Σοκάρουν τα σημειώματα της νοσηλεύτριας που κατηγορείται πως δολοφόνησε 7 νεογέννητα

Σοκάρουν τα σημειώματα της νοσηλεύτριας που κατηγορείται πως δολοφόνησε 7 νεογέννητα
Advertisement

Το δικαστήριο του Μάντσεστερ – όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Lucy Letby – ενημερώθηκε ότι η αστυνομία που ερευνούσε το σπίτι της βρήκε μια σειρά από σημειώματα.

Μια νοσοκόμα που κατηγορείται για τη δολοφονία μωρών σε θάλαμο νεογνών έγραψε «τα σκότωσα επίτηδες επειδή δεν είμαι αρκετά καλή» σε σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι της – σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η αστυνομία στους ενόρκους.

Advertisement

Άλλες φράσεις στα σημειώματά της έγραφαν: «βοηθήστε με», «είμαι κακιά» και «ίσως όλα αυτά οφείλονται σε μένα».

Υπενθυμίζεται πως η 33χρονη αρνείται τη δολοφονία επτά μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 10 στο νοσοκομείο «Countess of Chester», ενώ αντιμετωπίζει συνολικά 22 κατηγορίες που σχετίζονται με θανατηφόρα και παρ’ ολίγον θανατηφόρα περιστατικά το 2015 και το 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ανακοινώθηκε στους ενόρκους ότι άλλες φράσεις στις αυτοκόλλητες σημειώσεις της περιλάμβαναν τις φράσεις «τα σκότωσα επίτηδες επειδή δεν είμαι αρκετά καλή» και «δεν μπορώ να το κάνω αυτό πια».

Advertisement

Οι ένορκοι είδαν ακόμη κι ένα σημείωμα που είχε τεθεί προηγουμένως ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο έγραφε: «Είμαι κακιά και το έκανα αυτό».

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε επίσης ένα πυκνογραμμένο χειρόγραφο χαρτί Α4, το οποίο ήταν γεμάτο με σπασμένες προτάσεις: Ένα τμήμα του ήταν μουτζουρωμένο και διαγραμμένο κι έγραφε «Δεν ξέρω αν τα σκότωσα, ίσως τα σκότωσα, ίσως όλα αυτά να οφείλονται σε μένα», ενώ ένα άλλο τμήμα, προς το κάτω μέρος της σελίδας είχε τη φράση «σκοτώστε με» γραμμένη με πιο έντονο μελάνι.

Όπως έγινε γνωστό, τρία από τα σημειώματα βρέθηκαν σε μια τσάντα στην κρεβατοκάμαρα της Letby μετά την πρώτη σύλληψή της στο σπίτι της στο Τσέστερ στις 3 Ιουλίου 2018.

Advertisement

Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν από την αστυνομία ήταν το ημερολόγιό της, το οποίο περιείχε μια καταχώρηση από τον Απρίλιο του 2016 που έγραφε «LD [long day] twins», ενώ την επόμενη ημέρα είχε γραμμένες τις λέξεις «LD twins resus», μαζί με τη λέξη «salsa» με μελάνι διαφορετικού χρώματος.

Οι ένορκοι είδαν επίσης μια φωτογραφία μιας τσάντας για ψώνια που βρέθηκε στο υπνοδωμάτιο της Letby, η οποία περιείχε ιατρικά έγγραφα σχετικά με τα παιδιά και την ονομαστική κονκάρδα της από το NHS.

Η τσάντα με τα ψώνια ανακαλύφθηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της έρευνας στο υπνοδωμάτιό της.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: