Ο Πούτιν πάσχει (και) από το «σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών»; – Νέα σχόλια για την υγεία του [βίντεο]

Ο Πούτιν πάσχει (και) από το «σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών»; – Νέα σχόλια για την υγεία του [βίντεο]
Advertisement

Κατά την επίσκεψή του σε σχολείο στο Καλίνινγκραντ, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, άρχισε να κάνει πλύση εγκεφάλου σε μαθητές, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η πρώην Σοβιετική Ένωση ήταν αυτή που δημιούργησε την Ουκρανία.

Ωστόσο, καθ΄όλη την διάρκεια του μαθήματος, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου κουνούσε ανεξέλεγκτα τα πόδια του.

Advertisement

Το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, όπως σχολιάζουν οι βρετανικές εφημερίδες «Express» και «Sun», απεικονίζει τον Ρώσο πρόεδρο να κάθεται στην έδρα του… δασκάλου και να μην μπορεί να ελέγξει τα κάτω άκρα του.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter από τον Ρώσο δημοσιογράφο του BBC, Ilya Barabanov. «Ο Πούτιν πυροδοτεί φήμες για την κατάσταση της υγείας του καθώς δεν φαίνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα πόδια του», αναφέρει η εφημερίδα «Express».

Ο Ρώσος πρόεδρος «σνομπάρει» την κηδεία του τελευταίου σοβιετικού ηγέτη, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Μόσχα προβάλλοντας το επιχείρημα των «ανειλημμένων υποχρεώσεων», όπως σχολιάζει η εφημερίδα Sun.

Advertisement

Από χθες βρίσκεται για πολυήμερη επίσκεψη στο Καλίνινγκραντ , τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία .

Επισκέφθηκε σήμερα ένα σχολείο κάνοντας «κήρυγμα» σε μαθητές ηλικίας 9 έως 12 ετών, που είχαν ήδη τεθεί σε καραντίνα έτσι ώστε να μην κινδυνεύει να μολυνθεί από τη νόσο Covid -19.

Για το Κρεμλίνο, ο Πούτιν έκανε «ανοιχτό μάθημα» συζητώντας για τη σημασία της ρωσικής ιστορίας και την απόφαση της Μόσχας να ξεκινήσει μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία για να προστατεύσει τους Ρώσους στο Ντονμπάς.

Advertisement

Ωστόσο, τα λεγόμενά του δεν ήταν αυτά που τράβηξαν την προσοχή του κοινού αλλά ο εκνευρισμός του κατά της διάρκεια του «ανοιχτού μαθήματος».

Ο Πούτιν κουνούσε συνεχώς τα πόδια του σαν να μην μπορεί να τα ελέγξει δίνοντας τροφή για σχόλια στους επικριτές του που ισχυρίζονται ότι πάσχει από διάφορες παθήσεις κι ότι η υγεία του επιδεινώνεται σταθερά.

Υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα επικαλούμενα ειδικούς που θεωρούν ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από διάφορες νόσους όπως, καρκίνο ή Πάρκινσον, με το Κρεμλίνο να τα διαψεύδει κατηγορηματικά.

Πάντως, τo σχετικό βίντεο δείχνει τον Πούτιν να πιάνει το μπράτσο της καρέκλας ενώ κάθεται σαν να είναι ξαπλωμένος, με τα πόδια του να κουνιούνται ανεξέλεγκτα.

Advertisement

Σε μια λεζάντα στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, ο Ρώσος δημοσιογράφος του BBC, Ιlya Barabanov, διερωτάται: «Τι συμβαίνει με τα πόδια του;; Δεν είναι πέντε χρονών. Πρέπει να υπάρχει ιατρική εξήγηση για αυτό».

Τι είναι το «σύνδρομο ανήσυχων ποδιών» από το οποίο μπορεί να πάσχει ο Πούτιν

Θεωρείται ως μία επιτακτική ανάγκη κίνησης των ποδιών με ή χωρίς δυσάρεστη αίσθηση. Είναι μια σχετικά συχνή πάθηση που εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και στους εφήβους. Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών έχει ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία είναι απαραίτητα για την διάγνωση:

Τα συμπτώματα επιδεινώνονται στην ηρεμία, δηλαδή μετά από πολλή ώρα στο κρεβάτι ή στην καρέκλα και βελτιώνονται με την κίνηση όπως με το τέντωμα των ποδιών, το τρίψιμο ή το περπάτημα. Η ανακούφιση διαρκεί για όσο χρονικό διάστημα τα άκρα κινούνται.

Advertisement

Οι ασθενείς περιγράφουν το «σύνδρομο ανήσυχων ποδιών» ως μια δυσάρεστη αίσθηση στα πόδια, όπως ανατριχίλα, ανησυχία, κράμπα, τράβηγμα και φαγούρα, ρεύμα. Προκαλεί σοβαρή διαταραχή του ύπνου με επακόλουθη υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας και αίσθημα κόπωσης.

Αν και η αιτία του δεν είναι γνωστή, ωστόσο, κάποιες παθήσεις σχετίζονται με το Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών και προκαλούν τα ίδια συμπτώματα.

Αυτές είναι η νεφρική ανεπάρκεια, η έλλειψη σιδήρου, ο σακχαρώδης διαβήτης, η νόσος Πάρκινσον και τα ρευματολογικά νοσήματα. Υπάρχουν επίσης και κάποια φάρμακα που ενοχοποιούνται όπως αντικαταθλιπτικά, αντιυπερτασικά καθώς και οι μεγάλες δόσεις καφείνης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: