«Εξαφανίστηκε» από την Ελλάδα, άφησε το τραγούδι, έγινε ξανθιά: Πώς είναι και τι κάνει σήμερα η Στέλλα Γεωργιάδου

«Εξαφανίστηκε» από την Ελλάδα, άφησε το τραγούδι, έγινε ξανθιά: Πώς είναι και τι κάνει σήμερα η Στέλλα Γεωργιάδου
Advertisement

Η Στέλλα Γεωργιάδου, που έκανε δυναμική επιστροφή στη δισκογραφία, πριν λήξει το 2022, με το νέο της τραγούδι “Όλα γιορτινά”, μίλησε στο TLIFE για τους λόγους που επέστρεψε την Κύπρο και δημιούργησε τη δική της επιχείρηση με τον αδερφό της, τη ζωή της σήμερα, αλλά και για τη μουσική.

Στέλλα, επέστρεψες δισκογραφικά με ένα άκρως γιορτινό τραγούδι, “Όλα γιορτινά” ο τίτλος του. Πες μου δυο λόγια γι΄αυτή τη συνεργασία.

Advertisement

Ακριβώς, “Όλα γιορτινά” είναι ο τίτλος του νέου μας τραγουδιού σε μουσική και στίχους του Φραγκίσκου Βιδάλη. Νιώθω πολύ χαρούμενη που επιστρέφω δισκογραφική με ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Μέσα από αυτό το τραγούδι, έχω τη δυνατότητα να βγάλω το παιδί που κρύβω μέσα μου. Τα Χριστούγεννα ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη μου εποχή και πάντα ήθελα να βγάλω ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

Τώρα λοιπόν, που ήρθε στα χέρια μου αυτό το κομμάτι, αποφάσισα να επανέλθω στη δισκογραφία και με τη βοήθεια της Heaven κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες σε όλες τις πλατφόρμες. Να πω βέβαια ότι τα έσοδα από το τραγούδι θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό σύλλογο “Ένα όνειρο μια ευχή”, έναν σύλλογο που βοηθά τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο. Το video clip μας γυρίστηκε στη Λάρνακα σε σκηνοθεσία του Θεοδόση Οικονομίδη.

Aυτή τη δισκογραφική επιστροφή τη σχεδίαζες καιρό ή ήταν κάτι που απλώς προέκυψε;

Δε μπορώ να πω ότι ήταν κάτι που κυνηγούσα. Έτυχε να βρω αυτό το πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο θεώρησα ότι μου πηγαίνει και ότι ο κόσμος θα το αγαπήσει και κάπως έτσι πήρα την απόφαση να το δοκιμάσω. Αν δεν πίστευα στο συγκεκριμένο κομμάτι, δε θα το έκανα.

Advertisement

Όλο αυτό το διάστημα της δισκογραφικής σου αποχής, σου έλειπε η διαδικασία της δημιουργίας;

Πάντα μου έλειπε η διαδικασία της δημιουργίας. Το τραγούδι όμως υπήρχε πάντα στη ζωή μου. Πάντα έκανα εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Όπως σου είπα, μου έλειπε μεν η δισκογραφία αλλά, είχα άλλα πράγματα στην Κύπρο με το οποία ήθελα να ασχοληθώ. Έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση, ένα πάρκο με επίκεντρο τα γαϊδουράκια. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, είχα επικεντρωθεί εκεί. Το τραγούδι όμως, αποτελεί πάντα τη μεγάλη μου αγάπη.

Την απόφαση για τη δημιουργία αυτού του πάρκου, πως την πήρες;

Aυτή ήταν μια ιδέα του αδερφού μου. Εκείνος μου έκανε την πρόταση να φύγω από την Ελλάδα και να επιστρέψω στην πατρίδα μου, την Κύπρο και να στήσουμε μαζί αυτή την επιχείρηση. Το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί χρειαζόμουν κάτι στέρεο στη ζωή μου.

Ωραία τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τις τέχνες αλλά, τα επαγγέλματα αυτά έχουν πάντα μια ανασφάλεια. Παίρνοντας λοιπόν την απόφαση να δημιουργήσω αυτό το πάρκο με τον αδερφό μου, νιώθω πιο ήρεμη και μπορώ να ασχολούμαι με το τραγούδι επιλεκτικά.

Advertisement

Πόσο εύκολο ήταν όμως να τα αφήσεις όλα πίσω σου και να επιστρέψεις στην Κύπρο;

Μόνο εύκολο δεν ήταν. Είμαι όμως από τους ανθρώπους που δε μου αρέσει να βαλτώνω. Αυτό ήταν κάτι που το είχα νιώσει πριν φύγω. Ένιωθα ότι είχα κάνει έναν κύκλο και έπρεπε να δοκιμάσω και κάτι άλλο. Έψαχνα και λίγο την ηρεμία.

Η δουλειά του τραγουδιστή είναι πρωταθλητισμός, βρίσκεσαι σε ένα διαρκές άγχος. Πήγα στην Κύπρο και δεν κοίταξα πίσω ούτε μια στιγμή, κοίταξα μόνο μπροστά. Τώρα όμως, που όλα έχουν πάρει κι εκεί τον δρόμο τους, νιώθω κι εγώ πιο ήρεμη να κάνω αυτά που θέλω σε σχέση με τη μουσική.

Η ζωή στην Κύπρο πως είναι;

Η ζωή στην Κύπρο είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την Αθήνα. Οι ρυθμοί είναι άλλοι. Στην Κύπρο βρίσκεται η οικογένειά μου, πράγμα που με κάνει να νιώθω θαλπωρή. Ξέρω ότι εκεί υπάρχει πάντα μια αγκαλιά για μένα. Είναι το λιμάνι μου η Κύπρος.

Ωστόσο, στην Αθήνα την οποία έζησα 25 χρόνια, ανήκει το άλλο μου μισό. Εδώ, είναι η άλλη μου οικογένεια, οι φίλοι μου γι’ αυτό και προσπαθώ να έρχομαι σε κάθε ευκαιρία. Η Αθήνα είναι μια πολύ όμορφη πόλη όπου μπορείς να βρεις τα πάντα.

Advertisement

Υπήρξε κάποια στιγμή όλα αυτά τα χρόνια που να αισθάνθηκες ότι η επιλογή σου να μετακομίσεις μόνιμα στην Κύπρο ήταν λάθος;

Όχι, ποτέ δεν το ένιωσα αυτό. Νομίζω ότι έκανα την πιο σωστή επιλογή. Όπως σου είπα και πριν, είχα φτάσει σε ένα σημείο που ένιωθα μεγάλη ανασφάλεια και ήθελα να κάνω κάτι σταθερό για να μπορώ να βρίσκομαι στη θέση που είμαι σήμερα.

Να μπορώ δηλαδή, να χαίρομαι το τραγούδι χωρίς το άγχος για το πόσο καλά θα πάει. Οι καλλιτέχνες, παλεύουμε διαρκώς με το αν θα μας πιστέψει η εταιρεία, αν θα αγαπήσει ο κόσμος τη δουλειά μας, αν θα μας δεχτούν σε κάποια μέρη να τραγουδήσουμε…

Πλέον, έχω απαλλαχτεί από όλα αυτά απλώς, δηλώνω το παρών στους ανθρώπους που με στήριξαν και εξακολουθούν να με αγαπούν. Δέχομαι συνέχεια μηνύματα από κόσμο που μου λέει ότι θέλει να ακούσει νέα τραγούδια από εμένα. Αυτή η στιγμή ήρθε τώρα, και υπόσχομαι ότι θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα.

Advertisement

Όπως είπες, ο κόσμος του τρουγουδιού, είναι ένας αρκετά ανταγωνιστικός χώρος. Υπήρξαν στιγμές που ένιωσες αυτό που λέμε αθέμιτο ανταγωνισμό;

Nαι. Αυτός ο ανταγωνισμός όμως υπάρχει σε όλους τους χώρους. Μαθαίνεις να ζεις με αυτόν, μαθαίνεις να έχεις μάτια και στην πλάτη σου. Σίγουρα ο χώρος του τραγουδιού, είναι ένας χώρος σκληρός. Πόσω μάλλον για ένα παιδί 17 ετών, όπως ήμουν εγώ όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα. Ήμουν ένα παιδί που μέχρι τότε δεν είχε φύγει ποτέ από το σπίτι του, πολύ αθώο.

Αυτή την αθωότητα νομίζω την κράτησε και αργότερα, δε μπόρεσα θεωρώ ποτέ να συμβιβαστώ με αυτού του είδους τον ανταγωνισμό και την αδικία. Δυστυχώς, σε κάποιες δουλειές συνάντησα αυτό που λέμε, “άλλα συμφώνησα και άλλα έγιναν”. Εντάξει, αυτά συμβαίνουν. Τα αφήνουμε όμως πίσω και προχωράμε.

Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί 17 χρονών, να φεύγει από το σπίτι του και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνει και μια τόσο μεγάλη επιτυχία;

Ήταν ένα πραγματικό τόλμημα. Ειδικά για εκείνα τα χρόνια. Ο πατέρας μου, μού έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη εξ αρχής. Η μητέρα μου ήταν πιο επιφυλακτική. Στην πορεία όμως, όταν είδε κι εκείνη τη σοβαρότητα με την οποία το αντιμετώπιζα όλο αυτό, με υποστήριξε και εξακολουθεί να το κάνει. Μάλιστα, η μητέρα μου είναι και πολύ αυστηρός κριτής μου, λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν το κριτήριό της.

Advertisement

Τα αρνητικά σχόλια σε επηρέαζαν;

Με στεναχωρούσαν τα κακόβουλα σχόλια που προέρχονταν από ανθρώπους που δεν έκανα τίποτα άλλο από το να ψάχνουν να βρουν το παραμικρό για να το σχολιάσουν αρνητικά. Γελούσα όμως με τα έξυπνα σχόλια ακόμη κι αν αυτά ήταν αρνητικά.

Αναγκάστηκες ποτέ να κάνεις πράγματα μουσικά που δε σου ταίριαζαν απόλυτα;

Ναι συνέβη αυτό. Αναγκάστηκα να κάνω κάποιες εμφανίσεις σε μαγαζιά που δεν θεωρώ ότι μου ταίριαζαν απόλυτα, απλά και μόνο γιατί έπρεπε κάπου να υπάρχω. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που αποφάσισα να φύγω. Δε μου αρέσει να κάνω πράγματα που δεν τα πιστεύω και δε με εκφράζουν. Θέλω να κάνω πράγματα που αγαπώ και να δίνομαι σε αυτά 100%.

Πόσο πιστεύεις ότι έχει αλλάξει η μουσική από τη δεκαετία του 90 μέχρι σήμερα;

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι μέχρι και σήμερα, ο κόσμος διασκεδάζει με το 90ς. Φυσικά και υπάρχουν καινούργιες επιτυχίες αλλά τα τραγούδια των 90ς νομίζω σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή. Σήμερα, έχει αλλάξει σε παγκόσμιο επίπεδο η μουσική, τα νέα παιδιά αγαπούν αυτό το νέο είδος και είναι σεβαστή η επιλογή τους.

Advertisement

Προσωπικά, δεν μπορώ να δεχτώ αυτούς τους στίχους που έχουν μέσα τους αγριότητα, δεν έχουν συναίσθημα, δεν έχουν αξίες. Θέλω να ελπίζω ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο της εποχής που θα εκλείψει. Το τραγούδι είναι γεμάτο συναίσθημα, γεμάτο φως.

Στα 90ς ζήσατε και μια εποχή που σας κηνύγαγαν οι φωτογράφοι, κάναμε λόγω για stars. Όλα αυτά θεωρείς έχουν εκλείψει σήμερα;

Πράγματι, τότε η κατάσταση ήταν λίγο διαφορετική. Τώρα, με τα social media είμαστε παντού ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν και σήμερα stars αλλά ίσως δεν είναι στην ίδια ένταση με παλαιότερα. Το να δώσουμε κάπου τότε το παρών, θεωρούνταν πολύ σημαντικό, σήμερα δεν είναι το ίδιο.

Είπαμε πριν ότι τα έσοδα του νέου σου τραγουδιού “Όλα γιορτινά” θα δοθούν σε έναν φιλανθρωπικό σύλλογο προκειμένου να ενισχυθεί το έργο τους και να βοηθηθούν τα παιδιά με καρκίνο. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την “Κιβωτό του Κόσμου” σε έκαναν να ξανασκεφτείς αυτή σου την απόφαση;

Δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά που λειτουργούν ως αποτρεπτικός παράγοντας για τον κόσμο που θέλει να προσφέρει. Δεν πρέπει να τα βάζουμε όμως όλα στο ίδιο σακί. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να κανω δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Προσωπικά, θα βοηθάω πάντα με όποιον τρόπο μπορώ.

Advertisement

Είναι σπουδαίο πράγμα να προσφέρεις όπου και όταν μπορείς. Είναι πολλοί οι άνθρωποι εκεί έξω που χρειάζονται τη βοήθειά μας και δεν πρέπει να αφήνουμε τέτοια γεγονότα να μας αποτρέπουν από την προσφορά. Ελπίζω και εύχομαι αυτό που συνέβη με την Κιβωτό του Κόσμου να είναι ένα μενονομένο περιστατικό και να μείνει εκεί.

Τίτλος του τραγουδιού σου, όπως είπαμε, είναι “Όλα γιορτινά”. Στη δική σου ζωή είναι όλα γιορτινά;

Και να μην ήταν, με αυτό το τραγούδι φωτίζεται η ζωή μου. Η διάθεσή μου έχει ανέβει πάρα πολύ. Διανύω μια πολύ φωτεινή περίοδο της ζωής μου και το ίδιο εύχομαι για όλο τον κόσμο, οι ζωές όλων να γεμίσουν με φως.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: