Βιασμός 12χρονης: Ξετυλίγεται η φρίκη -Σοκαριστική η κατάθεση του παιδιού κατά του Μίχου, στη φυλακή η μάνα

Βιασμός 12χρονης: Ξετυλίγεται η φρίκη -Σοκαριστική η κατάθεση του παιδιού κατά του Μίχου, στη φυλακή η μάνα
Advertisement

Με καταιγιστικούς ρυθμούς ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς βγήκαν στη δημοσιότητα συγκλονιστικές καταθέσεις της ανήλικης, ενώ προφυλακίστηκε η μητέρα της.

Η μητέρα της 12χρονης δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς της την ανακρίτρια, στην απολογία της, και έτσι πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, ξεσπώντας σε κλάματα μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση των Αρχών. Στην κατάθεσή της, η μητέρα της ανήλικης δήλωσε ότι η σύζυγος του 53χρονου κατηγορούμενου της ζήτησε να υπογράψει ότι δεν θα κάνει καταγγελία.

Advertisement

Την ίδια ώρα, η ανήλικη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας μίλησε στην ειδική ψυχολόγο της αστυνομίας και περιέγραψε τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε, λέγοντας πως ο Ηλίας Μίχος την πήγαινε σε οίκο ανοχής, όπου πήγαινε ακόμα και με πέντε άντρες τη φορά.

Καθώς έβγαιναν στη δημοσιότητα οι σοκαριστικές αυτές πληροφορίες, έγινε επίσης γνωστό ότι δόθηκε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με το εάν τα αδέλφια της 12χρονης έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή εκμετάλλευσης. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται και άλλα άτομα με εμπλοκή στην υπόθεση.

Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα κατέθεσε η 12χρονη στις Aρχές, αναφορικά με τη δράση του Ηλία Μίχου στον Κολωνό.

Advertisement

Όπως υποστήριξε το κοριτσάκι, ο 53χρονος την οδηγούσε σε οίκους ανοχής πολύ κοντά στο σπίτι της, σε απόσταση 10-15 λεπτών.

Ψυχολόγος: Θυμάσαι τι χρώμα είχε σαν κτίριο;
12χρονη: Γκρι ήταν.
Ψυχολόγος: Και άμα ήταν διώροφη εσείς πού μπαίνετε;
12χρονη: Στον δεύτερο
Ψυχολόγος: Πώς μπαίνατε εκεί; Κανονικά;
12χρονη: Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι. Από κάτω. Ναι, ανεβήκαμε και μας άνοιξαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος…
Ψυχολόγος: Μικρός, μεγάλος, πόσο ήταν περίπου;
12χρονη: Εκεί 40, μου φαίνεται, 30.
Ψυχολόγος: Τον είχες δει όλες τις φορές που είχες πάει αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός σου άνοιγε πάντα; Σας μιλούσε; Σας χαιρετούσε;
12χρονη: Εμένα όχι, γιατί πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία και όταν τελείωνα εγώ περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά, όταν ήμασταν μόνοι μας, και ήταν μόνον εγώ, ο Ηλίας κι αυτός, τον άκουσα να λέει «τι κάνεις ρε; Αυτή είναι μικρή, θα μπλέξουμε».

Advertisement

Εκεί, όπως είπε το παιδί, ερχόταν σε επαφή με τον Μίχο.

Ψυχολόγος: Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία, τι συνέβαινε;
12χρονη: Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.
Ψυχολόγος: Τον οποίο τον είχες δει εσύ, ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;
12χρονη: Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.
Ψυχολόγος: Και ερχόσουν σε επαφή μ’ αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον; Δηλαδή, υπήρχαν άνθρωποι που τη φορά που πήγαινες εκεί είχες επαφές με πολλούς άντρες;
12χρονη: Ναι. Όχι με πολλούς. Εκεί, μέχρι πέντε.
Ψυχολόγος: Μέχρι πέντε τη φορά που πήγαινες, αυτοί οι άντρες πληρώνανε;
12χρονη: Δεν ξέρω
Ψυχολόγος: Δεν πλήρωνε κάποιος κάτι σε σένα;
12χρονη: Σε μένα δεν έδιναν τίποτα.

Το διάστημα αυτό που ήταν με τους άλλους, όπως λέει το κορίτσι, ο Ηλίας Μίχος περίμενε στο αμάξι.

Ψυχολόγος: Είχες ήδη βρεθεί με κάποιους μέσα στο αυτοκίνητο και μετά πήγατε στον οίκο ανοχής;
12χρονη: Ναι.
Ψυχολόγος: Πώς σου το έλεγε;
12χρονη: Θα πάμε στο μπου@@@λο.
Ψυχολόγος: Το έλεγε εκείνος έτσι; Την πρώτη φορά που σου το είχε πει σου είχε εξηγήσει τι είναι αυτό;
12χρονη: Ναι.
Ψυχολόγος: Τι σου είχε πει, τι σου είχε εξηγήσει;
12χρονη: Ότι θα πηγαίνεις εκεί και θα κάνεις κάτι με άντρες. Αυτά.
Ψυχολόγος: Εκεί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσεις το μπάνιο, έμπαινες και πλενόσουν;
12χρονη: Είχα εγώ μαζί μου μωρομάντηλα.

Advertisement

Στη συνέχεια ρώτησε η ψυχολόγος το κορίτσι τι ώρες περίπου συνέβαινε αυτό. Το παιδί απάντησε «όταν πήγαινα να δουλέψω στον Ηλία».

Ψυχολόγος: Δηλαδή, μπορεί σε μισή ώρα να βρισκόσουν με πέντε ανθρώπους;
12χρονη: Ναι

Η ψυχολόγος τη ρώτησε αν αυτοί οι άντρες που έρχονταν στον οίκο ανοχής είχαν οποιαδήποτε σχέση με άντρες που θυμάται να είχε μιλήσει σε εφαρμογές, με το κοριτσάκι να απαντά αρνητικά.

Στη συνέχεια λέει για την κάρτα της μητέρας της, όπου έβαζαν λεφτά κάποιοι που πλήρωναν για τις φωτογραφίες.

Όπως εξηγεί το κορίτσι, ήταν και άντρες που δεν τους είχε δει ποτέ και πλήρωναν για φωτογραφίες της. Η ψυχολόγος τη ρωτάει αν είχε καταλάβει κάποιος για τη σχέση της με τον Ηλία και το κορίτσι απαντά ότι από την πλευρά τη δική της όχι. «Για τον Ηλία κάνας φίλος του… τον είχε ρωτήσει ένας αστυνομικός »τι κάνεις με αυτή τη μικρή;», φίλος του αστυνομικός».

Το παιδί λέει ότι η μητέρα του δεν είχε καταλάβει κάτι όπως κατάλαβε η θεία της, γιατί ήξερε ότι ασχολείται πολλές ώρες με το κινητό και όταν έρχονταν τα μικρά έμπαινε σε άλλη σελίδα, «για να βλέπουν ότι παίζω παιχνίδια και αυτά».

Advertisement

Τη ρωτάει η ψυχολόγος τι ποσά έβαζαν οι άνθρωποι για τις φωτογραφίες και απαντά το κορίτσι 20 ή 25 ευρώ.

Η ψυχολόγος ρωτάει αν στον οίκο ανοχής που πήγαινε φορούσε κάτι ιδιαίτερο και το κορίτσι απαντά όχι, τα παιδικά του ρούχα.

Στις φωτογραφίες είπε ότι ήταν πάντα χωρίς εσώρουχα. Η ψυχολόγος τη ρωτάει αν της είχε ζητήσει ποτέ να φορέσει κάτι πιο έξαλλο, ή κάτι πιο μεγαλίστικο. Το κορίτσι απαντά «ναι, μου είχε πάρει από τη λαϊκή ένα στρινγκ και με έβγαζε φωτογραφίες με αυτό, επειδή έλεγε ότι έχω μεγάλο… ποπό».

Το στρινγκ αυτό, όπως είπε το κορίτσι, το είχε στο μαγαζί του, μόνο εκεί το χρησιμοποιούσε. Η ψυχολόγος ρωτά αν υπάρχει αυτό το στρινγκ και η 12χρονη απαντά ότι το πέταξε, πριν φύγει, στα σκουπίδια.

Η 12χρονη ήταν κατηγορηματική ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα για τα εμβάσματα και πως όλα τα οργάνωνε ο Μίχος.

Advertisement

«Στης μητέρας μου την κάρτα έμπαινε μόνο το επίδομα παιδιού και τη χρησιμοποιούσε μόνο γι’ αυτό. Μετά άλλαξε αυτό και το επίδομα έμπαινε στο λογαριασμό του πατέρα μου. Ο Ηλίας μου είχε πει την πρώτη φορά να δω πού βάζει την κάρτα η μητέρα μου. Του την έδινα εγώ καμιά φορά και μου την επέστρεφε μετά από κάνα δύο ημέρες.

Ψυχολόγος: Πόσες φορές την είχες δώσει στον Ηλία;
12χρονη: Κάπου πέντε.
Ψυχολόγος: Από πού την είχες πάρει την κάρτα αυτή;
12χρονη: Την είχε βάλει η μητέρα μου σε ένα πορτοφόλι.
Ψυχολόγος: Το έπαιρνε μαζί της;
12χρονη: Όχι
Ψυχολόγος: Πού βρισκόταν αυτό το πορτοφόλι;
12χρονη: Στο τραπέζι, εκεί που είχε τα πράγματά της, τα χαρτιά κι αυτά.
Ψυχολόγος: Κατάλαβε ποτέ η μαμά σου ότι έλειπε αυτή η κάρτα;
12χρονη: Όχι, αφού δεν τη χρησιμοποιούσε.
Ψυχολόγος: Ο Ηλίας ήξερε να τη χρησιμοποιεί;
12χρονη: Εγώ του είχα πει το pin. Επειδή, όταν έμπαινε το επίδομα του παιδιού, για να δούμε αν μπήκε πήγαινα και έπαιρνα ένα χυμό, για να δούμε αν μπήκαν τα χρήματα.
Ψυχολόγος: Όταν μου λες έβαζαν χρήματα στην κάρτα, τι ακριβώς έκαναν;
12χρονη: Μου ζήταγαν να δώσω το IBAN
Ψυχολόγος: Και το IBAN πού το ήξερες εσύ;
12χρονη: Είχε ένα βιβλιαράκι και έλεγε απέξω τράπεζα… Μου είχε πει ότι εκεί θα υπάρχει το IBAN
Ψυχολόγος: Ποιος το είπε αυτό;
12χρονη: Ο Ηλίας μού το είπε, ότι θα ξεκινούσε από gr και μετά είχε αριθμούς.

Advertisement

Την ίδια ώρα τον δρόμο για την φυλακή πήρε η 37χρονη μητέρα του παιδιού από τον Κολωνό μετά την απολογία της για διακεκριμένη μαστροπεία.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι η μητέρα της 12χρονης που έχει υποστεί σεξουαλική βία και εκμετάλλευση δεν έπεισε ότι είναι αμέτοχη σε όσα φρικωδη βίωνε το παιδί.

Η γυναίκα που κατηγορείται ότι εξέδιδε την ανήλικη κόρη της ήταν απόλυτη, σύμφωνα με την υπεράσπιση της, ότι δεν έχει διαπράξει κάτι σε βάρος του παιδιού.

Κλαίγοντας και πολλές φορές μην μπορώντας να μιλήσει έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που της τέθηκαν με βασικότερο όλων την εξήγηση της για τέσσερα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της.

Advertisement

Τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Ερωτήσεις δέχθηκε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και για τα μηνύματα που φαίνεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του. Η θέση της μητέρας, είναι ότι σε συνεννόηση με την αστυνομία, αφού κατήγγειλε τον Μίχο, επιχειρούσε να κρατήσει επαφή με τον 53χρονο για να μην καταλάβει κάτι.

Βλέποντας την μητέρα τους να αποχωρεί με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών από την Ευελπίδων, τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας, η κόρη και ο γιος της 37χρονης ξέσπασαν σε κλάματα, φωνάζοντας τη μητέρα τους.

Νωρίτερα, πριν την απολογία της μητέρας, τα δύο παιδιά καθώς και η θεία κατέθεσαν στην ανακρίτρια της υπόθεσης.

Advertisement

Η μητέρα του κοριτσιού στο υπόμνημά της κατέθεσαν τον τρόπο με τον οποίο ο Ηλίας Μίχος κέρδισε την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης. Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος «εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά, τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό και πορτοκαλάδες» και στην κόρη της «έδινε χαρτζιλίκι», κάτι που θεώρησαν ότι «τα έπραττε από καλοσύνη».

Όσον αφορά τις επικοινωνίες με τη σύζυγο Μίχου, αλλά και τα ποσά που λάμβανε, η 37χρονη ανέφερε πως «Ο λόγος για τον οποίο απέστειλα το μήνυμα και έλαβα τα συγκεκριμένα ποσά, ήταν γιατί με είχε ενημερώσει και καθοδηγήσει η αστυνομία».

«Σοκαρισμένη μου ζήτησε να συναντηθούμε από κοντά. Πράγματι συναντηθήκαμε. Στην συνάντησή μας εκείνη μου ανέφερε ότι είναι σε κατάσταση σοκ και μάλιστα μου είπε: «Σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησε με να σε βοηθήσω γιατί γνωρίζω ότι έχεις οκτώ παιδιά» και η ίδια έβγαλε από μόνη της και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της γνωστοποίησα ο ́τι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία… Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες.

Advertisement

Μετά από 3-4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα όπου της ζητούσα εκατό ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε. Στην συνάντησή μας αυτή, η Ελισσάβετ Λέκκα, μου έδωσε άλλα εκατό (100) ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Πριν φύγω από την συνάντησή μας, μού πρότεινε να πάμε σε έναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δεν θα προβώ σε καταγγελία ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες.

Ένα μήνυμα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στον Κολωνό προς τη μητέρα της φέρεται να έπαιξε ρόλο στην απόφαση για την προφυλάκιση της 37χρονης.

Οι συνήγοροι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει στοιχείο ενοχής της μητέρας, όμως, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», η 12χρονη φέρεται να έστειλε ένα sms στη μητέρα της, γράφοντας «μου έδωσε 50 ευρώ».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μήνυμα αυτό εστάλη περίπου στις 20 Αυγούστου. Τότε, η 12χρονη φέρεται να συνομιλούσε με τον 42χρονο που έχει προφυλακιστεί, πριν αρχίσει να την αναζητά επίμονα ο πατέρας της, ο οποίος την καλούσε στο κινητό και της έστειλε μήνυμα.

Advertisement

Τότε η 12χρονη του έστειλε μήνυμα, γράφοντας: «Σε 3 λεπτά είμαι σπίτι», ενώ στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στη μητέρα της λέγοντας: «Μου έδωσε 50 ευρώ».

Η 37χρονη μητέρα υποστήριξε στην απολογία της ότι το μήνυμα αυτό δεν έχει σχέση με την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας.

Συγκεκριμένα, η μητέρα είπε ότι το μήνυμα είχε να κάνει με τα χρήματα που έδωσε στη 12χρονη η μεγαλύτερη αδερφή της για να ταξιδέψει στη Λευκάδα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο ισχυρισμός δεν κατάφερε να πείσει τις Αρχές, αφού η μητέρα της 12χρονης προφυλακίστηκε μετά την απολογία της, τη Δευτέρα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: