Μουντιάλ 2022: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή στα πέναλτι- Το σήκωσε o Μέσι

Μουντιάλ 2022: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή στα πέναλτι- Το σήκωσε o Μέσι
Advertisement

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό κόντρα στη Γαλλία, στο Μουντιάλ 2022.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 2-2, το ματς πήγε στην παράταση (3-3) και τελικά ο τίτλος κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (4-2), με νικήτρια την Αργεντινή, κόντρα στην προηγούμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία.

Advertisement

Αυτός είναι ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος της Αργεντινής από το 1986- με οδηγό τον Ντιέγκο Μαραντόνα- και ο τρίτος συνολικά. Έτσι, ο Λιονέλ Μέσι, στα 35 του χρόνια απέκτησε τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από το παλμαρέ του.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Αργεντινή φάνηκε να «τελειώνει» τον τελικό, καθώς προηγήθηκε με 2-0. ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 23’ εκτελώντας πέναλτι και ο Άνχελ Ντι Μαρία διπλασίασε τα γκολ στο 36’.

Όμως, όλα άλλαξαν μέσα σε δύο λεπτά, στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κιλιάν Εμπαπέ αρχικά εκτελώντας πέναλτι στο 80’ μείωσε σε 2-1 και δύο λεπτά αργότερα έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας το ματς σε ισορροπία.

Advertisement

Στην παράταση, ο Λιονέλ Μέσι έκανε το 3-2 στο 109’, όμως το προβάδισμα της Αργεντινής κράτησε μόνο για εννέα λεπτά. Ο Εμπαπέ, ξανά ισοφάρισε σε 3-3 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, ο Μέσι και ο Εμπαπέ εκτέλεσαν τα πρώτα πέναλτι των ομάδων τους, ευστοχώντας και οι δύο. Όμως, ο τερματοφύλακας της Αργεντινής, ο Μαρτίνες, απέκρουσε το πέναλτι του Κομάν, ενώ ο επόμενος Γάλλος ποδοσφαιριστής, ο Τσουαμενί, αστόχησε.

Παρότι ο Κολό Μουανί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τους τρικολόρ, με τον Ντιμπαλά, τον Παρέδες και τον Μοντιέλ να ευστοχούν, ο τίτλος κατέληξε στην Αργεντινή.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: