Μας έκανε πάλι περήφανους: Ξανά “χρυσή” η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, σαρώνει τα μετάλλια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Μας έκανε πάλι περήφανους: Ξανά “χρυσή” η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, σαρώνει τα μετάλλια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Advertisement

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ποντεμπράντι.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε μια κούρσα με πολύ έντονο συναγωνισμό και μεγάλο ενδιαφέρον τερμάτισε σε 1 ώρα 29.17 και πέτυχε την τρίτη επίδοση της καριέρας της.

Advertisement

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Ιταλίδα Παλμισάνο με 1 ώρα 29.19 και το χάλκινο στην Άνα Καμπεσίνια (Πορτογαλία) που είχε την υπομονή και τις δυνάμεις να περάσει στην τρίτη θέση στα τελευταία δύο χιλιόμετρα, αφήνοντας την Ουκρανή στην τέταρτη θέση με 1.25.17.

Η Ντρισμπιώτη έκανε δύο τα χρυσά της μετάλλια στη διοργάνωση, αφού ήταν νικήτρια στα 35χλμ. στη διοργάνωση του 2021.

Η Χριστίνα Παδοπούλου αγωνίστηκε στην ίδια απόσταση και κατέλαβε την 17η θέση με 1 ώρα 34.30 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, πετυχαίνοντας την δεύτερη επίδοση της καριέρας της στην απόσταση.

Advertisement

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στην απόσταση ήταν η Όλγα Φιάσκα που τερμάτισε στην 28η θέση με 1 ώρα 38.55. Η χώρα μας κατέκτησε την πέμπτη θέση στο ομαδικό στο σύνολο των εννέα χωρών που συμμετείχαν στο ομαδικό.

Οι δηλώσεις της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

«Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Όλες οι σπουδαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο, ήταν εκεί να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Κατάφερα να φτάσω στη νίκη και το πέτυχα γιατί ακολούθησα το πλάνο που είχαμε φτιάξει με τον προπονητή μου και διαχειρίστηκα σωστά την κούρσα.

Είχα τον έλεγχο, έκανα τις επιθέσεις για να δω την κατάσταση στην οποία είναι οι υπόλοιπες αθλήτριες, έμεινα πίσω όταν έπρεπε για να ξεκουραστώ και τελικά με μια επίθεση μετά το 16ο χιλιόμετρο έφτασα στη νίκη», είπε η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε:

Advertisement

«Στην τελευταία αντεπίθεση που έκανα ήμουν ξεκούραστη. Μέχρι το 16ο χιλιόμετρο δοκίμαζα και τις άλλες αθλήτριες για να δω αν έχουν δυνάμεις. Η Ιταλίδα ακολουθούσε πολύ κοντά μου στα τελευταία μέτρα, όμως πανηγύρισα στα τελευταία μέτρα καθώς ήξερα πως είναι κουρασμένη και δεν είχε δυνάμεις να με περάσει.»

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: