Σοκ στο Hollywood: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Ray Stevenson

Σοκ στο Hollywood: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Ray Stevenson
Advertisement

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο Ray Stevenson, ο διάσημος Ιρλανδός ηθοποιός που αγάπησε το κοινό μέσα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του σε ταινίες όπως το «Punisher: War Zone», το «King Arthur», την τριλογία «Thor» και την επερχόμενη σειρά «Ahsoka» της Marvel.

Ο ηθοποιός έφυγε από την ζωή την Κυριακή 21/5, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Advertisement

Σύμφωνα με το Variety, ο Stevenson ξεκίνησε την καριέρα του εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικές εκπομπές τη δεκαετία του 1990 και τη δεκαετία του 2000 άρχισε να υποδύεται ρόλους δράσης σε ταινίες του Χόλιγουντ.

Ο πρώτος του σημαντικός κινηματογραφικός ρόλος ήταν στην ταινία περιπέτειας του 2004 του Antoine Fuqua «King Arthur», όπου υποδήθηκε τον Dagonet, έναν από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης.

Στην ταινία, ο χαρακτήρας του θυσιάζεται στη μάχη για να βοηθήσει τον Άρθουρ (Κλάιβ Όουεν) και την αδελφότητα των πολεμιστών του.

Advertisement

Το 2008, ο Stevenson απέκτησε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία της Marvel, «Punisher: War Zone», όπου έπαιξε έναν μισθοφόρο, γνωστό και ως Frank Castle.

Η ταινία διανεμήθηκε από τη Lionsgate στη Βόρεια Αμερική, προτού η Disney αποκτήσει τα δικαιώματα στο σύμπαν της Marvel και αργότερα παρουσιάσει ξανά τον χαρακτήρα στη σειρά του Netflix «Daredevil».

Ο 58χρονος ήταν ο τρίτος ηθοποιός που απεικόνισε τον «Punisher» στην οθόνη. Ο Dolph Lundgren έπαιξε για πρώτη φορά τον vigilante σε μια απευθείας κυκλοφορία βίντεο το 1989, ακολουθούμενος από τον Thomas Jane στο R-rated «Punisher» του 2004.

Advertisement

Κατά δεκαετία του 2010, εμφανίστηκε σε ταινίες δράσης όπως «The Book of Eli», «GI Joe: Retaliation» και franchise όπως το «Thor» της Marvel και η προσαρμογή «Divergent» του Lionsgate.

Στη δεύτερη συμμετοχή του στο Marvel Universe, έπαιξε τον ήρωα της Ασγκάρντιαν Βόλσταγκ, έναν από τους Τρεις πολεμιστές που ήταν σύμμαχοι του Thor (Chris Hemsworth).

Εμφανίστηκε στις τρεις πρώτες ταινίες «Thor» πριν ηττηθεί από την «Hela» (Cate Blanchett) στο «Thor: Ragnarok».

Στη σειρά «Divergent», ο Stevenson έπαιξε τον Marcus Eaton, τον αρχηγό του δημοτικού συμβουλίου της φατρίας Abnegation και πατέρα των τεσσάρων (Theo James).

Advertisement

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: