Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν είμαι ανώμαλος, δεν έχω βιάσει ποτέ καμία – Οι γυναίκες με αγάπησαν

Advertisement

«Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω» υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης που συνεχίζει να απολογείται στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε όσα είπαν σε βάρος του ο άλλοτε φίλος του Σπύρος Μπιμπίλας, και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Advertisement

«Θέλει να λέει ότι είναι φίλος μου. Να μην αναφερθώ στο πώς έχει μιλήσει για την πρώτη καταγγέλουσα και τη μητέρα της. Ήρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά.

Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου κι έτρωγε και κοιμόταν. Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους φιλοξενήσει» είπε αναφερόμενος στον Σπύρο Μπιμπίλα και συνέχισε:

«Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό.

Advertisement

Ο κανονικός κόσμος δεν ασχολείται. Αυτοί που πάνε έξι η ώρα με το λεωφορείο στη δουλειά. Όχι αυτοί που έρχονται κάθε μέρα εδώ στο δικαστήριο. Τι είναι αυτοί; Θέλουν την πτώση και την καταστροφή του Φιλιππίδη…».

«Η υγεία μου είναι βαρύτατα κλονισμένη, έχω προβλήματα που δεν έχω καταλάβει…» πρόσθεσε ο κατηγορούμενος.

«Με την κ. Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό»

Στη συνέχεια μίλησε για τις συναδέλφους του Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου. «Η Παπαχαραλάμπους δεν είναι καν μάρτυρας! Τι είπε; Ότι κατουρούσα στο νιπτήρα! Δικάστε με γι’ αυτό!» είπε αναφερόμενος για την ηθοποιό που βρίσκεται κάθε μέρα στη δικαστική αίθουσα και ήταν από τις πρώτες γυναίκες που έκαναν καταγγελία σε βάρος του.

Advertisement

«Η Αναστασοπούλου είπε ότι έβαλα τα χέρια μου στο παντελόνι μου και αυτοικανοποιούμουν κι αυτή έφυγε λέγοντας πως πάει στο φίλο της κι εγώ είπα “α εντάξει”. Με την κ. Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό. Μια φορά στο καμαρίνι της είχα ζητήσει να μου περάσει στο κομπιούτερ κάποια τραγούδια.

Είναι μια δυναμική γυναίκα, θα μπορούσε να αντιδράσει. Όλα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο Facebook γιατί θεώρησε ότι πήγαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση που τα δικαιώματα τα είχε αγοράσει ο παραγωγός που είχα στο Μουσούρη. Τα είχε πληρώσει τα δικαιώματα.

Αυτό το έργο πήγε να το ανεβάσει άλλος παραγωγός στο θέατρο του κι ενημερώθηκε ότι τα δικαιώματα είναι κρατημένα. Ανεβαίνει το έργο και πήγε η υπεύθυνη για τα δικαιώματα και έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Και η κα. Αναστασοπούλου τα έβαλε μαζί μου».

Advertisement

«Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι διπλή προσωπικότητα»

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλουσα ο κατηγορούμενος ηθοποιός επανέλαβε ότι ήταν εκείνη που προσπαθούσε να τον προσεγγίσει. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε λόγο για ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο από γυναίκες που δεν τις πήρε στη δουλειά.

«Οργανώθηκαν σε δικηγορικό γραφείο από δικηγόρο – μανατζερ. Κατηγόρησαν τον Κιμούλη, τον Σπυρόπουλο, δεν βγήκαν όμως. Δεν είμαι ανώμαλος. Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πως μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Την βλέπετε όλο αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό».

«Το γεγονός που περιγράφει στη θεατρική εστία δεν ισχύει. Δεν συνέβη. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Μου τρελαίνει το μυαλό αυτό! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα.  Εμένα τον Μπέζο, τον Παπαδόπουλο, τον Στάνκογλου, ξέρετε τι γίνεται στα καμαρίνια; Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής».  είπε και συμπλήρωσε:

Advertisement

«Όλο αυτό που περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα είναι εντελώς ψεύτικο! Χθες μου είπαν ότι σε κάποιο κανάλι είπαν ότι εγώ την κυνηγούσα στους διαδρόμους του θεάτρου και την έπιασα από το λαιμό. Αυτά δεν τα έχει πει ούτε η ίδια! Μερίδα του Τύπου όχι απλώς με έχει ξεσκίσει! Πρέπει να βρεθεί και καινούργια λέξη!».

«Είμαι βιαστής 2008-2014»

Επανερχόμενος στην υπόθεση της πρώτης καταγγέλουσας υποστήριξε ότι της ζήτησε να μην ξαναέρθει στο θέατρο. «Μου έλεγαν οι άλλοι ηθοποιοί ότι έρχεται στα καμαρίνια, ότι επεμβαίνει σε συζητήσεις.

Την τελευταία φορά που την είδα με τη μητέρα της, είπα “εσύ μέσα, εσύ έξω”. Θα με ενδιάφερε και θα την έδιωχνα; Είμαι βιαστής 2008-2014! Πριν και μετά αγνοείται η τύχη μου! Η ανωμαλία και η διαστροφή μου περιορίζεται σε αυτό το διάστημα. Κάτι έπαθα από το 2008-2014 και μετά συνήλθα».

Advertisement

Σχετικά με το περιστατικό στο BIOS ανάφερε πως ο ίδιος πήγε στη συγκεκριμένη παράσταση κατόπιν παρότρυνσης. «Εκεί εμφανίστηκε ξαφνικά. Με αγκαλιάζει με φιλάει, μου λέει τι κάνεις. Έγινε καβγάς με την Ελπίδα. Της είχα πει “άστο θα αναλάβω”. Εκείνη πίστευε αλλά πράγματα».

Ο κατηγορούμενος αντέκρουσε τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι είχε αποκαλύψει το γάμο της στον κατηγορούμενο και του ζήτησε να το πουν μαζί στη μητέρα της. Ο Πέτρος Φιλιππίδης το αρνήθηκε πλήρως. «Από πού και ως πού να το ξέρω;! Δεν ισχύει αυτό! Το άκουσα εδώ στη δίκη».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε ότι γνώριζε για τη συνάντηση της συζύγου του Ελπίδας Νίνου με τον Σπύρο Μπιμπίλα και τη μητέρα της καταγγέλλουσας, ενώ για την επίσκεψη της σε παράσταση του το 2020 ανέφερε:

Advertisement

«Μόλις την είδα έξω από το θέατρο, λέω στο Μπιμπίλα “μαζί ήρθατε;¨”. Μου λέει μη δίνεις σημασία. Πήγα προς το αυτοκίνητο μου και εκείνη μου λέει “δεν θα μου μιλήσεις;”. Της λέω όχι. Μετά δέχτηκα ένα τηλέφωνο από το κ. Νάτσιο για την πρώτη καταγγέλλουσα. Είχε μεταφράσει κάποιο έργο για πατέρα και κόρη μου είπε ο Νατσιος. Το πήγε στον Βαλτινό κι αυτός δεν ενδιαφέρεται. Όταν είπα το όνομα σου, είπε “α ναι είμαστε και οικογενειακοί φίλοι”. Δεν ήμασταν οικογενειακοί φίλοι».

«Ήθελα να πεθάνω»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε πως σοκαρίστηκε όταν έμαθε για την πρώτη καταγγελία σε βάρος του.

«Δεν το χωράει το μυαλό μου. Βγαίνει η πρώτη καταγγελία. Δεν είμαι ηλίθιος. Είμαι άνθρωπος του κόσμου και της κοινωνίας. Σε δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγεται για βιασμό. Λέω αποκλείεται. Λέω δεν υπάρχει! Έρχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και γίνεται βιασμός. Τι να σας πω; Πώς αισθάνθηκα; Ήθελα να πεθάνω.

Advertisement

Μετά έρχεται ακούω ότι είναι κι άλλος βιασμός τον οποίο δε θυμόταν! Ούτε ξέρω τι σημαίνει κατά συρροή ούτε τίποτα. Εγώ ξέρω ότι δεν τα έχω κάνει. Μιλάω με τον τότε δικηγόρο μου. Πηγαίνω στην ανακρίτρια. Εκεί σταματάει η μνήμη μου» είπε απολογούμενος ο ηθοποιός ο οποίος απέδωσε ως κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας ότι ήθελε από κάπου να πιαστεί.

«Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πώς συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέμματα».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: