Το χέρι που κρεμόταν από το πορτ-μπαγκάζ: Ένα απίστευτο μυστήριο που λύθηκε από ασκούμενο δημοσιογράφο

Το χέρι που κρεμόταν από το πορτ-μπαγκάζ: Ένα απίστευτο μυστήριο που λύθηκε από ασκούμενο δημοσιογράφο
Advertisement

Σενάριο από ταινία θρίλερ θυμίζουν όσα συνέβησαν το μακρινό 1979 στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, με πρωταγωνιστές έναν ασκούμενο δημοσιογράφο και έναν πολύπειρο φωτογράφο που ξεδιάλυναν ένα πρωτοφανές μυστήριο.

Σάββατο 5 Μαΐου 1979, Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα. Στην πολύβουη αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Birmingham News αίφνης επικράτησε σιωπή.

Advertisement

Ο συντάκτης Garland Reeves, μόλις είχε ενημερώσει τους συναδέλφους του πως άκουσε στο ραδιόφωνο ότι υπήρχε ένα μπεζ χρώματος αυτοκίνητο που από το πορτμπαγκάζ του κρεμόταν ένα… χέρι.

Άπαντες σάστισαν, εξαιρουμένων δύο ανδρών. Επρόκειτο για τον ασκούμενο ρεπόρτερ, Mark Winne, και τον πολύπειρο φωτογράφο Jerry Ayres, οι οποίοι αποφάσισαν να λύσουν το μυστήριο.

Βγήκαν στους δρόμους και επιδόθηκαν σε μια μανιώδη αναζήτηση του μυστηριώδους αυτοκινήτου. Πέρασε, όμως, ένα τρίωρο και η έρευνά τους δεν είχε σημειώσει την παραμικρή πρόοδο. Ένιωσαν ότι συμμετείχαν σε ένα κυνήγι… μαγισσών.

Advertisement

Ξαφνικά, ωστόσο, όλα έλαβαν διαφορετική τροπή. Ο ασκούμενος ρεπόρτερ Mark Winne, από το κάθισμα του συνοδηγού, εντόπισε ένα σαραβαλιασμένο Dodge να ταξιδεύει βόρεια στον αυτοκινητόδρομο I-20. Οι αναφορές που είχαν επαληθεύτηκαν: Πράγματι, από το πορτμπαγκάζ κρεμόταν ένα χέρι.

Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν με το αυτοκίνητό τους το Dodge, όντες αποφασισμένοι να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου. Ο Ayres «παραχώρησε» το τιμόνι στον ρεπόρτερ προκειμένου να «συλλάβει» στο φωτογραφικό του φακό το κρεμασμένο χέρι.

Μέσα στο Dodge βρίσκονταν δύο άνδρες και μια γυναίκα, η οποία ήταν και αυτή που αντιλήφθηκε ότι κάποιος τους ακολουθούσε. Το Dodge άρχισε να επιταχύνει, σε μια προσπάθεια να χαθούν τα ίχνη του οχήματος μέσα σε μια γειτονιά.

Advertisement

«Ήξεραν ότι τους ακολουθούσαμε. Τότε είπα στον Mark, ότι δεν έχω πρόβλημα να τους κυνηγήσουμε σε όλο το Μπέρμιγχαμ, μέχρι να μάθουμε τι συμβαίνει. Αν μας «βγάλουν», όμως, όπλο θα σηκωθώ να φύγω», ανέφερε ο φωτογράφος, Ayres, μετά από χρόνια, όταν και κλήθηκε να εξιστορηθεί τα γεγονότα στο Al.com, την ενημερωτική ιστοσελίδα της Birmingham News.

Καθόλη τη διάρκεια της… καταδίωξης ο ρεπόρτερ χρησιμοποιούσε το ραδιόφωνο προκειμένου να μεταφέρει την εκάστοτε τοποθεσία του Dodge στον δημοσιογράφο Garland Reeves, ο οποίος με τη σειρά του μεταβίβαζε τις πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές του Μπέρμιγχαμ.

Οι άνδρες της αστυνομίας ήταν και αυτοί που ξεδιάλυναν το μυστήριο, όταν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το Dodge και να συλλάβουν τον 27χρονο Joseph Fendley, την 49χρονη σύζυγό του, Wilburn Fendley, και τον 24χρονο οδηγό του Dodge, Robin Green. Επίσης, απεγκλώβισαν τον 35χρονο Gary Collier από το πορτμπαγκάζ.

Advertisement

Ο Collier ανέφερε ότι είχε γνωρίσει τους τρεις απαγωγείς του σε ένα μπαρ στο Bessemer το προηγούμενο βράδυ. Ισχυρίστηκε ότι του έκλεψαν 350 δολάρια, τον ξυλοκόπησαν, τον μαχαίρωσαν με ένα κατσαβίδι και τον έβαλαν με το ζόρι στο πορτμπαγκάζ.

Η «διαμονή» του μέσα στον χώρο αποσκευών διήρκησε 14 ώρες, με τον Collier να αναφέρει ότι άκουγε τους απαγωγείς του να συζητούν σχετικά με το πού θα ξεφορτωθούν το σώμα του.

Ο απαχθείς Gary Collier

Όσο οι τρεις κυκλοφορούσαν με το Dodge, ο Collier κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μείνει ξύπνιος, ενώ κατάφερε να «τρυπώσει» το χέρι του μέσα σε από ένα κενό στο ελαστικό στο χείλος του πορτμπαγκάζ.

Το κρεμασμένο χέρι του Collier ήταν αυτό που πυροδότησε την περιέργεια του δαιμόνιου ασκούμενου ρεπόρτερ και του πολύπειρου φωτογράφου της Birmingham News. Ένα χέρι που κράτησε τον απαχθέντα άνδρα στη ζωή.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: