Ο Γαρδέλης στηρίζει τον Φιλιππίδη: Όταν μια κοπέλα βιάζεται και μένει στην ίδια δουλειά, δεν είναι βιασμός αλλά συναίνεση

Ο Γαρδέλης στηρίζει τον Φιλιππίδη: Όταν μια κοπέλα βιάζεται και μένει στην ίδια δουλειά, δεν είναι βιασμός αλλά συναίνεση
Advertisement

Ο Σταμάτης Γαρδέλης σε συνέντευξή του στο Πρωινό και τον Ισίδωρο Φίκαρη, έκανε υποστηρικτικές δηλώσεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης ζητάει να δείξουμε ανθρωπιά στον Πέτρο Φιλιππίδη

Όπως υπογράμμισε ο Σταμάτης Γαρδέλης «θεωρώ ότι είναι ένας ηθοποιός που βγαίνει κάθε 100 χρόνια στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικός. Φίλοι δεν είμαστε, αλλά γελάω όποτε τον έχω βρει. Είναι φοβερός ηθοποιός.

Advertisement

Ο καημενούλης έχει θέμα υγείας. Θα μου πεις «τα κορίτσια δεν είναι καημένα;». Δεν είμαι δικαστής. Όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ σοκαριστική. Όταν ένας άνθρωπος είναι πάρα πολύ ψηλά, η πτώση του θα είναι κραυγαλέα. Λογικό είναι να ανησυχεί η γυναίκα του, έχει στραφεί όλη η κοινή γνώμη εναντίον του. Λίγη ανθρωπιά να δείξουμε στον άνθρωπο. Πέσαμε πάνω στον άνθρωπο και τον σκίσαμε».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, ο Σταμάτης Γαρδέλης επεσήμανε «δεν θέλω να τον υπερασπιστώ αλλά νομίζω πως έκανε κακή διατύπωση. Όταν δηλαδή γίνεται ένας βιασμός και την άλλη μέρα η βιασθείσα συνεχίζει με τον βιαστή, αυτό δεν λέγεται βιασμός, λέγεται συναίνεση.

Τώρα αν ασκεί βία και γίνεται βιασμός, αυτό είναι ποινικά κολάσιμο. Μία κοπέλα αν έχει βιαστεί από κάποιον και την άλλη μέρα τον βλέπει στη δουλειά της και συνεχίζει, δε μου κάνει ότι πρέπει να βγει μπροστά να μηνυθεί αυτή η ιστορία.

Advertisement

Όταν γίνεται η πράξη, εν θερμώ την καταγγέλλεις. Το να υποχωρείς σε έναν βιασμό για να έχεις αντίκρισμα στη δουλειά σου, αυτό δεν λέγεται βιασμός».

Αντιδράσεις στο Πρωινό με τις δηλώσεις του Σταμάτη Γαρδέλη

Μετά την προβολή της συνέντευξης, Γιώργος Λιάγκας, Τάσος Τεργιάκης και Φωτεινή Πετρογιάννη εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους με όσα είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης, με την τρίτη να τονίζει «με όλη αυτήν την τρικυμία που έχει, ας μας δώσει ένα manual διαχείρισης βιασμών για να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε από εδώ και στο εξής».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: