Ακραία πρόκληση Μπαχτσελί κατά της Ελλάδας: Σταματήστε γιατί θα πάθετε χειρότερα από το 1922

Ακραία πρόκληση Μπαχτσελί κατά της Ελλάδας: Σταματήστε γιατί θα πάθετε χειρότερα από το 1922
Advertisement

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στην τουρκική προβοκάτσια με τους S-300.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γεγονός είναι μια εχθρική αντιμετώπιση και προχωρημένη προβοκάτσια ενώ τόνισε ότι επιθυμία του είναι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση να συνέλθει άμεσα και να σταματήσει να κυνηγά την τρέλα, ειδάλλως το τίμημα που θα πληρώσει η Ελλάδα θα είναι πολύ βαρύτερο από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 1922 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της Ιστορίας.

Advertisement

«Τερμάτισαν» την προβοκάτσια τα τουρκικά ΜΜΕ: «Να ενεργοποιήσουμε κι εμείς τους S-400»

Την προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας με τους S-300 σχολίασε και ο Τύπος στην Τουρκία, με τους Τούρκους αναλυτές να δυναμιτίζουν το κλίμα, σημειώνοντας ότι το επόμενο βήμα της Αθήνας θα είναι η εκτόξευση πυραύλων.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μετά την καταγγελία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ότι οι πύραυλοι S-300 που είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη «κλείδωσαν» με τα ραντάρ τους τουρκικά F-16 που πραγματοποιούσαν «εκπαιδευτική πτήση» στην περιοχή της Ρόδου και την απάντηση της Αθήνας ότι πρόκειται για προβοκάτσια, τα τουρκικά ΜΜΕ απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Ελλάδας.

Η Hurriyet στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι «αποκαλύφθηκε το ψέμα για τους S-300» σημειώνοντας ότι η Ελλάδα τους έχει ενεργοποιημένους και παρενόχλησε και πάλι τα τουρκικά μαχητικά. Η Yeni Safak μιλά για «εχθρική ενέργεια με τους S-300».

Advertisement

Η Milliyet έχει ως πρώτο θέμα την υπόθεση με τα τουρκικά μαχητικά, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «εχθρικό κλείδωμα» και συμπληρώνοντας ότι «η Αθήνα παίζει με τη φωτιά».

Μάλιστα, δημοσιεύει έναν χάρτη που δείχνει, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, το κλείδωμα των ραντάρ. Μάλιστα, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι αφού οι Έλληνες ενεργοποίησαν τους S-300, τότε και η Τουρκία πρέπει να «κλειδώσει» με τα ραντάρ των S-400 το Αιγαίο.

Η Cum Hurriyet, που είναι και αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, γράφει ότι η Αθήνα παρενόχλησε τα τουρκικά F-16 με ρωσικό αντιεροπορικό σύστημα.

Advertisement

Αναφορά στο θέμα έκαναν και τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα με το Haberturk να επισημαίνει ότι «τα τουρκικά μαχητικά F-16, τα οποία πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, τα κλείδωσαν με τα ραντάρ τους οι S-300, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη.

Τα τουρκικά F-16 παρά την παρενόχληση ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους. Πηγές του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν πως αυτό το γεγονός δείχνει πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί και έχει ενεργοποιημένες τις συστοιχίες των S-300».

Το CNN Turk ανέφερε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Τουρκικά μαχητικά και πάλι παρενοχλήθηκαν από την Ελλάδα. Αυτή τη φορά κλειδώθηκαν με τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων τω S-300».

Advertisement

Φιλοξενώντας τον αντιπτέραρχο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμακόγλου, αυτός τόνισε ότι «πρέπει να διαβάσουμε με προσοχή τη στάση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας.

Μιλάμε για διπρόσωπη στάση. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε εμείς πήραμε τους S-400 και δεν τους χρησιμοποιούμε. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε εμείς».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: