Αυτή είναι η νέα κινέζικη μάρκα που κάνει μπάσιμο στην Ευρώπη –Ο Έλληνας που βρίσκεται στο τιμόνι της

Advertisement

Η ZEEKR είναι μια νεοσυσταθείσα premium μάρκα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ανήκει στην Geely Automobile και στην Έκθεση της Σαγκάης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για λανσάρισμα στην Ευρώπη.

Τα πρώτα μοντέλα που θα κυλήσουν τους τροχούς τους στην Ευρώπη, θα είναι η ναυαρχίδα ZEEKR 001, ένα πολυτελές shooting brake, με αυτονομία κοντά στα 600 χλμ, καθώς και το αστικό SUV ZEEKR X.

Advertisement

Το ντεμπούτο τους θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη του έτους, με την αρχή να γίνεται στη Σουηδία και την Ολλανδία, και αργότερα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες χώρες και φυσικά επιπλέον μοντέλα.

Τα 001 και Χ βασίζονται στην πλατφόρμα τύπου skateboard SEA και προσφέρουν, σύμφωνα με την ZEEKR, ισορροπία στον σχεδιασμό, την τεχνολογία, τα οδικά χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις, την ασφάλεια, και φυσικά την μεγάλη αυτονομία και την γρήγορη φόρτιση.

Τα δύο μοντέλα της ZEEKR έχουν εξελιχθεί και σχεδιαστεί στην Ευρώπη, στην Σουηδία για την ακρίβεια, με την ευρωπαική ομάδα της εταιρείας να αποτελείται από περισσότερους από 1.500 μηχανικούς και σχεδιαστές. Μάλιστα, πρόκειται για έμπειρα στελέχη με πετυχημένη πορεία πολλές γνωστές εταιρείες.

Τα κεντρικά γραφεία της ZEEKR στην Ευρώπη βρίσκονται στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και θα αποτελούν το σπίτι όλης της ηγετικής ομάδας της φίρμας.

Advertisement

Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της ZEEKR Europe είναι ο «δικός» μας Σπύρος Φωτεινός με προϋπηρεσία στις Toyota και Lexus International. Ο κ. Φωτεινός ήταν μέχρι πρότινος ο επικεφαλής της Lexus στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σπύρος Φωτεινός ανέφερε ότι, «Οι Ευρωπαίοι υποψήφιοι αγοραστές έχουν αρχίζει να σκέφτονται σοβαρά την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και είναι πιο «ανοιχτοί» από ποτέ στις νέες εταιρείες τεχνολογίας, ειδικά σε αυτές που έχουν επικεντρωθεί στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Και συνέχισε λέγοντας, «Με τους πόρους που έχουμε, τις γνώσεις και την εμπειρία, η ZEEKR έχει επικεντρωθεί στην διάθεση ηλεκτρικών μοντέλων παγκόσμιας κλάσης με πρωτοποριακές υπηρεσίες για να διευκολύνουμε την μετάβαση του κοινού στην ηλεκτροκίνηση, με τον πιο εύκολο και βιώσιμο τρόπο».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: