Βασίλισσα Ελισάβετ: Το Ebay αφαιρεί τα βραχιολάκια από το λαϊκό προσκύνημα – Πωλούνται έως 70.000 λίρες!

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το Ebay αφαιρεί τα βραχιολάκια από το λαϊκό προσκύνημα – Πωλούνται έως 70.000 λίρες!
Advertisement

Τρόπο να βγάλουν χρήματα από το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ βρήκαν ορισμένοι επίδοξοι επιχειρηματίες, που άρχισαν να πουλούν δεκάδες βραχιολάκια που έδιναν οι αρχές σε όσους βρίσκονταν στην ουρά για να δουν το φέρετρό της, μέσα στο Γουεστμίνστερ.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος δημοπρασιών eBay αφαίρεσε δεκάδες λίστες πώλησης, ενώ κάποια χρησιμοποιημένα βραχιολάκια «έπιασαν» μέχρι και 70.000 λίρες (δηλαδή κοντά στα 80.000 ευρώ), πριν αφαιρεθούν.

Advertisement

«Είναι αντίθετο με τις πολιτικές μας και τα αφαιρούμε από τον ιστότοπό μας» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του eBay. Η πολιτική του ιστοτόπου απαγορεύει την πώληση εισιτηρίων και συμπεριλαμβάνει και τις εκδηλώσεις που είναι δωρεάν για το κοινό.

Το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας ξεκίνησε την Πέμπτη στις 5:00 το πρωί (7:00 ώρα Ελλάδος) και 48 ώρες αργότερα, αρκετοί είχαν ήδη βγάλει στο σφυρί πολύχρωμα και αριθμημένα βραχιολάκια σε διαδικτυακές αγορές.

Χρυσά, πορτοκαλί, ζαρωμένα αλλά «κομμάτια της ιστορίας»

Ένας πωλητής καταχώρησε ένα χρυσό βραχιολάκι, βάζοντας στην περιγραφή ότι χρησιμοποιήθηκε την ίδια ημέρα που μετείχε στο λαϊκό προσκύνημα και ο Ντέιβιντ Μπεκαμ, που περίμενε υπομονετικά 12 ώρες για να βρεθεί δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας.

Ένα πορτοκαλί βραχιολάκι που φέρει το βασιλικό εθνόσημο και τη συντομογραφία LISQ (δηλαδή ότι είναι η ουρά για το λαϊκό προσκύνημα) έπιασε 1.000 λίρες μετά από εννέα προσφορές.

Advertisement

Ο πωλητής μάλιστα έκανε λόγο για «ολοκαίνουριο» βραχιολάκι που «δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ». Ένα άλλο, παρόμοιο, ξεκίνησε να πωλείται στην τιμή των 550 λιρών.

Ορισμένοι πωλητές έβαλαν στο «πακέτο» και αναμνηστικές εφημερίδες, ενώ άλλοι παρουσιάζουν και τις φωτογραφίες που φαίνονται να φορούν το βραχιολάκι στην ουρά, θέλοντας να αποδείξουν την αυθεντικότητά του.

Ένας μάλιστα έγραψε ότι ένιωσε ότι η βασίλισσα του είπε να το κάνει! Το φθηνότερο βραχιολάκι κοστίζει 10 λίρες, ενώ ένα άλλο, με 20 λίρες είχε την περιγραφή «λίγο ζαρωμένο αλλά ένα κομμάτι της ιστορίας».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: