Τέλος οι κλοπές αυτοκινήτων μέσω των προϊόντων της Apple -Πού τα μοιράζουν δωρεάν

Τέλος οι κλοπές αυτοκινήτων μέσω των προϊόντων της Apple -Πού τα μοιράζουν δωρεάν
Advertisement

Κάλεσμα για χρήση των τεχνολογιών της Apple με στόχο την αναχαίτιση της έξαρσης κλοπών αυτοκινήτων που καταγράφεται στη Νέα Υόρκη απηύθυνε στους κατοίκους ο δήμαρχος της πόλης, Eric Adams.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD) ζήτησε από τους πολίτες να εξοπλίσουν τα αυτοκίνητά τους με AirTags, τις μικροσκοπικές συσκευές της Apple που επιτρέπουν τον εντοπισμό αντικειμένων μέσω της εφαρμογής “Find My” στα iPhone κινητά τους τηλέφωνα.

Advertisement

Εφόσον κλαπεί ένα ΙΧ και υπάρχει εντός της καμπίνας του AirTag, τότε ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να παρακολουθεί προς τα πού κατευθύνεται το όχημα και στη συνέχεια να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές ώστε να εκκινήσει η διαδικασία ανάκτησής του.

Ο δήμαρχος αποθέωσε τη συσκευή εντοπισμού αντικειμένων της Apple, που στην ελληνική αγορά ξεκινούν από περίπου 30 ευρώ, και γνωστοποίησε ότι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στη Νέα Υόρκη προχώρησε σε δωρεά 500 συσκευών οι οποίες θα διανεμηθούν σε κατοίκους της πόλης.

Με τα καλύτερα λόγια για τα AirTags μίλησε και ο επικεφαλής της NYPD, Jeffrey Maddrey, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter και ένα βίντεο που δείχνει στους πολίτες πώς να χρησιμοποιούν τις συσκευές ώστε να προστατευτούν από τις συμμορίες.

Advertisement

«Ο 21ος αιώνας απαιτεί και αντίστοιχες πολιτικές. Τα AirTags στο αυτοκίνητό σας θα μας βοηθήσουν να ανακτήσουμε το όχημά σας αν αυτό κλαπεί.

Θα χρησιμοποιήσουμε drones, τη τεχνολογία StarChase, αλλά και αποτελεσματικές παραδοσιακές μεθόδους. Βοήθηστε εμάς, αλλά και τους εαυτούς σας, αποκτώντας ένα AirTag».

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από το σωτήριο έργο τους, έχουν εξελιχθεί και σε «όπλο» στα χέρια συμμοριών για την ευκολότερη κλοπή οχημάτων.

Advertisement

Αυτές τοποθετούν σε ένα «κρυφό» σημείο του αμαξώματος του ΙΧ ένα AirTag και στη συνέχεια παρακολουθούν στενά την πορεία του οχήματος, ώστε, όταν βρουν πρόσφορο έδαφος», να χτυπήσουν.

Οι κλοπές μέσω AirTags έχουν θορυβήσει του ιθύνοντες της Apple, η οποία σε συνεργασία με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς προσπαθεί να δώσει τέλος στην κακόβουλη χρήση των εν λόγω συσκευών.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: