Γιατί δεν υπάρχει φωτογραφία της Εύας Καϊλή στη φυλακή -Πού βρίσκονται τώρα ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και το παιδί τους

Γιατί δεν υπάρχει φωτογραφία της Εύας Καϊλή στη φυλακή -Πού βρίσκονται τώρα ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και το παιδί τους
Advertisement

Η Εύα Καϊλή κρατείται εδώ και τέσσερις μήνες, από τις 11 Δεκεμβρίου 2022, σε βελγικές φυλακές, κατηγορούμενη για διαφθορά στο σκάνδαλο «Qatargate» και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει φυλακισμένη για αρκετό καιρό ακόμη.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου απέρριψε την προσφυγή κατά της απόφασης προφυλάκισής της στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών Αρχών για την υπόθεση Qatargate.

Advertisement

Για την υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος, όμως, πλέον αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως απαγορεύεται οποιαδήποτε φωτογράφιση της Εύας Καϊλή στη φυλακή, όπως απαγορεύονται και τα κινητά σε όποιον την επισκέπτεται.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν έχει κατ ιδίαν συνάντηση με την Εύα Καϊλή, είτε έχουν τηλεφωνική συνομιλία, οι βελγικές Αρχές τους παρακολουθούν.

Advertisement

«Καταλαβαίνουμε ότι μας παρακολουθούν, γιατί μόλις αρχίζουμε να μιλάμε ακούγεται ο αντίλαλος της φωνής. Στα τηλέφωνα όταν μιλάμε μπαίνει το μαγνητόφωνο και ακούγεται ξανά ο αντίλαλος της φωνής αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε βρίσκεται με βραχιολάκι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μάλιστα στο ερώτημα γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει καμία φωτογραφία του από τη στιγμή που βγήκε από τη φυλακή είπε «δεν μπορεί να κυκλοφορήσει έξω.

Είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ενδεχομένως να βγαίνει εκτός σπιτιού σε συγκεκριμένες, ελάχιστες περιπτώσεις».

Παράλληλα αναφέρει πως η κόρη τους μένει μαζί του, από τη στιγμή που ο ίδιος βρέθηκε εκτός φυλακής.

Advertisement

Η κόρη των Τζόρτσι-Καϊλή, ηλικίας 2 ετών, μπορεί να μένει με τον πατέρα της, ωστόσο όπως φαίνεται έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με τη μητέρα της.

«Το παιδί της Καϊλή είναι μαζί με τον Τζόρτζι. Το πηγαίνουν και βλέπει δύο φορές το μήνα τη μητέρα του. Εχει αρχίσει και καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά», αναφέρει ο κ.Δημητρακόπουλος.

Προσθέτει μάλιστα πως όταν ολοκληρώνεται το επισκεπτήριο η μικρή δεν θέλει να αποχωριστεί τη μητέρα της. «Οταν τελειώνει η επίσκεψη και πρέπει να φύγει, πάει και κρύβεται πίσω από τις καρέκλες», περιγράφει χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος.

Το γεγονός πως η Εύα Καϊλή βρίσκεται τόσους μήνες μακρυά από την κόρη της, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο πίεσης οι βελγικές Αρχές προκειμένου να αποσπάσουν από την ίδια δήλωση ενοχής για το «Qatargate», περιγράφει ο κ. Δημητρακόπουλος. «Την πιέζουν πάρα πολύ με το παιδί για να σπάσει».

Advertisement

Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή είχε δηλώσει απαισιόδοξος για πιθανή αποφυλάκισή της, για ακόμα μία φορά είναι ξεκάθαρος στις δηλώσεις του. «Η Εύα Καϊλή θα μείνει καιρό μέσα».

Μεταφέρει δε τα λόγια της Εύας Καϊλή. «Δεν είναι αποφασισμένη να δηλώσει ενοχή, μόνο αν δεν αντέξει μακριά από το παιδί της θα τους πει »φέρτε μου να υπογράψω ότι σκότωσα και 2-3 ανθρώπους, θέλετε να σας υπογράψω ότι τα πήρα από όπου θέλετε».

Αυτό όμως θα το κάνει μόνο αν νιώσει ότι δεν αντέχει άλλο. »Μέχρι στιγμής αντέχω», μου λέει».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: