Ο Πέτρος Φιλιππίδης πήγε διακοπές στα Γιάννενα -Ψάχνει σπίτι στην Αθήνα καθώς είναι ανεπιθύμητος στη γειτονιά

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πήγε διακοπές στα Γιάννενα -Ψάχνει σπίτι στην Αθήνα καθώς είναι ανεπιθύμητος στη γειτονιά
Advertisement

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη βρίσκεται σε εξέλιξη, και το Σάββατο (3/9) ο συνήγορος υπεράσπισής του, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» με τη Σίσσυ Χρηστίδου για την συνέχεια της δίκης και την κατάσταση της υγείας του ηθοποιού.

Ακόμη αναφέρθηκε στις… διακοπές που έκανε μόλις βγήκε από τη φυλακή, κι αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο ψάχνει σπίτι σε άλλη γειτονιά της Αθήνας.

Advertisement

«Είναι απορία όχι μόνο της υπεράσπισης, αλλά και του δικαστηρίου και της εισαγγελέως γιατί θέτουν τέτοια ερωτήματα πώς ένα συμβάν, όπως αυτό του βιασμού, δεν εκμυστηρεύτηκαν στον πατέρα, την μητέρα και στα δύο αδέρφια που ήταν επιστήμονες και θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αυτό το γεγονός; Αναρωτιέται και η εισαγγελέας που έθεσε αυτό το ερώτημα και το δικαστήριο και όχι μόνο εγώ.

Οι γυναίκες, οι οποίες βιάζονται ή δέχονται μία απόπειρα βιασμού, στους πρώτους που απευθύνονται είναι οι γονείς και η οικογένεια, γιατί είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν μαζί με την γυναίκα, τον «εισβολέα» στην προσωπική της ζωή.

Αυτή είναι η θέση της καταγγέλλουσας και το δικαστήριο θα τα κρίνει και θα τα αξιολογήσει», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και συνέχισε:

Advertisement

«Δεν ακούω, έχω δικαστικές εμπειρίες. Τα θύματα κατά κανόνα εκμυστηρεύονται στην οικογένεια και ζητούν την συνδρομή της. Μετά πηγαίνουν σε εκτός οικογένειας άτομα όταν η οικογένεια είναι διαλυμένη.

Αυτό που έχει αξία είναι ότι έρχεται μία φίλη της καταγγέλλουσας μετά από τόσα πολλά χρόνια και μιλάει για ένα μήνυμα, λίγες ώρες μετά την καταγγελία, που ο φερόμενος ως βιαστής, στέλνει ένα γραπτό μήνυμα στο φερόμενο ως θύμα, που της λέει γραπτά ότι «ό,τι δεν κατάφερα τώρα, θα το καταφέρω σε λίγο»».

«Δηλαδή, ένας που κάνει απόπειρα βιασμού, φεύγει το θύμα του, και μετά στέλνει μήνυμα στη φίλη της για να στοιχειοθετήσει την κατηγορία. Δεν έχουν λογική αυτά. Και όταν ρωτάμε εάν υπάρχει το μήνυμα μας απάντησαν ότι το έχουν διαγράψει.

Advertisement

Άρα, το μήνυμα είναι η φωνή και η αξιοπιστία της φίλης της. Ο καθένας καταλαβαίνει, νομίζω ότι μπορώ να βρω και εγώ 10 μάρτυρες από τα θύματα πουν ότι υπήρχαν αντίστοιχα μηνύματα από τον Πέτρο Φιλιππίδη, τα οποία βέβαια δεν τα έχω, θα έχω μία φωνή που θα καταθέτει αυτά που λέει ο Φιλιππίδης πριν από 10 χρόνια. Δεν τα κάνω, όμως, εγώ αυτά, δεν είναι σοβαρά αυτά», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Για την υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι «Είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο η υγεία, αλλά έχει πάρει μεγάλο έκταση αυτό. Το πρόβλημα υγείας του είναι πολύ επιθετικός σακχαρώδης διαβήτης.

Όσοι συνάνθρωποί μας έχουν αυτό το πρόβλημα μπορούν να καταλάβουν πώς είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης. Όπως έχω ξαναπεί, ο πατέρας του πέθανε από την ίδια αιτιολογία».

Advertisement

Διακοπές στα Γιάννενα και με τις… μικρές αγγελίες στο χέρι

«Το καλοκαίρι το πέρασε στο σπίτι του και για λίγες ημέρες πήγε στο πατρικό του, σε ένα χωριό έξω από τα Γιάννενα. Κάθισε εκεί, είδε τους συντοπίτες του, τους συγχωριανούς τους και παλιούς φίλους, και έπειτα γύρισε στο σπίτι του», συνέχισε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του Πέτρου Φιλιππίδη στο Ψυχικό του ζήτησε να το εγκαταλείψει και έτσι ο ηθοποιός πλέον ψάχνει να βρει νέο σπίτι στο Παγκράτι ή στα Πατήσια.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: