Ο καιρός… τρελάθηκε: Από τη μία 39άρια κι από την άλλη κακοκαιρία με πλημμύρες – Απότομο φθινόπωρο από Δευτέρα

Ο καιρός… τρελάθηκε: Από τη μία 39άρια κι από την άλλη κακοκαιρία με πλημμύρες – Απότομο φθινόπωρο από Δευτέρα
Advertisement

Αύγουστο θύμισε το Σάββατο 17/9 ο καιρός καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς και ο κόσμος ξεχύθηκε στις παραλίες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η υψηλότερη τιμή της καταγράφηκε στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας και ήταν ίση με 38.8 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Προβλήματα από τα έντονα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα

Χωρισμένη στα δύο βρίσκεται η Ελλάδα με τον καιρό να έχει… «τρελαθεί».

Από τη μια ο υδράργυρος δείχνει πάνω από 35 βαθμούς και ο κόσμος σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, ξεχύνεται στις παραλίες, και από την άλλη σφοδρή κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις πλήττει τη βόρεια Ελλάδα.

To Σάββατο η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ αντίθετα η ένταση των φαινομένων ήταν τέτοια στις Σέρρες που ξεριζώθηκε δέντρο και καταπλάκωσε 69χρονο, σκοτώνοντάς τον έξω από το σπίτι του.

Advertisement

Η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις, χτύπησε εκτός από τις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στη Βέροια. Η καταιγίδα στην πόλη ήταν σφοδρή και όσοι βρίσκονταν σε δρόμους, άρχισαν να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο.

Έμποροι προσπαθούσαν να μαζέψουν τα τελάρα που είχαν παρασυρθεί, ενώ οι υπάλληλοι σε καφετέριες έτρεχαν για να μαζέψουν τις καρέκλες.

Advertisement

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν και την Κυριακή με τη θερμοκρασία να παραουσιάζει μικρή πτώση.

Στο μεταξύ, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από βδομάδα, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Advertisement

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 27 με 28 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Advertisement

Από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα βόρεια θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: