Την απήγαγαν όταν ήταν 2 ετών απ’ τα σκαλιά του σπιτιού της -Την έσωσαν 3 έφηβοι που έκαναν κοπάνα απ’ το σχολείο

Την απήγαγαν όταν ήταν 2 ετών απ’ τα σκαλιά του σπιτιού της -Την έσωσαν 3 έφηβοι που έκαναν κοπάνα απ’ το σχολείο
Advertisement

Μια γυναίκα που απήχθη όταν ήταν δύο ετών, μίλησε για τα συναισθήματα τρόμου που ένιωθε όταν την κρατούσε φυλακισμένη ο απαγωγέας της.

Η Kathy Wrethman καθόταν στα σκαλιά του σπιτιού της στο Dundas, στα δυτικά του Σίδνεϊ, όταν την απήγαγαν στις 12 Ιουνίου 1968.

Advertisement

Η απαγωγή πυροδότησε μια μαζική αστυνομική έρευνα, με τον στρατό να συμμετέχει στο κυνήγι, πριν βρεθεί από τρεις εφήβους που είχαν κάνει κοπάνα από το σχολείο, τρεις ημέρες αργότερα.

Πώς την απήγαγαν

Η Kathy έσπασε τη σιωπή της για να διηγηθεί την τρομακτική δοκιμασία, λέγοντας πως θυμάται ότι την κρατούσαν σε ένα δωμάτιο και της έλεγε ένας άνδρας να κοιμηθεί.

«Και θυμάμαι ότι φοβόμουν έναν σκύλο, έναν γερμανικό ποιμενικό. Ήταν κάτω από το κρεβάτι μου και μου έγλειφε συνέχεια το πρόσωπο», δήλωσε στο 7Life.

Advertisement

Η Kathy και η οικογένειά της είχαν φτάσει στην Αυστραλία μόλις τρεις εβδομάδες νωρίτερα μετά τη μετανάστευσή τους από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Kathy καθόταν στα μπροστινά σκαλιά του σπιτιού της και έτρωγε γλειφιτζούρια την ημέρα που την απήγαγαν. Είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι με τη μητέρα της αφού είχε αφήσει τον αδελφό της Angus στο σχολείο και η μικρή της αδελφή Maria κοιμόταν στο σπίτι.

Η Kathy Wrethman καθόταν στα μπροστινά σκαλιά του σπιτιού της στο Dundas, στα δυτικά του Σίδνεϊ, όταν έπεσε θύμα απαγωγής στις 12 Ιουνίου 1968.

 

Η μητέρα της μπήκε μέσα στο σπίτι για να πάει γρήγορα στο μπάνιο και μόλις επέστρεψε στην μπροστινή αυλή για να βρει την κόρη της είδε ότι αυτή έλειπε.

Ένας ντόπιος δήλωσε ότι είχε εντοπίσει την Kathy να περπατάει χέρι-χέρι με έναν κοκκινομάλλη άνδρα και παρατήρησε ότι το κοριτσάκι έκλαιγε – αλλά ο άνδρας τού είπε ότι η Kathy «είχε πέσει από μια τσουλήθρα».

Advertisement

Η Kathy είπε πως δεν θυμόταν πολλά πράγματα από την απαγωγή της, αλλά θυμόταν ότι αναστάτωσε κάποιον όταν «πείραζε» κάτι ενώ καθόταν στο μπροστινό μέρος ενός αυτοκινήτου.

Πώς τη βρήκαν τα 3 αγόρια που είχαν κάνει κοπάνα από το σχολείο

Η αποστολή έρευνας και διάσωσης είχε φτάσει στην τρίτη ημέρα, όταν τρεις έφηβοι που έκαναν κοπάνα από το σχολείο έπεσαν πάνω στην Kathy.

Ο Mark Byrne, ο John Findlay και ο Jeffrey O’Neil περπατούσαν στους δρόμους του Whalan, 30 χιλιόμετρα από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Kathy, όταν άκουσαν κλάματα σε μια μάντρα.

Οι τρεις μαθητές εντόπισαν ένα κορίτσι με κοντά μαλλιά και αναγνώρισαν αμέσως ότι επρόκειτο για την Kathy, αφού είχαν δει τη φωτογραφία της στην τηλεόραση.

Advertisement

Οι έφηβοι φοβήθηκαν ότι θα έμπαιναν σε μπελάδες επειδή είχαν φύγει απ’ το σχολείο, και έτσι ζήτησαν από έναν έμπορο να την προσέχει, αλλά αντ’ αυτού ενθαρρύνθηκαν να περιμένουν την αστυνομία.

Η κοινότητα υποδέχθηκε τα αγόρια σαν ήρωες και ο πατέρας της Kathy τους χάρισε ρολόγια.

Ο Mark Byrne, ο John Findlay και ο Jeffrey O’Neil περπατούσαν στους δρόμους του Whalan, 30 χιλιόμετρα από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Kathy, όταν άκουσαν κλάματα

Η επανένωση της Kathy με έναν από τους τρεις πλέον άνδρες που τη βρήκαν

Η Kathy έχασε επαφή με τους μαθητές τα επόμενα χρόνια και επανενώθηκε με έναν από αυτούς μόνο όταν ένας δημοσιογράφος του BBC που αναφέρθηκε στην υπόθεσή της έφτασε σε επαφή μαζί τους το 2021.

Σε μια συναισθηματική συνέντευξη, η Kathy είπε στο BBC ότι πάντα ήθελε να ξανασυναντηθεί με τους διασώστες της και να τους ευχαριστήσει. «Θα τους αγκάλιαζα», είπε. Κάτι που τελικά κατάφερε να κάνει. «Θέλω να σας συστήσω σε κάποιον», είπε ο δημοσιογράφος Jon Kay.

Advertisement

Η Kathy έμεινε άναυδη, καθώς, χαμογελαστός ο Byrne εμφανίστηκε στην οθόνη και τη χαιρέτησε. «Χρόνια και ζαμάνια», είπε ο Mark Byrne.

Αφού τελείωσε το βίντεο, ο Mark έδειξε στην Kathy το ρολόι που του αγόρασαν οι γονείς της για να τον ευχαριστήσουν που τη βρήκε το 1968. Στο πίσω μέρος του ρολογιού είναι χαραγμένο το εξής: «Ευχαριστώ από την Kathy στον Mark».

Η υπόθεση της Kathy παραμένει άλυτη, με την αστυνομία να μην μπορεί να αναγνωρίσει τον απαγωγέα της.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: