνει χρυσοί.

Έχει πουλήσει σχεδόν 100 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και θεωρείται μια από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως.

Πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ Grease (1978) και το ομώνυμο τραγούδι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της μουσικής ενώ το single «You’re the One That I Want», με τον συμπρωταγωνιστή της Τζον Τραβόλτα, είναι ένα από τα singles με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Advertisement

Η Olivia Newton John ήταν επίσης ακτιβίστρια για ζητήματα του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων. Είχε ταχθεί υπέρ της υπεράσπισης της υγείας και είχε αναμιχθεί με αρκετές φιλανθρωπίες, προϊόντα υγείας και εράνους.

Τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντά της περιλάμβαναν την κυκλοφορία αρκετών προϊόντων για την Koala Blue και την ιδιοκτησία του Gaia Retreat & Spa στην Αυστραλία.

Η Olivia Newton John είχε παντρευτεί δυο φορές. Είχε αποκτήσει μια κόρη, τη Χλόη Λάττανζι, με τον πρώτο σύζυγό της, τον ηθοποιό Ματ Λάττανζι. Το 2008 παντρεύτηκε τον Τζον Ίστερλιγκ.

Advertisement

H Olivia Newton John και τα προβλήματα υγείας

Η Olivia Newton John διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος τον Μάιο του 2017, για τρίτη φορά, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση.

Όταν το 2013 γιατί επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει τη νέα περιπέτεια της υγείας της, απάντησε: «σκέφτηκα ότι είναι η ζωή μου και απλά αποφάσισα να το κρατήσω για τον εαυτό μου».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: