Αλέξης Γεωργούλης: Με ποια ποινή κινδυνεύει αν βρεθεί ένοχος για βιασμό

Advertisement

Νέα στοιχεία ολοένα και βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

Μάλιστα, εφόσον επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, τότε ο Ελληνας ευρωβουλευτής απειλείται με φυλάκιση, ποινή που για υπόθεση βιασμού στις Βρυξέλλες δεν είναι εξαγοράσιμη.

Advertisement

Η Ζέφη Δημαδάμα, μιλώντας στο Mega για την υπόθεση Γεωργούλη και τα στοιχεία που έχει η δικαιοσύνη, σημείωσε ότι «οι βελγικές αρχές είναι αυτές που θα ερευνήσουν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα σοβαρότατα.

Οι βελγικές Αρχές κάνουν μια πολύ μεγάλη έρευνα, αν και με καθυστέρηση. Υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα παντού, και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σε ερώτηση εάν η γυναίκα αυτή όταν έκανε την καταγγελία πήγε μέχρι και στο νοσοκομείο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ζέφη Δημαδάμα απάντησε: «Από αυτά που γνωρίζουμε εμείς, υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν αυτά τα οποία η ίδια καταγγέλλει. Έχουμε αυτή την πληροφόρηση».

Advertisement

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κορογιαννάκης, δικηγόρος Βρυξελλών μίλησε για ασυνήθιστη καθυστέρηση για τα βελγικά δεδομένα. Σημείωσε δε, ότι η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο και η ποινή για βιασμό είναι από 5 έως 10 χρόνια.

Πρόκειται δε, για ποινές που εκτίνονται στη φυλακή και δεν εξαγοράζονται.

Νωρίτερα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την καταγγελία για ξυλοδαρμό και βιασμό κατά του Αλέξη Γεωργούλη από το διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στις Βρυξέλλες και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Ελένη Χρονοπούλου. Οι καταγγελίες, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, είναι δύο και όχι μία…

Η πρώτη έγινε αρχικά ανώνυμα (κατονομάζοντας όμως ως θύτη τον Αλέξη Γεωργούλη), το 2020, ενώ μερικούς μήνες αργότερα και εντός του 2021 η κυρία Χρονοπούλου προχώρησε σε δεύτερη, καθώς αποφάσισε να καταθέσει επισήμως το όνομά της ως θύμα ξυλοδαρμού και βιασμού από τον γνωστό ηθοποιό, με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Advertisement

Από τότε μέχρι και χθες, όταν δηλαδή η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές Αρχές για άρση της ασυλίας του Ελληνα ευρωβουλευτή, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες.

Το αίτημα των αρμόδιων αρχών του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη παραπέμφθηκε, όπως είπε η Ρομπέρτα Μέτσολα, στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου, η οποία θα αποφασίσει σχετικά και στη συνέχεια θα επανέλθει στην Ολομέλεια.

Γνωρίζοντες καλά τα τεκταινόμενα στο Ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζουν πως αν δεν επιταχυνθούν οι εξελίξεις, το αίτημα μπορεί να φτάσει στην Ολομέλεια και στα τέλη Μαΐου!

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: