Υποκλίθηκε όλο το διαδίκτυο: Η Χριστίνα Μπόμπα είπε την αλήθεια για όσες γυναίκες προσπαθούν να κάνουν παιδί

Υποκλίθηκε όλο το διαδίκτυο: Η Χριστίνα Μπόμπα είπε την αλήθεια για όσες γυναίκες προσπαθούν να κάνουν παιδί
Advertisement

Η Χριστίνα Μπόμπα έδωσε το “παρών” σε εκδήλωση για την υπογονιμότητα και αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία, στις σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό της και την προσπάθεια χρόνων μέχρι να καταφέρει να αποκτήσει τις δίδυμες κόρες της.

Ειδικότερα, καλεσμένη στην εκδήλωση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υπογράμμισε «είμαι εδώ για να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία.

Advertisement

Πώς βίωσα εγώ όλη αυτήν την προσπάθεια να γίνω μητέρα και πώς βιώσαμε μαζί την προσπάθεια να γίνουμε γονείς» και πρόσθεσε «ο δρόμος δεν ήταν πολύ εύκολος για μας και βρίσκομαι εδώ για να μοιραστώ αυτήν την ιστορία.

Γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό όσοι έχουμε ένα δημόσιο βήμα να μιλάμε για αυτά τα θέματα ανοιχτά, χωρίς ταμπού και δημοσίως να λέμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Όταν ως έγκυος αποφάσισα να πω ότι τα κοριτσάκια μου ήρθαν μέσα από εξωσωματική γονιμοποίηση έλαβα χιλιάδες μηνύματα, κυριολεκτικά χιλιάδες.

Από μανούλες, από ζευγάρια, από άντρες που μου έλεγαν ότι περνάμε ακριβώς τα ίδια. Και κατάλαβα τότε, ότι όλοι έχουμε τις ίδιες σκέψεις, τις ίδιες φοβίες, τις ίδιες ανησυχίες».

Advertisement

Και συνεχίζει η Χριστίνα Μπόμπα «προσπαθούσαμε περίπου 3-4 χρόνια για να μείνω έγκυος. Στην αρχή, ένα αρνητικό αποτέλεσμα ή η περίοδος μάς έφερνε μια απλή, μικρή απογοήτευση. Στο τέλος, σε εμένα προσωπικά, έφερνε απελπισία.

Θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει, εγώ δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω μαμά, και θυμάμαι έντονα τις φοβίες που είχα, μέχρι και μοιρολατρικές σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. Ότι ίσως δεν το θέλει ο Θεός να γίνω μαμά, γιατί όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο ψυχολογικά, πολλές φορές χάνουμε τη λογική μας και τη σκέψη μας και το μυαλό μας παίρνει περίεργους δρόμους».

Για τον Σάκη Τανιμανίδη, η influencer και επιχειρηματίας επεσήμανε «ευτυχώς είχα και έχω έναν πολύ ψύχραιμο και υποστηρικτικό σύντροφο, που περνούσε κι αυτός μέσα από όλη αυτήν τη διαδικασία, αλλά στάθηκε πιο τετράγωνη η λογική του, για να μου πει, “Χριστίνα μην αγχώνεσαι, η επιστήμη είναι εκεί και είναι πολύ μικρό το ποσοστό των γυναικών που δεν καταφέρνει να κάνει παιδί, των ζευγαριών που δεν καταφέρνουν να κάνουν παιδί και να μην έχεις κανένα άγχος, γιατί αξίζεις και θα είσαι η καλύτερη μανούλα”.

Advertisement

Και μετά, αφού πήραμε αυτήν την απόφαση, είχα το άγχος των ορμονών, των ενέσεων, το τι θα φέρει στο σώμα μου αυτό».

Και συμπληρώνει η Χριστίνα Μπόμπα για την υπογονιμότητα «εγώ τότε είχα ως σύμβουλο ένα εργαλείο που σε τρομάζει, το Google. Και τελικά ο γυναικολόγος μου και ο γιατρός υπογονιμότητας που επισκεφθήκαμε, με καθησύχασε και μου είπε όλα αυτά που είπε σήμερα ο κ. Βραχνής.

Κι έτσι πήραμε την απόφαση μετά από 4 χρόνια άκαρπων προσπαθειών να βοηθηθούμε. Και επειδή στο ασανσέρ πέτυχα κάποιες εμβρυολόγους, θέλω να πω και σε εσάς που σε αυτήν την αίθουσα εργάζεστε σε αυτόν τον τομέα, ευχαριστώ… Όλοι όσοι δουλεύουν σε αυτόν τον τομέα ξέρουν το έργο που κάνουν, ξέρουν την αγωνία των γονιών και ξέρουν ότι είναι εκεί για να μας κρατήσουν το χέρι και να μας βοηθήσουν να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και να φέρουμε τα παιδιά μας στον κόσμο.

Advertisement

Άρα, μετά από την απόφασή μας, περάσαμε από όλη αυτήν τη διαδικασία – πιο εύκολα ή πιο δύσκολα από άλλους ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα- και τώρα έχουμε δύο κοριτσάκια 1,5 χρόνων και είμαστε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ.

Και κοιτώντας πίσω, αυτό που θα έλεγα στον εαυτό μου, θα ήταν να μην αγχώνομαι, ότι η επιστήμη είναι εδώ και υπάρχουν λύσεις για όλα και ότι όταν τελικά έρχεται το αποτέλεσμα και έχεις τα παιδάκια σου στην αγκαλιά σου, και ζεις αυτό το όνειρο που λέγεται μητρότητα, ξεχνάς όλα όσα έχεις τραβήξει, όλα τα άγχη, όλες τις φοβίες, όλες τις αποτυχίες, και λες ευχαριστώ Θεέ μου που μου έδωσες δύναμη και το προσπάθησα μέχρι τέλους».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: