Νίκος Κοκλώνης: Διευκρινίσεις υπ. Ανάπτυξης για την επιχορήγηση εταιρείας του – «Δεν εγκρίθηκαν 9.935.712 ευρώ»

Advertisement

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης παρέχοντας διευκρινίσεις όσον αφορά στην υπαγωγή της εταιρείας «Barkingwell Progress», συμφερόντων του Νίκου Κοκλώνη, στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων.

Η σχετική ανακοίνωση έρχεται μετά τις πληροφορίες πως ο κ. Κολώνης είναι ο παρουσιαστής που ελέγχεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα όσον αφορά σε απάτη σε βάρος του δημοσίου πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και εγκληματική οργάνωση, με τον ίδιο, ωστόσο να διαψεύδει.

Advertisement

«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 83271/ΥΠΕ/7/00465/Π/Ν.4399/2016/30-08-2022 απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ́ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BARKINGWELL PROGRESS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στην «ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών» στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού, του Δήμου Παιανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09 ευρώ» αναφέρει το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως, σε περίπτωση που το πλάνο υλοποιηθεί, «η κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 ευρώ».

Μέχρι στιγμής, όπως ξεκαθαρίζεται, «δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης».

Advertisement

«Επιπλέον, σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης επενδυτικού έργου που έχει υπαχθεί στον ν. 4399/2016 δεν αποτελούσε προϋπόθεση για την υπαγωγή, το οποίο αποτελούσε αδυναμία του προηγούμενου νόμου που διορθώθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.

Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα» συμπληρώνεται στο ίδιο κείμενο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: