«Τι είμαστε κυρία μου, φιλόπτωχο ταμείο;»: Έξαλλη αρτοποιός, on air, πέρασε γενεές 14 τους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ

«Τι είμαστε κυρία μου, φιλόπτωχο ταμείο;»: Έξαλλη αρτοποιός, on air, πέρασε γενεές 14 τους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ
Advertisement

Εξοργισμένη εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ μία αρτοποιός, η οποία κλήθηκε να σχολιάσει το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Σήμερα» το περιβόητο καλάθι του νοικοκυριού και το ενδεχόμενο επέκτασής του και σε άλλους κλάδους πλην των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Η κυρία Χρήστου, ακούγοντας αυτή τη φημολογία, εξερράγη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κι εμείς τι είμαστε; Το φιλόπτωχο ταμείο; Γνωρίζετε τι σημαίνει αρτοποιείο;» είπε απευθυνόμενη στους παρουσιαστές της εκπομπής Δημήτρη Οικονόμου και Ντόρα Κουτροκόη οι οποίοι ματαίως προσπαθούσαν να την… ηρεμήσουν.

Advertisement

«Για να ζυμωθεί και να παραχθεί ένα ψωμί χρειάζεται μεγάλο κόστος και κόπος ωρών. Πώς μπορεί να κατέβει η τιμή όταν ανεβαίνουν όλα; Αναλογικά δεν βγαίνει. Θα πρέπει ή να λέμε ψέματα ή να βρούμε υποκατάστατα» τόνισε.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Οικονόμου της ανέφερε τα κατεψυγμένα ζυμάρια και τα ψωμιά που πωλούν τα σούπερ μάρκετ. Εκεί ήρθε νέα έκρηξη της αρτοποιού: «Εσείς τρώτε κατεψυγμένο ψωμί; Εγώ ούτε πουλάω, ούτε δίνω στα παιδιά μου. Δεν μπορεί να συγκριθεί το σούπερ μάρκετ με την μικρή επιχείρηση».

Για το ενδεχόμενο να μπουν και οι φούρνοι στο καλάθι του νοικοκυριού ήταν κατηγορηματική… «Τι είμαστε εδώ κυρία μου να κάνουμε προσφορές; Είναι η ώρα 7:15. Έρχεται ένας πελάτης και παίρνει ένα ψωμί ένα ευρώ. Το απόγευμα θα του πω ότι μπορεί να το πάρει 50 ή 60 λεπτά» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Οχι, δεν μας συμφέρει να κάνουμε άλλες τιμές. Οποιος θέλει ας το κάνει… Προσφορές δεν έχουμε, γιατί δεν μας κάνουν κιόλας. Ο μύλος με τον οποίο συνεργαζόμαστε, ανεβάζει τις τιμές κάθε βδομάδα».

Advertisement

Τέλος, κληθείσα να απαντήσει πόσο θα έπρεπε να πουλάει το ψωμί για να βγαίνει ένας φούρνος με τις διαρκείς ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, ενέργεια είπε: «Ενάμιση ευρώ τουλάχιστον η φρατζόλα για να βγαίνουμε.

Εμείς δεν έχουμε κάνει ανατιμήσεις, θα προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια να τις κρατήσουμε. Εμείς έχουμε προσωπικό, μπορεί να χρειαστεί να διώξουμε κόσμο, να δουλεύουμε περισσότερες ώρες… Δεν υπάρχει λύση. Είναι απαράδεκτο να λέγεται ότι ένα αρτοποιείο να βάλει προσφορές» κατέληξε.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: