Σοκ στο Ευρωκοινοβούλιο: Κατηγορίες για βία, βιασμό και ξυλοδαρμό της Ελένης Χρονοπούλου από τον Αλέξη Γεωργούλη!

Σοκ στο Ευρωκοινοβούλιο: Κατηγορίες για βία, βιασμό και ξυλοδαρμό της Ελένης Χρονοπούλου από τον Αλέξη Γεωργούλη!
Advertisement

Πολιτικό «σεισμό» έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα (17/4) για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος παραιτήθηκε και τέθηκε εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από καταγγελία σε βάρος του από γυναίκα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, την Ελένη Χρονοπούλου, ενώ ήρθη και η ασυλία του.

Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου έγινε το 2020.

Advertisement

Δεν είναι ακόμη γνωστό γιατί η βελγική Δικαιοσύνη καθυστέρησε τρία χρόνια για να κινηθεί εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη, αλλά πηγή αναφέρει ότι γινόταν προσεκτική αξιολόγηση, που κατέληξε στο σημερινό αίτημα της Ευρωπαίας εισαγγελέως.

Η κατηγορία δεν αφορά απλώς βία, αλλά, κατά πληροφορίες, βιασμό και ξυλοδαρμό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και ιατρικά παραστατικά που αποδεικνύουν τα γεγονότα.

Η καταγγελία -το περιεχόμενο της οποίας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί, οι πληροφορίες αρχικά ανέφεραν ότι πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση- έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ από τη μια να μιλά για «βαρύ ποινικό αδίκημα» και τη ΝΔ να καταθέτει σειρά από ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για απάντηση.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που κατήγγειλε το πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην εργαζόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλευρό Ελλήνων και ξένων Ευρωβουλευτών.

Η Ελένη Χρονοπούλου είναι στενή συνεργάτις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και φέρεται ως μία από τις επιλογές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπος του αποδήμου ελληνισμού, μιας και ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, αφού εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ομάδας Ανδρουλάκη, κάνοντας την έκπληξη.

Advertisement

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο.

Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης.

Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).

Advertisement

Η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη μιλά για μια «καταγγελία εκδικητικού χαρακτήρα», αφού υποστηρίζουν ότι ο ίδιος είχε σχέση με την καταγγέλλουσα, με πηγές ωστόσο από την Χαριλάου Τρικούπη να το διαψεύδουν.

Στην άρση της ασυλίας αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, σημειώνοντας: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες βελγικές αρχές για την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: