H πιο γρήγορη Vantage όλων των εποχών αποχωρίζεται την οροφή της (εικόνες + βίντεο)

H πιο γρήγορη Vantage όλων των εποχών αποχωρίζεται την οροφή της (εικόνες + βίντεο)
Advertisement

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο η Aston Martin, έχοντας κορυφώσει τους προηγούμενους την αγωνία, παρουσίαζε την πιο γρήγορη Vantage όλο των εποχών με την οποία θα έμπαινε ένα τέλος στην 15ετή πορεία του μοντέλου, πριν αυτό περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Πριν από λίγες ώρες, στο Pebble Beach, οι Βρετανοί έκαναν τα αποκαλυπτήρια και της roadster έκδοσης που «παντρεύει» τα χαρακτηριστικά του coupe με την αίσθηση της ελευθερίας που προκύπτει από την απουσία της οροφής.

Advertisement

Η δύναμη πηγάζει από τον ίδιο V12 twin-turbo κινητήρα των 5,2 lt που αποδίδει 700 PS στις 6.500 rpm και 753Nm ροπής στις 5.500 rpm, ενώ συνδυάζεται με 8τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων ZF που περνάει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Όλα αυτά επιτρέπουν στη V12 Vantage Roadster να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 3.5 sec ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 321 km/h και πρόκειται για τις επιδόσεις που έχει και το «αδελφάκι» της.

Η βασική διαφοροποίηση των δύο V12 Vantage εντοπίζεται, αναμενόμενα, στο πλαίσιο ενώ και το σύστημα των αναρτήσεων, παρόλο που έχει παραμείνει το ίδιο, έχει δεχθεί μια σειρά παρεμβάσεων για την καλύτερη απόσβεση των αμορτισέρ.

Advertisement

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και στις φωτογραφίες, η τεράστια αεροτομή που είχαμε δει στο coupe απουσιάζει και όσοι θέλουν να την προσθέσουν στο roadster θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, μιας και προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή.

Η εταιρεία πάντως τονίζει πως ακόμα και χωρίς αυτή, η αεροδυναμική ισορροπία δεν διαταράσσεται χάρη στην αποτελεσματική ροή του αέρα στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Την πέδηση αναλαμβάνει ένα σετ κεραμικών δίσκων που συνεργάζονται με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και με τετραπίστονες πίσω ενώ κρύβονται πίσω από ζάντες 21 ιντσών που φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Advertisement

Τέλος, όπως έγινε γνωστό η Aston Martin V12 Vantage θα παραχθεί σε μόλις 249 μονάδες οι οποίες έχουν ήδη καπαρωθεί από τους νέους ιδιοκτήτες τους. Η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο και οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2022.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: