Τσίπρας: Με νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, θεσμοθετούμε γάμο ομόφυλων ζευγαριών και δικαίωμα τεκνοθεσίας

Advertisement

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε: «Και μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα θεσμοθετήσει τον γάμο για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου, με πλήρη δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας».

Advertisement

Τις δηλώσεις έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του, που προβλήθηκε με βίντεο, σε εκδήλωση που διοργανώνουν από το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+, το τμήμα Δικαιωμάτων και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στις διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το 2015, «ίσως στην πιο δύσκολη συγκυρία στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τα ζητήματα του φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού δεν ήταν ανάμεσα στα κυρίαρχα θέματα στη δημόσια συζήτηση. Κυρίαρχο ήταν το θέμα της χρεοκοπίας της χώρας».

Σημείωσε ότι «δεν τα θέσαμε σε δεύτερη μοίρα, ούτε χρησιμοποιήσαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε τότε για να μεταθέσουμε στις καλένδες τη διευθέτηση ζητημάτων που, δυστυχώς, θα έπρεπε να έχουν λυθεί πολύ νωρίτερα».

Advertisement

«Δεν κινηθήκαμε στη λογική της μετάθεσης ή στη λογική να τα έχουμε καλά με όλους, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση» είπε, δηλαδή «λίγο ή περισσότερο »pink washing», για να μη χάνει και την επαφή με τα ακροατήρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και κατά τα άλλα όμως να μην παίρνει καμία νομοθετική πρωτοβουλία, για να μην ενοχλεί και το συντηρητικό κοινό που την ψηφίζει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως «όταν φέραμε στη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, αποδείξαμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί να παίρνει νομοθετικές πρωτοβουλίες σε θέματα που θεωρούνται ταμπού, αρκεί αυτές να βρίσκονται στο πλαίσιο των αξιών της. Και αποδείχτηκε, επίσης, ότι και η κοινωνία μας ήταν τελικά πολύ πιο μπροστά από όσο εμείς νομίζαμε, ή φοβόμασταν». Όπως και με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αργότερα, «όπου δώσαμε μία πολιτική μάχη, ακόμη πιο δύσκολη».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: