Αλλαγή εποχής: Δείτε την πρώτη εικονική παρουσιάστρια -Λέει το δελτίο ειδήσεων μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Advertisement

Στο Κουβέιτ, ένα Μέσο Ενημέρωσης δημιούργησε μια ψηφιακή, εικονική παρουσιάστρια, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Η παρουσιάστρια, που ονομάζεται «Fedha», ξεκίνησε στον λογαριασμό του «Kuwait News» στο Twitter.

Advertisement

Εμφανίζεται ως μια γυναίκα με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, με ένα μαύρο σακάκι και λευκό μπλουζάκι από κάτω.

Ο Abdullah Boftain, αναπληρωτής αρχισυντάκτης του Kuwait News, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η κίνηση αυτή δοκιμάζει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να προσφέρει «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο».

«Είμαι η Fedha, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Τι είδους ειδήσεις προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις γνώμες σας», είπε στα αραβικά η εικονική παρουσιάστρια.

Advertisement

Ο Boftain δήλωσε ότι η Fedha μπορεί να αποκτήσει προφορά και να διαβάζει διαδικτυακά δελτία ειδήσεων.

«Το “Fedha” είναι ένα δημοφιλές, παλιό όνομα του Κουβέιτ που αναφέρεται στο ασήμι, το μέταλλο. Πάντα φανταζόμαστε τα ρομπότ να έχουν ασημένιο και μεταλλικό χρώμα, οπότε συνδυάσαμε αυτά τα δύο», είπε ο αρχισυντάκτης.

Τα ξανθά μαλλιά και τα ανοιχτόχρωμα μάτια της παρουσιάστριας αντικατοπτρίζουν τον ποικιλόμορφο πληθυσμό της χώρας, πρόσθεσε ο Boftain.

Advertisement

Το Κουβέιτ δεν είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί παρουσιαστή ειδήσεων που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη: το 2018, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας είχε τον δικό του εικονικό παρουσιαστή ειδήσεων με κοφτερό κοστούμι και κάπως ρομποτική φωνή, σύμφωνα με το BBC.

Μια έκθεση του περασμένου μήνα από την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει 300 εκατ. θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η έκθεση ανέφερε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να αναλάβει το ένα τέταρτο των εργασιακών καθηκόντων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά ότι μπορεί επίσης να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και μια έκρηξη της παραγωγικότητας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: