Το συγκινητικό αντίο του Χάρη Ρώμα στη Μάρθα Καραγιάννη και η αποκάλυψη για τον ρόλο της στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Το συγκινητικό αντίο του Χάρη Ρώμα στη Μάρθα Καραγιάννη και η αποκάλυψη για τον ρόλο της στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»
Advertisement

Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής. Η δημοφιλής ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 82 μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η αγαπημένη ηθοποιός έκανε μεγάλη καριέρα τη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου με δεκάδες ταινίες, ενώ στις νεότερες γενιές έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε πολλές σειρές με πιο χαρακτηριστικό τον ρόλο της ως μητέρα της Ελένης Βλαχάκη στο «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Advertisement

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τη συνεργασία που είχε με την αξέχαστη ηθοποιό.

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι θα μείνει αξέχαστη η Μάρθα Καραγιάννη γιατί θέλει τέχνη μεγάλη για να κάνεις τόσο αποτελεσματικά αυτούς τους ρόλους που μοιάζουν χαριτωμένη και εύκολη. Έχει πολύ μεγάλη δυσκολία για να τους κάνεις ανεξίτηλα όπως τους έκανε η Μάρθα.

Θέλω να πω κάτι αποχαιρετώντας την… Πρώτα απ’ όλα εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και τους ανθρώπους που την αγαπούσαν και θα συνεχίσουν να την αγαπούν. Εκφράζω επίσης τη λύπη μου γιατί χάνεται ένα κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού, ένα κομμάτι του κινηματογράφου μας που έκανε πολλούς ανθρώπους χαρούμενους και θα συνεχίσει να τους κάνει.

Advertisement

Θα πω ένα πράγμα που είναι χαρακτηριστικό για την προσωπικότητα της Μάρθας Καραγιάννη έτσι όπως παίξαμε μαζί το 1999 και το 2000. Εκείνες τις χρονιές κάναμε με μεγάλη επιτυχία με ένα έργο που δεν ήταν αναμενόμενο για τα μέτρα της Καραγιάννη τότε, το «Αρσενικό και παλιά δαντέλα».

Έβλεπα λοιπόν τη Μάρθα που ήταν παθιασμένη με τον ρόλο και παθιασμένη που θα κάνει μια ερμηνεία σημαντική να συνεχίζει τις πρόβες μαζί μου φορώντας περούκες με πυκνό μαύρο μαλλί.

Κάποια στιγμή, όταν προχώρησαν οι πρόβες, τις είπα ότι θα έπρεπε μάλλον για τον ρόλο να βγάλει την περούκα αυτή και να βάλει κάποια άλλη άσπρη.

Advertisement

«Αγόρι μου, δεν έχω ανάγκη να βάλω άσπρη περούκα» μου είπε και βγάζει την περούκα που φόραγε και μένει με άσπρα γκρίζα μαλλιά και σχετικά λίγα. «Αυτή είμαι πραγματικά και με αυτό το πρόσωπο θα παίξω» μου είπε».

Να σημειωθεί ότι την περίδο εκείνη η Μάρθα Καραγιάννη έκανε και την guest εμφάνιση στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», φορώντας την ίδια μαύρη περούκα!

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: