Ετοίμασε βαλίτσες: Ελβετικό χωριό σε πληρώνει για να μετακομίσεις μόνιμα σε αυτό

Advertisement

Το ελβετικό χωριό Αλμπινεν βρίσκεται στο καντόνι του Βαλαί και στο τέλος του 2018 είχε μόλις 238 κατοίκους.

Χαμένο σε ένα ειδυλλιακό ορεινό περιβάλλον, το χωριό κινδυνεύει με… εξαφάνιση αφού ο πληθυσμός φθίνει διαρκώς.

Advertisement

Και για να αποκρούσει αυτόν τον κίνδυνο το χωριό προσφέρει δώρο αρκετών χιλιάδων λιρών σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα εκεί.

Αγωνίζεστε λοιπόν να τα βγάλετε πέρα; Έχετε κουραστεί από τις πόλεις; Ιδού η λύση, λέει στους αναγνώστες της η βρετανική dailymail.

Το χωριό Άλμπινεν βρίσκεται σε μια βουνοπλαγιά σε υψόμετρο 1.300 μέτρων και τα παραδοσιακά σπίτια έχουν ως ορίζοντα τις χιονισμένες πλαγιές και τις βουνοκορφές.

Παρότι προφέρει τα πάντα για όποιον θέλει να απολαύσει μια ήσυχη ζωή, οι περισσότεροι κάτοικοι τις τελευταίες δεκαετίες το εγκαταλείπουν για να εγκατασταθούν στα πλησιέστερα αστικά κέντρα, κυρίως για λόγους εργασίας.

Advertisement

Αν και βρίσκεται μόλις 7 χιλιόμετρα από την κωμόπολη Λέουκερμπαντ και 35 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα του καντονιού Σιόν και τη βιομηχανική πόλη Βισπ, το Άλμπινεν δεν είχε τρόπο να κρατήσει τον πληθυσμό του.

Κι έτσι οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν οικονομικά κίνητρα σε όποιον θελήσει να εγκατασταθεί εκεί. Μία τετραμελής οικογένεια θα πάρει ως δώρο 22.440 λίρες ανά ενήλικα και άλλες 9.000 λίρες για κάθε παιδί. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα ηλικίας κάτω των 45 ετών, που έχουν ελβετική υπηκοότητα.

Για τους υπηκόους κρατών της ΕΕ ή της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Εμπορικής Ένωσης, ή για υπηκόους ΗΠΑ και Καναδά, το δώρο ισχύει αλλά αφού θα έχουν συμπληρώσει διαμονή πέντε χρόνων στη Ελβετία.

Advertisement

Οι Βρετανοί θα πρέπει να έχουν διαρκή διαμονή μίας δεκαετίας στην Ελβετία για να επωφεληθούν από το δώρο του Άλμπινεν.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγκατασταθούν σε μία κατοικία αξίας τουλάχιστον 180.000 λιρών και να ζήσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια στο Άλμπινεν. Αν κάποιος το μετανιώσει και φύγει νωρίτερα χάνει το δώρο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: