Η Ferrari θα συνεχίσει να προσφέρει αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μετά το 2036

Η Ferrari θα συνεχίσει να προσφέρει αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μετά το 2036
Advertisement

Ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, χαιρέτισε την απόφαση εξαίρεσης των αυτοκινήτων που λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα από την προγραμματισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση σταδιακή κατάργηση το 2035 (2036 για τους κατασκευαστές χαμηλού όγκου που παράγουν από 1.000 έως 10.000 αυτοκίνητα τον χρόνο) των νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς η απόφαση αυτή προσφέρει στην ιταλική εταιρία “μεγαλύτερη ελευθερία” στους κινητήρες που θα τοποθετεί στα μοντέλα της.

Advertisement

«Τα καλά νέα για εμάς ως εταιρεία είναι ότι πέρα ​​από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα μπορούμε επίσης να συνεχίσουμε με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτή η απόφαση είναι πολύ ενδιαφέρουσα για εμάς γιατί επιτρέπει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης να εξακολουθούν να υπάρχουν και μετά το 2036.»

Η Ferrari προσφέρει ήδη plug-in υβριδικά αυτοκίνητα και έχει υποσχεθεί το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025.

Η Ferrari που δεν είχε ανακοινώσει μέχρι σήμερα πότε στόχευε να μετατραπεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία, το 2022 είχε κάνει γνωστό πως μέχρι το 2026, μόλις το 40% των αυτοκινήτων της θα προσφέρονται μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με το 55% να είναι υβριδικά και το 5% αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Οι αναλογίες αυτές θα αλλάξουν το 2030 και τότε η Scuderia πιστεύει πως τα αυτοκίνητα της με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αποτελούν το 20%, με το 40% να είναι υβριδικά και το άλλο 40% αμιγώς ηλεκτρικά.

«Αυτοί οι στόχοι δεν αλλάζουν. Δεν θέλουμε να πούμε στους πελάτες μας τι αυτοκίνητο να χρησιμοποιήσουν. Θέλουμε να προσφέρουμε τρεις διαφορετικές τεχνολογίες κινητήρων: εσωτερικής καύσης, υβριδικούς και ηλεκτρικούς, ώστε οι πελάτες μας να επιλέξουν» είπε ο Vigna που καθησύχασε τους επενδυτές ότι τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας δεν θα επηρεαστούν από την παρατεταμένη διάρκεια ζωής των κινητήρων εσωτερικής καύσης, καθώς η Ferrari είχε ήδη “ενσωματώσει” αυτό το σενάριο στο επιχειρηματικό της σχέδιο.

«Το ποσό που ανακοίνωσα πέρυσι, ύψους 4,4 δισ. ευρώ για επενδύσεις την περίοδο 2022-2026, είναι αρκετό για να προχωρήσουμε με την ηλεκτροκίνηση και επίσης με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που είναι συμβατοί με συνθετικά καύσιμα.»

Ο Vigna τόνισε ότι το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari θα είναι “ένα μοναδικό αυτοκίνητο”, αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι “το να κρατάς μυστικό είναι μέρος της συνταγής”.

Advertisement

Επιπλέον ανέφερε πως θα ήταν λάθος να υποθέσουμε πως συγκεκριμένες τεχνολογίες κινητήρων θα ταιριάζουν με συγκεκριμένα μοντέλα στο μέλλον.

«Τα καύσιμα είναι ένα μέσο για την παροχή της απόδοσης που αναμένει κάποιος από ένα αυτοκίνητο της Ferrari» είπε, λέγοντας επίσης πως η τιμή των συνθετικών καυσίμων είναι πιθανό να μειωθεί καθώς αναπτύσσονται μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Είναι μια νέα τεχνολογία και όπως συμβαίνει σε όλες τις νέες τεχνολογίες, χρόνο με τον χρόνο γίνονται φθηνότερες.»

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: