Χαμός με αυτά που είπε ο Αλέξης Κούγιας: «Ο αστυνομικός δεν έχει να μετανιώσει για κάτι»

Χαμός με αυτά που είπε ο Αλέξης Κούγιας: «Ο αστυνομικός δεν έχει να μετανιώσει για κάτι»
Advertisement

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας, ως συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια λέγοντας:

Advertisement

«Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που δεν έχει προορίσει την ζωή του να παραβαίνει τον νόμο, να βρίσκεται μπουντρουμιασμένος μέσα στο μέγαρο της αστυνομίας εδώ στην Θεσσαλονίκη και να προσπαθούμε να τον προστατεύσουμε από πραγματικούς κακοποιούς, δεν είναι εύκολο.

Αλλά το κυριότερο απ’ όλα, η προσωπικότητα του συγκεκριμένου, γι’ αυτό και θυμάστε όταν μου ζήτησαν να τον υπερασπιστώ είπα ότι θέλω λίγο χρόνο για να μάθω λεπτομέρειες για την ζωή του.

Έκανα κι εγώ μια έρευνα. Είδα ότι είναι ένα φτωχόπαιδο, το οποίο έχει κάνει διάφορες δουλειές, σε οικοδομές, υδραυλικός και άλλες.

Advertisement

Ο πατέρας του είναι φτωχός άνθρωπος όπως και η μητέρα του που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υγείας, που αυτός τα καλύπτει. Ένα παιδί το οποίο κανείς δεν το γνωρίζει και έχει τελειώσει ανωτάτη σχολή.

Μπήκε από τους πρώτους στον διαγωνισμό της αστυνομίας και έχει μια διαδρομή από το 2011 στην αστυνομία αλλά στη ΔΙ.ΑΣ στην Θεσσαλονίκη.

Είναι ιδιαίτερα έμπειρος αστυνομικός και σας είπα ότι έχει περισσότερες από δέκα ηθικές ανταμοιβές στην διαδρομή του και όπως λένε και οι συνάδελφοί του είναι ένα υπόδειγμα αστυνομικού και οικογενειάρχη και κυρίως ένας άνθρωπος ήσυχος.

Advertisement

Θέλω να δώσω κι ένα μήνυμα σ’ έναν τύπο ο οποίος διέδωσε ότι δήθεν ο εντολέας μου είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, όσους και όσες το διαδίδουν αυτό, εγώ θα του στείλω ένα μήνυμα – οποίος κάνει διάφορες μηνύσεις- ότι θα βρει τον μπελά του αυτή τη φορά.

Ο εντολέας μου όχι μόνο δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά ο ίδιος και το γενικότερο περιβάλλον ανήκει σε άλλο κύκλο πολιτικό».

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει: «Με συγχωρείτε πολύ, ο άνθρωπος δεν έχει μετανιώσει για κάτι, δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως. Ήδη η κατηγορία, όπως γνωρίζετε, είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Advertisement

Εν αντιθέσει με τη κατηγορία που αντιμετωπίζει το θύμα, ο οποίος κατηγορείται και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των δύο μοτοσικλετιστών με άμεσο δόλο πρώτου βαθμού…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Περιμένουμε να μείνει ελεύθερος, δεν μπορώ να φανταστώ σε καμία περίπτωση ότι η δικαιοσύνη, μελετώντας αυτή την δικογραφία να μην αφήσει ελεύθερο τον άνθρωπο αυτόν και να υποκύψει στους εκβιασμούς κάποιων τους οποίους γνωρίζω χρόνια από τα δικαστήρια…», συμπλήρωσε.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Θα προσέλθει στον ανακριτή με βασική υπερασπιστική γραμμή ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του. Χαρακτηριστικό της στάσης του είναι και όσα φέρεται να ανέφερε στην προανακριτική του κατάθεση: «Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού», είπε.

Advertisement

Ενόψει της απολογίας του αστυνομικού, Ρομά προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσμα για συγκέντρωση απηύθυναν επίσης μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για την αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων η αστυνομία σχεδιάζει ενισχυμένα μέτρα στην περιοχή. Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: