Χρειάστηκε 960 προσπάθειες για να πάρει την άδειά οδήγησης αλλά τελικά τα κατάφερε στα 69 της χρόνια

Χρειάστηκε 960 προσπάθειες για να πάρει την άδειά οδήγησης αλλά τελικά τα κατάφερε στα 69 της χρόνια
Advertisement

Η απόκτηση άδειας οδήγησης μπορεί να είναι ένας ισόβιος αγώνας. Αυτό συνέβη στην περίπτωση της 69χρονης Cha Sa-soon, η οποία χρειάστηκε 960 προσπάθειες για να περάσει τις εξετάσεις οδήγησης.

Ως νεαρός ενήλικας, η απόκτηση άδειας οδήγησης είναι μια ιεροτελεστία μετάβασης, ένα σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας.

Advertisement

Ωστόσο, για ορισμένους, η απόκτηση άδειας οδήγησης μπορεί να είναι ένας ισόβιος αγώνας. Αυτό συνέβη στην περίπτωση της 69χρονης Cha Sa-soon, η οποία χρειάστηκε 960 προσπάθειες για να περάσει τις εξετάσεις οδήγησης, με αποτέλεσμα να της κοστίσει χιλιάδες δολάρια στην πορεία.

Η ιστορία της Sa-soon ξεκίνησε όταν έκανε για πρώτη φορά αίτηση για την άδεια μαθητή σε ηλικία 18 ετών.

Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες, απέτυχε στη γραπτή εξέταση, γεγονός που την άφησε να αισθάνεται αποθαρρημένη και αμήχανη.

Advertisement

Ανέβαλε την απόκτηση του διπλώματός της και βασίστηκε στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην καλοσύνη των φίλων και της οικογένειας για να μετακινηθεί.

Τα χρόνια πέρασαν και η Sa-soon δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό της να οδηγήσει. Συνέχισε να μελετά τους κανόνες του δρόμου, έκανε μαθήματα οδήγησης και εξασκούνταν τακτικά. Ωστόσο, κάθε φορά που πήγαινε να δώσει εξετάσεις, αποτύγχανε. Τα νεύρα της την έπαιρναν από πάνω της και έκανε απλά λάθη που την έκαναν να αποτύχει.

Η Cha Sa-soon εκτιμά ότι ξόδεψε πάνω από 4.200 δολάρια για μαθήματα οδήγησης, τέλη εξετάσεων και μεταφορά από και προς τον τόπο διεξαγωγής των εξετάσεων. Η οικογένεια και οι φίλοι της προσπαθούσαν να την ενθαρρύνουν να τα παρατήσει, αλλά η Sa-soon αρνιόταν να τα παρατήσει.

Advertisement

Τελικά, στην 961η προσπάθειά της, η Sa-soon πέρασε τις εξετάσεις οδήγησης. Η επιτυχία της οφείλεται στην αποφασιστικότητά της και στην υποστήριξη του εκπαιδευτή οδήγησης, ο οποίος δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Το επίτευγμα της αντιμετωπίστηκε με δάκρυα χαράς τόσο από την ίδια όσο και από τους αγαπημένους της.

Η ιστορία της Sa-soon χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πετύχετε τα όνειρά σας.

Είναι επίσης μια υπενθύμιση του υψηλού κόστους της επιμονής και της αποφασιστικότητας. Αν και η ιστορία της Sa-soon είναι μοναδική, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένα άτομα στην απόκτηση της άδειας οδήγησης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: