Πρατήριο βενζίνης λειτουργούσε δίχως άδεια για 22 χρόνια! -Λουκέτο από την ΑΑΔΕ

Πρατήριο βενζίνης λειτουργούσε δίχως άδεια για 22 χρόνια! -Λουκέτο από την ΑΑΔΕ
Advertisement

22 χρόνια ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων από την Οινόη το λειτουργούσε χωρίς άδεια και έτσι χθες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έβαλε λουκέτο σε αυτό.

Ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε πως δεν είχε άδεια λειτουργίας στα χέρια του, λέγοντας:

Advertisement

«Δεν μου τη δίνουν την άδεια λειτουργίας 22 χρόνια τώρα. Πάω στην πολεοδομία, πάω στη νομαρχία πάω στο Υπουργείο Συγκοινωνιών στην Ελευσίνα, λέω δώστε μου ένα μηχανικό να βγάλουμε την άδεια πρατηρίου και όταν μάζεψα τον φάκελο, να πάρω την άδεια λέει, εκεί απαγορεύεται να κάνεις πρατήριο

Οι ελεγκτές σε τυχαίο έλεγχο που έκαναν στο βενζινάδικο για πρώτη φορά από το 2000, διαπίστωσαν ότι στην επιχείρηση δεν υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα εισροών – εκροών και η ταμειακή μηχανή δεν έβγαζε θεωρημένες αποδείξεις.

Το πρατήριο λειτουργούσε παράνομα από το 2010. Εντοπίστηκαν παράνομες δεξαμενές καυσίμων, και ένα βυτιοφόρο όχημα το οποίο είχε μετατραπεί από φορτηγό σε βυτιοφόρο.

Advertisement

Στην επιχείρηση μπήκε λουκέτο μετά από τον έλεγχο που έγινε ενώ στον κάτοχο του επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 150.000 ευρώ.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα αποκάλυψε πως: «Μιλάμε για προηγμένη τεχνολογία επεμβαίνουν στο λογισμικό της αντλίας με διάφορους τρόπους και έτσι βγάζουν πλαστές αποδείξεις.»

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αρνείται κάτι τέτοιο:

«Ούτε καταγγελίες έχω, ούτε διακινώ καύσιμα λαθραία, ούτε χημικά. Τα έχω όλα τα μηχανήματα παιδί μου εισροές, εκροές, αποδείξεις όλα φορολογικά, τα πάντα πληρώνω κάνω τα Φ.Π.Α μου όλα.»

Εκτιμάται ότι το πρατήριο διέθεσε παράνομα στην εγχώρια αγορά καύσιμα συνολικής αξίας άνω των 18.000.000 ευρώ.

Advertisement

Πάντως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Θέμη Κιουρτζή, τα κόλπα διάφορων επιτήδειων πρατηριούχων είναι πολλά.

Η παραβατικότητα έχει τρεις εκφράσεις: Η μία είναι το λαθρεμπόριο, Η δεύτερη η νοθεία. Η τρίτη είναι η ηλεκτρονική κλοπή στις αντλίες. Αυτά είναι που επηρεάζουν την αγορά. Υπάρχουν μεγάλα κέρδη σε ό,τι αφορά τους εμπλεκομένους και προσβάλει τον καταναλωτή και τους εμπόρους.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: