Η ζωή στη φυλακή για την Εύα Καϊλή: Παράθυρο, ψυγείο και συγκρατούμενες με βαρύ ποινικό μητρώο

Η ζωή στη φυλακή για την Εύα Καϊλή: Παράθυρο, ψυγείο και συγκρατούμενες με βαρύ ποινικό μητρώο
Advertisement

Στις φυλακές του Χάρεν των Βρυξελλών μαζί με γυναίκες που έχουν σκοτώσει και έχουν βιάσει κρατείται η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορείται για τη συμμετοχή της στην υπόθεση διαφθοράς του Qatar Gate.

Η ακρόαση της είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη (22/12), όπου και το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα αφεθεί ελεύθερη ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, που έχει λάβει, πλέον, τεράστιες διαστάσεις.

Advertisement

Η ευρωβουλευτής, το κελί της οποία δε θυμίζει σε τίποτα φυλακή, έχει κάποια άλλα «προνόμια» που δεν συναντώνται στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς μπορεί να μένει μόνη και να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεσή της ακόμα και μέσα από τηλεόραση που έχει στον χώρο όπου κρατείται.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, μετά και την προφυλάκισή του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένειά της.

Οι φυλακές του Χάρεν, βρίσκονται σε ένα από τα απομακρυσμένα προάστια των Βρυξελλών το οποίο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Αρκετοί από τους κατοίκους του, μάλιστα, είχαν διαφωνήσει για την κατασκευή μίας καινούργιας φυλακής, ωστόσο αυτό που παραδέχονται είναι ότι οι συνθήκες για τους κρατούμενους είναι αρκετά καλές. Μιλώντας για τις φυλακές, μάλιστα, τις χαρακτηρίζουν ως… μικρό χωριό.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, στο δικό της χώρο στις φυλακές του Χάρεν, η Εύα Καϊλή έχει το δικό της ψυγείο, παράθυρο που «βλέπει» στις εξωτερικές εγκαταστάσεις ακόμη και συσκευή τηλεφώνου, για να επικοινωνεί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Στην πτέρυγα στην οποία κρατείται, η κα Καϊλή φέρεται να έχει συναναστροφές με ακόμα 20 κρατούμενες.

Βέλγος δημοσιογράφος, που κλήθηκε να σχολιάσει τις συνθήκες κράτησης της ευρωβουλευτού, καθώς και το προφίλ των κρατουμένων, ανέφερε ότι υπάρχουν γυναίκες που έχουν σκοτώσει, που έχουν βιάσει, ενώ υπάρχουν και άλλες κρατούμενες που κατηγορούνται για εγκλήματα «λευκού κολάρου».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: