Νόμιζε ότι είχε απλώς hangover αλλά ήταν καρκίνος: «Θυμάμαι να κλαίω ανεξέλεγκτα»

Advertisement

Μια φοιτήτρια στη Βρετανία που νόμιζε ότι απλά υπέφερε από πολύ άσχημο hangover, σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε την τρομακτική αλήθεια- πως πάσχει από καρκίνο.

Η Μόλι Χαντ δήλωσε ότι εμφάνιζε πόνο στο στομάχι κάθε φορά που έπινε τον περασμένο Οκτώβριο και ένιωθε επίσης εξαιρετικά κουρασμένη όλη την ώρα.

Advertisement

Ξυπνούσε στη 1 το μεσημέρι και έχανε τις διαλέξεις στο πανεπιστήμιο, ωστόσο υπέθεσε ότι το σώμα της απλώς προσαρμοζόταν στη δευτεροετή πανεπιστημιακή ζωή.

«Ήμουν εξαιρετικά κουρασμένη. Μερικές φορές νόμιζα ότι ήταν hangover και άλλες φορές το απέδιδα στο φόρτο εργασίας στο πανεπιστήμιο. Σκέφτηκα ότι απλώς το είχα παρακάνει.

Έπιασα τον εαυτό μου να πηγαίνει σε όλο και λιγότερες διαλέξεις επειδή ένιωθα τόσο κουρασμένη. Ακόμη κι αν πήγαινα για ύπνο στις 10 το βράδυ, μερικές φορές ξυπνούσα στη 1 το μεσημέρι επειδή ήμουν εξαντλημένη.

Advertisement

Δεν μπορούσα πραγματικά να συγκεντρωθώ σε πολλά πράγματα καθώς η κούραση ήταν τόσο μεγάλη. Φοβόμουν επίσης να βγω έξω μόνη μου χωρίς τους φίλους μου και το αγόρι μου, τον Χάρι, γιατί η κούραση με χτυπούσε από το πουθενά και γινόμουν και λίγο περίεργη», λέει.

Όπως εξηγεί η 21χρονη φοιτήτρια, που ονειρεύεται να γίνει αεροσυνοδός, την επομένη ημέρα μετά από κατανάλωση αλκοόλ είχε έναν «πολύ άσχημο πόνο στην κοιλιά κάτω από το διάφραγμα».

Ωστόσο θεώρησε ότι απλώς το σώμα της ενδεχομένως δεν μπορούσε να αντέξει τόσο πολύ το αλκοόλ

«Με επηρέασε πραγματικά και άρχισα να βγαίνω όλο και λιγότερο με τους φίλους μου από το πανεπιστήμιο, επειδή ήξερα ότι το πρωί θα ένιωθα αφύσικα χάλια», λέει.

Advertisement

Τέσσερις μήνες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, τον Φεβρουάριο του 2021, η Μόλι παρατήρησε έναν όγκο μεγέθους δύο σταφυλιών στην κλείδα της. Ένιωθε επίσης φαγούρα στο δέρμα της και την ανάγκη να ρεύεται συνεχώς.

Αφού πέρασαν 15 ημέρες και ο όγκος δεν είχε φύγει, αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να την υποβάλλουν σε μια σειρά από εξετάσεις.

Η Μόλι επισκέφτηκε το γιατρό εκείνο το μήνα, όπου εξετάσεις αίματος απέδωσαν το εξόγκωμα στο λαιμό στους λεμφαδένες της, καθώς είχε εμφανίσει αδενικό πυρετό τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ωστόσο ο όγκος δεν έλεγε να υποχωρήσει και στις επόμενες δυο εβδομάδες εμφάνισε και δεύτερο εξόγκωμα.

Advertisement

Οι γιατροί αποφάσισαν να κάνει υπερηχογράφημα, όπου διαπίστωσαν ότι ο όγκος ήταν πολύ μεγάλος οπότε έκαναν βιοψία.

«Χρειάστηκε ένας ολόκληρος μήνας για να βγουν τα αποτελέσματα. Γύρισα από τη δουλειά τη Δευτέρα, έχοντας περάσει μια από τις καλύτερες μέρες στην εργασία μου, μέχρι που είδα τον μπαμπά μου, που είπε: «Μπορείς να έρθεις στο σαλόνι μαζί με εμένα και τον Χάρι;»».

Τότε έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και συγκεκριμένα λέμφωμα Hodgkin, μία εκ των δύο βασικών μορφών καρκίνου στους λεμφαδένες.

Advertisement

«Θυμάμαι ότι έκλαιγα ανεξέλεγκτα, ήταν σαν να ούρλιαζα. Σίγουρα ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω ακούσει στη ζωή μου. Αρχικά σκέφτηκα «θα πεθάνω; Άλλαξε η ζωή μου για πάντα;»», θυμάται η 21χρονη.

Έκτοτε, υποβλήθηκε σε εγχειρήσεις, ειδικά από την στιγμή που εμφάνισε όγκο και στο στήθος, όμως πλέον ο καρκίνος της βρίσκεται σε ύφεση.

Δύο ημέρες αργότερα, την 1η Ιουνίου, διαγνώστηκε επίσημα με λέμφωμα Hodgkin, το οποίο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν δεύτερου σταδίου. Η Μόλι – η οποία εμφάνισε επίσης έναν όγκο 8 εκατοστών στο στήθος- ξεκίνησε χημειοθεραπεία στις 20 Ιουνίου.

Πλέον ο καρκίνος της βρίσκεται σε ύφεση. «Είναι ψυχολογικά πολύ δύσκολο γιατί είναι το ίδιο κάθε μέρα – ο φόβος του αγνώστου και τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια.

Advertisement

Επηρέασε πολύ τη ζωή μου και έκανε την καρδιά μου να πονάει για την οικογένειά μου. Μετράω συνεχώς τη θερμοκρασία, την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα οξυγόνου. Ζω στον εφιάλτη μου», σημειώνει.

Παρ’ όλα αυτά, η Μόλι, που λατρεύει τα ταξίδια, δηλώνει ενθουσιασμένη για το μέλλον.

Μοιράζεται διάφορα ενημερωτικά βίντεο στο TikTok (@mollyhunt146) σχετικά με το λέμφωμα Hodgkin, συγκεντρώνοντας πάνω από 80.000 views, και αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει χρήματα για τη Lymphoma Action.

«Το μήνυμά μου θα ήταν – κανείς δεν γνωρίζει το σώμα σου όσο εσύ ο ίδιος και αν ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά, να το ελέγξεις γιατί μπορεί σίγουρα να σου σώσει τη ζωή. Μόλις ανακάλυψα τον όγκο μου πήγα στους γιατρούς, γι’ αυτό και το πρόλαβα νωρίς, οπότε είμαι αρκετά τυχερή», καταλήγει.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: