Κλέβουν αυτοκίνητα με ένα κέρμα -Το νέο κόλπο των κλεφτών

Advertisement

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές αυτοκινήτων, με τις σπείρες να εμπλουτίζουν συνεχώς τη «φαρέτρα» τους με νέες μεθόδους.

Πολλές φορές, μάλιστα, οι αετονύχηδες δεν χρειάζεται να επιστρατεύσουν ένα κοστοβόρο τεχνολογικό τέχνασμα, αλλά αρκούν κάποια καθημερινά αντικείμενα που είναι… υπεράνω πάσης υποψίας.

Advertisement

Ένα από αυτά είναι τα κέρματα, τα οποία έχουν γίνει «όπλο» στα χέρια των σπειρών προκειμένου να παραβιάζουν τις κλειδαριές των οχημάτων και να αποκτούν πρόσβαση στην καμπίνα τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα, οι συμμορίες χρησιμοποιούν ένα νόμισμα το οποίο το τοποθετούν στο εξωτερικό χερούλι της πόρτας του συνοδηγού ή των πίσω επιβατών.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει το κεντρικό κλείδωμα, κλειδώνουν όλες οι πόρτες εκτός από αυτή στην οποία έχει τοποθετηθεί το κέρμα.

Μόλις ο οδηγός του οχήματος απομακρυνθεί από το όχημα, οι αετονύχηδες ανοίγουν απλά την πόρτα η οποία δεν έχει κλειδώσει και κάνουν… εύκολα τη δουλειά τους: Αφαιρούν πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο, ή προβαίνουν στην ολική κλοπή του.

Advertisement

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το κόλπο χρησιμοποιείται κυρίως σε χώρους στάθμευσης εμπορικών κέντρων, οι συμμορίες δεν κινούν τις υποψίες των υπόλοιπων οδηγών, μιας και το εύκολο άνοιγμα της πόρτας τους επιτρέπει να υποδυθούν τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Το καλύτερο που έχει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης οχήματος προκειμένου να «θωρακιστεί» είναι το εξής: Αφότου κλειδώσει το όχημά του, να ελέγξει ότι δεν υπάρχει κάποιο… ύποπτο κέρμα στη χειρολαβή κάποιας πόρτας και φυσικά να «τσεκάρει» ότι όλες οι θύρες είναι σωστά κλειδωμένες.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρηματικότητα των σπειρών δεν εξαντλείται στο παραπάνω κόλπο. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων μέσω ενός μπουκαλιού νερού στους τροχούς των οχημάτων ή ακόμα και με την τοποθέτηση χρημάτων στο παρμπρίζ τους.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: