Σε ξενοδοχείο – κολαστήριο της Συγγρού «φυλάκιζε» γυναίκες το αλβανικό κύκλωμα trafficking -Πώς τις παγίδευαν

Σε ξενοδοχείο – κολαστήριο της Συγγρού «φυλάκιζε» γυναίκες το αλβανικό κύκλωμα trafficking -Πώς τις παγίδευαν
Advertisement

Ένα ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Συγγρού, ανάμεσα σε Κουκάκι και Καλλιθέα, ήταν το κολαστήριο για τις κοπέλες από τη Λατινική Αμερική εκεί όπου τις κρατούσε «φυλακισμένες» το κύκλωμα trafficking που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Σε αυτό κλείνονταν και τα περισσότερα «ερωτικά ραντεβού» με τους πελάτες, με την ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει και τον αιγυπτιακής καταγωγής ιδιοκτήτη του.

Advertisement

Αστυνομική έφοδος έγινε και σε τουλάχιστον ακόμη δύο ξενοδοχεία που φαίνεται να χρησιμοποιούσε το κύκλωμα των Αλβανών μαστροπών (σ.σ. συνολικά 8 συλλήψεις μαζί με τον ξενοδόχο της λεωφόρου Συγγρού).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί ακόμη τρεις γυναίκες που έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη του κυκλώματος, την επονομαζόμενη «Μαίρη» καθώς επίσης μία 28χρονη και μία 31χρονη.

Πώς δρούσε το κύκλωμα, πώς πιάστηκαν στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ

Οι πρώτες πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος έφτασαν στην Ασφάλεια Αττικής τον Αύγουστο του 2022, με τα μέλη του κυκλώματος να φέρνουν από τη Λατινική Αμερική γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τους υπόσχονταν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα.

Advertisement

Ωστόσο, όταν έφταναν στη χώρα μας τους έπαιρναν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τις εγκαθιστούσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής των Αθηνών (σ.σ. αυτό στη λεωφόρο Συγγρού), όπου διέμεναν υπό άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους.

Εν συνεχεία, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με «πελάτες» έναντι χρηματικής αμοιβής, τα οποία (ραντεβού) κανονίζονταν μέσω «γραφείου» που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, προβαίνοντας με τον τρόπο αυτό στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών και να χρησιμοποιηθούν κι άλλα μέσα παρακολούθησης. Όπως διαπιστώθηκε, οι Αλβανοί μαστροποί είχαν στήσει ιστοσελίδα «ερωτικών ραντεβού» αλλά και τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο λειτουργούσε καθημερινά από τις 11:00 το πρωί έως τις 06:00 το άλλο πρωί.

Advertisement

Στις επικοινωνίες τους με τους υποψήφιους πελάτες, οι… τηλεφωνήτριες του κυκλώματος ενημέρωναν για την ιστοσελίδα στην οποία μπορούσαν να δουν τα προφίλ των εκδιδόμενων γυναικών, τα οποία περιελάμβαναν ημίγυμνες φωτογραφίες και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση, την καταγωγή, τις τιμές και τις υπηρεσίες που παρείχαν.

Επιπλέον, οι «τηλεφωνήτριες» τους εξηγούσαν τις επιλογές συνεύρεσης με τις εκδιδόμενες γυναίκες τόσο στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, όσο και σε δικό τους χώρο ή άλλο ξενοδοχείο που αυτοί θα επέλεγαν.

Ο αρχηγός του κυκλώματος

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ηγετικό ρόλο φέρεται να είχε ένας 37χρονος Αλβανός που συντόνιζε τις ενέργειες του κυκλώματος και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων. Μάλιστα, είχε ορίσει και… επόπτρια του τηλεφωνικού κέντρου.

Advertisement

Τέλος, χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε «ερωτικά ραντεβού» με εκδιδόμενες σε ξενοδοχεία των νοτίων και βορείων προαστίων, καθώς και εντός του ξενοδοχείου όπου ήταν εγκατεστημένες οι εκδιδόμενες, προκειμένου οι συλλήψεις να γίνουν επ’ αυτοφώρω.

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 19.450 ευρώ και 2.510 δολαρίων Η.Π.Α., τέσσερα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, ένα πιστόλι μάρκας GLOCK με γεμιστήρα και 16 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης, 16 κινητά τηλέφωνα, πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων κ.ά.

Κατασκευαστική εταιρεία λειτουργούσε ως βιτρίνα

Σημειώνεται ότι, το πλήρως εξοπλισμένο τηλεφωνικό κέντρο (call center) που εντοπίστηκε είχε ως «βιτρίνα» κατασκευαστική εταιρεία ιδιοκτησίας του 37χρονου αρχηγικού μέλους, το οποίο ενημερωνόταν τακτικά, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, για όλες τις πτυχές της παράνομης δραστηριότητας και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων.

Advertisement

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα τρία ξενοδοχεία και σε έτερο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 19.450 ευρώ,
• 2.510 δολλάρια Η.Π.Α.,
• 4 αυτοκίνητα,
• πιστόλι τύπου GLOCK με γεμιστήρα 16 φυσιγγίων 9 mm,
• 16 κινητά τηλέφωνα,
• ηλεκτρονικοί και φορητοί υπολογιστές,
• φορητά μέσα αποθήκευσης,
• καταμετρητής χρημάτων,
• καταγραφικά επιτήρησης και
• πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ στις 15 διασωθείσες γυναίκες, θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, παρασχέθηκε η δέουσα αρωγή και προστασία.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: