Πήρε διαζύγιο κι ο πρώην θα της δώσει αποζημίωση 204.000€ γιατί έκανε όλες τις δουλειές στο σπίτι επί 25 χρόνια

Advertisement

Πρώην σύζυγος θα καταβάλει αποζημίωση ύψους 204.000 ευρώ σε γυναίκα, για 25 χρόνια απλήρωτων οικιακών εργασιών, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου στην Ισπανία.

Ειδικότερα, ο πρώην σύζυγος της Ιβάνα Μοράλ καλείται να πληρώσει το εν λόγω ποσό, βάσει του κατώτατου μισθού που ίσχυε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Advertisement

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες, με την απόφαση να αναφέρει ότι η Ιβάνα περνούσε σχεδόν όλο τον χρόνο της για να φροντίζει τα μέλη της οικογένειάς της και να εργάζεται στα οικιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου.

Ο πρώην σύζυγός καλείται, επίσης, να της καταβάλει σύνταξη ύψους 498 ευρώ μηνιαίως, καθώς και μηνιαία ενίσχυση 399 ευρώ και 597 ευρώ αντίστοιχα στις δύο τους κόρες, ηλικίας 20 και 14 ετών.

Η Ιβάνα Μοράλ παντρεύτηκε το 1995 τον σύζυγό της πριν να υποβάλει αίτηση διαζυγίου, το 2020, δήλωσε ικανοποιημένη με την αποζημίωση, υπογραμμίζοντας «ξεκάθαρα ήταν μια πράξη κακοποίησης να αποκλειστώ τελείως οικονομικά (από τον πρώην σύζυγό μου), χωρίς να έχω τίποτα όταν τελείωσε ο γάμος μας, με αποτέλεσμα τόσο εγώ όσο και οι κόρες μου να μείνουμε με τίποτα μετά από όλα αυτά τα χρόνια που αφιέρωσα τον χρόνο μου, την ενέργειά μου και την αγάπη μου σε αυτή την οικογένεια».

Advertisement

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι σε όλη τη διάρκεια του γάμου, η Ιβάνα «αφιέρωσε τον εαυτό της στις οικιακές εργασίες, στην φροντίδα, δηλαδή, του σπιτιού και της οικογένειας με ό,τι αυτό περιλαμβάνει».

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι είχε συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο, στο οποίο αναφερόταν πως το μόνο που θα μοιράζονταν ήταν όσα αποκτούσαν από κοινού, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην έχει πρόσβαση στα χρήματα που απέκτησε ο σύζυγός της κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας.

Σε συνέντευξή της σε ισπανικά ΜΜΕ, η Ιβάνα εξήγησε ότι ο πρώην σύζυγός της δεν ήθελε να εργάζεται «εκτός σπιτιού» και της επέτρεπε να εργάζεται μόνο στα γυμναστήρια, κάνοντας δημόσιες σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην σύζυγος της γυναίκας αναμένεται να υποβάλει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: