Η ιστορία του Κρις Κόλμαν: Του σωματοφύλακα που δολοφόνησε τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του για να κρατήσει τη δουλειά και την ερωμένη του [βίντεο]

Η ιστορία του Κρις Κόλμαν: Του σωματοφύλακα που δολοφόνησε τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του για να κρατήσει τη δουλειά και την ερωμένη του [βίντεο]
Advertisement

Ο Κρις (Κρίστοφερ) Κόλμαν από τότε που γεννήθηκε, τον Μάρτιο του 1977, υπήρξε ένα ευγενικό και ντροπαλό παιδί και ένας ήσυχος έφηβος.

Μόνο μια φορά στα μαθητικά του χρόνια στο Λύκειο, ένα διήμερο που έλειπαν οι γονείς του, κατανάλωσε πολύ αλκοόλ και μέθυσε, αλλά οι τύψεις τον οδήγησαν να εξομολογηθεί την ατασθαλία του στον προπονητή του μπάσκετ. Ο Κρις και οι δυο αδερφοί του ήταν πολύ κοντά στην εκκλησία, έχοντας γονείς που και οι δύο είναι ιερείς.

Advertisement

Όταν αποφοίτησε από το σχολείο κατατάχθηκε στους Πεζοναύτες και την εποχή εκείνη γνώρισε τη μελλοντική γυναίκα του, τη Σέρι, αξιωματικό της Αεροπορίας. Πολύ σύντομα η Σέρι έμεινε έγκυος στον πρώτο γιο τους και το ζευγάρι παντρεύτηκε − προς σχετική δυσαρέσκεια των γονιών του Κρις που θεωρούσαν ότι η Σέρι «τύλιξε» τον γιο τους και δεν ήταν τόσο θρησκευόμενη, όσο εμφανιζόταν.

Ο Κρις και η Σέρι μετακόμισαν στο Κολούμπια του Ιλινόι και απέκτησαν στη συνέχεια το δεύτερο αγόρι τους. Στην απέναντι όχθη του Μισσισσιππή βρίσκεται το Σαιντ Λούις του Μιζούρι, όπου εργαζόταν ο Κρις ως σωματοφύλακας της Τζόις Μάγιερ.

Η Τζόις Μάγιερ είναι διάσημη Ευαγγελίστρια με μεγάλο πλήθος πιστών, έντονη τηλεοπτική παρουσία και εκατομμυριούχος – μόνο το ιδιωτικό της τζετ στοίχισε 7 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

Ο Κρις ήταν πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά του, έκανε πολλά ταξίδια ακολουθώντας την Μάγιερ και με τον καιρό είχε προαχθεί σε επικεφαλής της ασφάλειάς της, θέση που του απέφερε ετήσιο εισόδημα 100.00 δολάρια.

Τον Νοέμβριο του 2008 άρχισαν να φτάνουν απειλητικές επιστολές κι ηλεκτρονικά μέιλ που τρομοκράτησαν τους Κόλμαν. Τα μηνύματα ανέφεραν ότι ο Κρις έπρεπε να εγκαταλείψει τη δουλειά του με την ιεροκήρυκα, αν δεν ήθελε να πάθουν κακό η γυναίκα και τα παιδιά του.

Στη συνέχεια, η Τζόις Μάγιερ και ο Κρις έλαβαν και οι δύο εκφοβιστικά μέιλ που έλεγαν ότι ο Κρις έπρεπε να παραιτηθεί από την εταιρία της Μάγιερ – η οποία έχει επικριθεί για τον πλούσιο τρόπο ζωής των μελών της.

Advertisement

Όταν ήρθαν περισσότερες απειλές, η αστυνομία αύξησε τις περιπολίες γύρω από το σπίτι των Κόλμαν, αλλά στη συνέχεια οι επιστολές έφταναν με το ταχυδρομείο και απειλούσαν τον Κρις: «Ο χρόνος τελειώνει για σένα και την οικογένειά σου». Φαινόταν ότι κάποιος προσπαθούσε να πλήξει την Μάγιερ, αλλά μόνο ο Κρις δεχόταν αυτές τις απειλές.

Στις 5 Μαΐου 2009 ο Κρις είχε πάει στο γυμναστήριο νωρίς το πρωί, όταν τηλεφώνησε στον γείτονά του, έναν αστυνομικό ντετέκτιβ ο οποίος γνώριζε για τις απειλές. Ο αστυνομικός έμενε στο απέναντι σπίτι και είχε εγκαταστήσει κάμερα ασφαλείας στον δρόμο.

Ο Κρις δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του, που συνήθως εκείνη την ώρα ήταν ξύπνια, και ζήτησε από τον ντετέκτιβ να πάει να ελέγξει. Εκείνος κάλεσε την αστυνομία και μαζί με τους αστυνομικούς που έφτασαν πήγαν για έλεγχο. Κανείς δεν απάντησε όταν χτύπησαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι από ένα παράθυρο που δεν ήταν ασφαλισμένο. Αμέσως πάγωσαν με το θέαμα που αντίκρισαν.

Advertisement

Οι τοίχοι ήταν γεμάτοι γκραφίτι με κόκκινο σπρέι: «Τιμωρήθηκες», «Σε παρακολουθώ», «Πλήρωσες». Ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και στα υπνοδωμάτια βρήκαν τρία πτώματα, της Σέρι και των δύο αγοριών, 9 και 11 ετών. Είχαν όλοι στραγγαλιστεί στα κρεβάτια τους με ένα κορδόνι που δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο Κρις έφτασε στο σπίτι και κρατήθηκε μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Όταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι όλοι οι δικοί του ήταν νεκροί, πρόσεξαν ότι τα δάκρυά του φαίνονταν ψεύτικα. Δεν ρώτησε πώς σκοτώθηκαν, ενώ προσπαθούσε να καλύψει τις γρατζουνιές που είχε στα χέρια του. Θεωρήθηκε από την αρχή νούμερο ένα ύποπτος για τις δολοφονίες.

Η έρευνα επικεντρώθηκε αρχικά σε πιθανούς εχθρούς της Τζόις Μάγιερ. Εντόπισαν εκείνους που την είχαν απειλήσει κατά καιρούς, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με το έγκλημα. Η κάμερα ασφαλείας απέναντι από το σπίτι των Κόλμαν δεν είχε καταγράψει κανέναν εισβολέα.

Advertisement

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο οι δολοφονίες να ήταν έργο κάποιου διαταραγμένου φανατικού και η έρευνα στράφηκε σε εκείνους που ήταν κοντά στην οικογένεια, δηλαδή, στα στοιχεία εναντίον του Κρις Κόλμαν.

Η αστυνομία δεν άργησε να ανακαλύψει την εξωσυζυγική ερωτική σχέση που διατηρούσε ο Κόλμαν. Η δουλειά του τον είχε φέρει σε επαφή με έναν κόσμο πλούτου, φήμης και άνεσης στον οποίο ήταν πια εθισμένος – είχε οικονομική άνεση και ελευθερία που εκμεταλλεύτηκε. Στο σπίτι, η όμορφη Σέρι ήταν η τέλεια σύζυγος και μητέρα. Τα παιδιά του ήταν τρυφερά και ευγενικά. Αλλά η δουλειά του τού επέτρεπε να έχει και μια κρυφή ζωή.

Από το 2008 είχε δεσμό με μια σερβιτόρα σε μπαρ, την Τάρα Λιντζ, που γνώρισε μέσω της γυναίκας του. Η Τάρα ήταν η καλύτερη φίλη της Σέρι από τα παιδικά τους χρόνια και έμενε στη Φλόριντα. Ο Κρις κανόνιζε να συναντιούνται όταν ταξίδευε. Της είχε χαρίσει ένα δαχτυλίδι και αντάλλασσαν ατελείωτα γραπτά μηνύματα, στα οποία μιλούσαν για γάμο.

Advertisement

Αλλά το διαζύγιο ήταν αδιανόητο στον κόσμο του Κρις. Το αφεντικό του, η Τζόις Μάγιερ, ζητούσε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν γραπτή δήλωση που έλεγε ότι θα υποβιβάζονταν ή θα απολύονταν, σε περίπτωση χωρισμού και διαζυγίου.

Ο Κρις επέμενε ότι η οικογένειά του ήταν ζωντανή όταν έφυγε εκείνο το πρωί για το γυμναστήριο, αλλά η αστυνομία εκτός από την εξωσυζυγική σχέση με την Τάρα –που παρείχε κίνητρο για τις δολοφονίες– είχε στα χέρια της αποδείξεις αγοράς του κόκκινου σπρέι με το οποίο έγινε το γκραφίτι στους τοίχους του σπιτιού, το υλικό από την κάμερα που δεν έδειχνε εισβολέα και κάτι ακόμη χειρότερο: τα απειλητικά μέιλ εντοπίστηκαν σε έναν λογαριασμό που είχε δημιουργήσει ο Κρις έξι μήνες πριν δολοφονηθεί η οικογένειά του.

Ίσως είχε προσχεδιάσει τα εγκλήματα. Ο Κρις Κόλμαν συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τις τρεις δολοφονίες.

Advertisement

Τον Απρίλιο του 2011 ξεκίνησε η δίκη του. Ο Κρις Κόλμαν παραδέχθηκε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση, αλλά δήλωσε ότι δεν ήταν ένοχος για τις δολοφονίες. Ο κόσμος παρακολουθούσε με αγωνία τις εξελίξεις, οι τηλεοπτικές και οι ραδιοφωνικές εκπομπές φιλοξενούσαν δικηγόρους, ψυχολόγους, προφάιλερ που προσπαθούσαν να αναλύσουν την υπόθεση – μια υπόθεση με όλα τα στοιχεία που λατρεύουν τα ΜΜΕ: απιστία, σεξ, θρησκεία, χρήμα.

Η εισαγγελία είπε ότι ο Κρις ήθελε απεγνωσμένα να κρατήσει τόσο τη δουλειά του όσο και την ερωμένη του. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες, μηνύματα και μια κασέτα με σέξι στιγμές του ζευγαριού παρουσιάστηκαν στη δίκη για τους ενόρκους. Η Τάρα κατέθεσε ότι ο Κρις είχε υποσχεθεί να παραδώσει έγγραφα διαζυγίου στη Σέρι τη μέρα που η οικογένειά του βρέθηκε δολοφονημένη.

Ο φημισμένος ιατροδικαστής Μάικλ Μπάντεν, που έχει καταθέσει ως μάρτυρας σε πολλές πολύκροτες υποθέσεις, προσδιόρισε την ώρα θανάτου των θυμάτων. Δήλωσε με βεβαιότητα ότι ήταν όλοι νεκροί στις 5 π.μ. – και κατά πάσα πιθανότητα είχαν δολοφονηθεί γύρω στις 3 π.μ. Ο Κρις έφυγε από το σπίτι λίγο πριν τις 6 π.μ. Ξένο DNA δεν βρέθηκε στα πτώματα.

Advertisement

Η ετυμηγορία εκδόθηκε ακριβώς δύο χρόνια από τη μέρα των δολοφονιών, στις 5 Μαΐου 2011. Ο Κρις Κόλμαν κρίθηκε ένοχος για τρεις δολοφονίες εκ προμελέτης και καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Οι δολοφονίες του Κρις Κόλμαν απασχόλησαν πολλές δημοσιογραφικές εκπομπές («48 Hours Mystery», «Investigation Discovery»), ενώ στην υπόθεση είναι βασισμένη η τηλεταινία «Web of Lies».

Η υπόθεση του Κρις Κόλμαν είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τη υπόθεση του Κρις Ουώτς, ο οποίος τον Αύγουστο του 2018 δολοφόνησε τη γυναίκα του και τα δυο κοριτσάκια του.

Ο Κρις Κόλμαν ήταν 32 και ο Κρις Ουώτς 33 ετών όταν διέπραξαν τους φόνους, και οι δυο στραγγάλισαν τα μέλη της οικογένειάς τους, και οι δυο πρόβαλαν μια ειδυλλιακή εικόνα της οικογένειάς τους, και οι δυο είχαν ψυχρή σχέση με τις γυναίκες τους το τελευταίο διάστημα και είχαν εμπλακεί σε εξωσυζυγική σχέση με επίκεντρο το σεξ, που τους έγινε εμμονή και τους μεταμόρφωσε σε δολοφόνους. Οι φόνοι τους διαπράχθηκαν όταν και οι δυο βρίσκονταν στη φάση πάθους της εξωσυζυγικής σχέσης τους.

Advertisement

Αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι η υπόθεση Κόλμαν δεν συγκλόνισε τόσο πολύ την κοινή γνώμη όσο η υπόθεση Ουώτς. Ίσως γιατί ο Κρις Ουώτς παρουσίαζε έντονα χαρακτηριστικά ναρκισσισμού και ψυχοπάθειας που αναλύθηκαν πολύ, ενώ ο Κρις Κόλμαν φαίνεται ότι ήταν πάντα ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ίσως λίγο ντροπαλός, αλλά κοινωνικός και χωρίς καμιά διαγνωσμένη διαταραχή – κι αυτό κάνει ακόμη πιο τραγική την ιστορία του.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: