Ένα Boeing 737 μεταμορφώθηκε σε βίλα: Στην άκρη γκρεμού, νοικιάζεται για 6.500 ευρώ η βραδιά [εικόνες]

Ένα Boeing 737 μεταμορφώθηκε σε βίλα: Στην άκρη γκρεμού, νοικιάζεται για 6.500 ευρώ η βραδιά [εικόνες]
Advertisement

Όταν ένα αεροσκάφος, πχ. ένα Boeing 737, αφήσει τους αιθέρες και καθηλωθεί στο έδαφος μπορεί να μεταμορφωθεί, αποκτώντας άλλες χρήσεις.

Κάποια μπορεί να διαλύονται και να γίνονται ανταλλακτικά, ωστόσο, η μοίρα άλλων επιφυλάσσει μια πιο συναρπαστική συνέχεια.

Advertisement

Ορισμένα έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια, καφέ ακόμη και σε χώρους για πάρτι. Ωστόσο, ένα Boeing 737 μετατράπηκε σε πολυτελή βίλα, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου κοντά στην παραλία Nyang-Nyang στο Μπαλί.

Πρόκειται για πρώην μέρος του στόλου της Mandala Airlines, που έχει καταργηθεί, το οποίο αγοράστηκε από τον προγραμματιστή Φέλιξ Ντένιμ το 2021 και μεταφέρθηκε στην απομακρυσμένη και παραδεισένια τοποθεσία του.

Το Boeing 737, που διαθέτει δύο υπνοδωμάτια και η πισίνα, θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση τον Απρίλιο με τις τιμές διανυκτέρευσης να ξεκινούν από τα 6.500 ευρώ περίπου.

Advertisement

«Ακόμα και πριν το αγοράσω, σκέφτηκα ότι ήταν δυνατόν να το μετατρέψω σε κάποιο είδος μοναδικού αντικειμένου και αποφάσισα να επικεντρωθώ στη δημιουργία μιας βίλας», είπε, λέγοντας ότι εντόπισε πάνω από 20 παρόμοια αεροσκάφη στην Ινδονησία και τελικά αγόρασε το συγκεκριμένο από έναν επενδυτή στην Ινδονησία.

Η μεταφορά ενός τέτοιου αεροσκάφους στην κορυφή ενός λόφου, αρκετά χιλιόμετρα μακριά, δεν είναι εύκολο υπόθεση. Έτσι, ο Ντένιμ συμβουλεύτηκε τους ανθρώπους της Boeing, προκειμένου να το αποσυναρμολογήσει.

Χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες σχεδιασμού, με τη μεταφορά να γίνεται με δύο γερανούς, μια τεράστια πλατφόρμα, ειδικούς και αστυνομία. Η διαδικασία μεταφοράς διήρκεσε πέντε ημέρες, συνολικά!

Advertisement

Όταν τελικά έφτασε στην τοποθεσία που επιθυμούσε ο νέος του ιδιοκτήτης, το Boeing 737 άρχισε να μεταμορφώνεται και να αποκτά εσωτερικά την όψη μιας πολυτελούς κατοικίας.

Η βίλα είναι προσβάσιμη μέσω μίας σκάλας που οδηγεί στην κύρια είσοδο. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα καθιστικό με μπαρ, καναπέ-κρεβάτι, και δύο κρεβατοκάμαρες με ντουλάπες. Το πιλοτήριο έχει μετατραπεί σε μπάνιο με θέα που συγκλονίζει.

«Όλα έγιναν με μοναδικό σκοπό να έχουμε ακριβώς την εικόνα που είχε αρχικά σχεδιαστεί», κατέληξε ο Ντένιμ.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: