Φρενίτιδα για το «θαυματουργό» χάπι που υπόσχεται αδυνάτισμα χωρίς κόπο

Φρενίτιδα για το «θαυματουργό» χάπι που υπόσχεται αδυνάτισμα χωρίς κόπο
Advertisement

Το όνειρο ενός αδύνατου και όμορφιου κορμιού στην παραλία φαίνεται πως έρχεται πιο κοντά, με ένα «μαγικό» χάπι που υπόσχεται γρήγορο και ξεκούραστο αδυνάτισμα.

Το σκεύασμα λειτουργεί στην ίδια λογική με τα ενέσιμα των διαβητικών, που έχουν γίνει ανάρπαστα με σκοπό τη γρήγορη απώλεια βάρους προκαλώντας, ωστόσο, σοβαρές ελλείψεις στους ασθενείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Advertisement

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, οι γιατροί θα εξηγήσουν πως το χάπι είναι ένα φάρμακο με συγκεκριμένες ενδείξεις για ιατρική χρήση, όμως στο εξωτερικό ήδη γίνεται χαμός.

Οκτώ εταιρείες ετοιμάζουν το «μαγικό χάπι που θα έχει την ίδια ουσία, η οποία αρχικά αναπτύχθηκε για φαρμακευτικές χρήσεις για τον διαβήτη, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι βοηθάει και στην απώλεια του σωματικού βάρους.

Αφού αυτή η ουσία έγινε ανάρπαστη, με εκατομμύρια ανθρώπους να αδυνατίζουν παίρνοντας τα φάρμακα των διαβητικών, τώρα αποκτά και τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον για τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, που βλέπουν το χάπι αδυνατίσματος, όπως το βάφτισαν τα ΜΜΕ, να φέρνει τρελά κέρδη.

Advertisement

Με το που κυκλοφόρησε η είδηση και παρότι δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ειδικά καθώς είμαστε στο καλοκαίρι και ήδη είναι πάρα πολλοί αυτοί που θέλουν να βγουν στην παραλία και να χωρούν στο περσινό τους μαγιό.

Ο πόλεμος της παχυσαρκίας όμως έχει και επιστημονικό ενδιαφέρον πέρα από το οικονομικό για τις εταιρείες, αφού τα προγνωστικά μοντέλα λένε πως ως το 2030 ακόμα και το 75% του πληθυσμού της χώρας μας, μπορεί να είναι υπέρβαρο.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του, χρειάζεται ένα προσεγμένο διατροφικό μοντέλο για να υπάρχει αποτελεσματικότητα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, Δημήτρης Γρηγοράκης, συμπληρώνοντας πως ταυτόχρονα με τη θεραπευτική αγωγή, θα πρέπει να αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.

Advertisement

Το χάπι, για όσους βάζουν ως πρώτη προτεραιότητα το αδυνάτισμα πάση θυσία και μάλιστα χωρίς τον κόπο της δίαιτας και τη γυμναστική, υπόσχεται, όπως και τα ενέσιμα των διαβητικών που ήδη χρησιμοποιούνται για αδυνάτισμα, μια εύκολη λύση, καθώς δημιουργεί αίσθημα κορεσμού και μειώνει την πείνα.

«Η εταιρεία έχει μια καθημερινή έκδοση δισκίου του ίδιου φαρμάκου, που ονομάζεται σεμαγλουτίδη, εγκεκριμένη για τον διαβήτη και το δοκιμάζει σε υψηλότερη δόση για απώλεια βάρους».

Η συγκεκριμένη δραστική ουσία, σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκη, «δρα στο λεπτό έντερο και έχει άμεσες γαστρεντερικές διαταραχές, ναυτία έμετο, διάρροια, δυσκοιλιότητα. Η επιρροή στου γαστρεντερικό μπορεί να επιφέρει συνέπειες στο ανοσοποιητικό».

Advertisement

Tο πόσες χρήσεις θα έχει τελικά, θα φανεί άμεσα, ενώ 8 εταιρείες που είναι αυτήν την στιγμή στην κούρσα για το χάπι αδυνατίσματος, υπόσχονται μέσα στο 2024 να έχουν διαθέσιμο το χάπι και στην Ελλάδα.

Μέχρι τότε πάντως, οι ειδικοί τονίζουν πως σε κάθε περίπτωση ουδείς πρέπει να πειραματίζεται και πριν την απόφαση να γίνει λήψη φαρμάκου, απαιτείται η γνωμάτευση γιατρού, προειδοποιώντας για τις παρενέργειές του.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: