Τέμπη: Αυτό είναι το κοινό πόρισμα της νεκροψίας για όλα τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος [εικόνα]

Τέμπη: Αυτό είναι το κοινό πόρισμα της νεκροψίας για όλα τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος [εικόνα]
Advertisement

Ένα ενιαίο ιατροδικαστικό πόρισμα για όλα τα θύματα των Τεμπών αναφέρεται στην αιτία θανάτου από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, εκεί όπου διενεργήθηκαν οι διαδικασίες νεκροψίας-νεκροτομής.

Ειδικότερα, το ThessToday.gr αποκαλύπτει το ιατρικό έγγραφο στο οποίο αναγράφεται η αιτία θανάτου για όλους τους νεκρούς.

Advertisement

«Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)».

Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου έφεραν πάνω αναλυτικά την αιτία θανάτου.

Ωστόσο επειδή αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας -συνακόλουθα την ταυτοποίηση των θυμάτων-, κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το υπουργείο, αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα.

Advertisement

Υπενθυμίζεται, ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2) ανέρχεται στους 57, ενώ εξ’ αυτών έχουν αναγνωριστεί με δείγμα DNA οι 55.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: