Έρχεται ασυνήθιστη κακοκαιρία με αστάθεια, βροχές και καταιγίδες: «Το καλοκαίρι θα έρθει από… Αύγουστο»

Έρχεται ασυνήθιστη κακοκαιρία με αστάθεια, βροχές και καταιγίδες: «Το καλοκαίρι θα έρθει από… Αύγουστο»
Advertisement

Μία κακοκαιρία ασυνήθιστη για αυτή την εποχή που συναντάμε συνήθως τους φθινοπωρινούς μήνες, κυρίως προς Οκτώβριο και Νοέμβριο, έρχεται προς τη χώρα μας από τη μεριά της Ιταλίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Πρόκειται για μία κακοκαιρία που δεν θα φέρει απλά διαστήματα αστάθειας με βροχές και καταιγίδες, αλλά θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, και θα βρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Advertisement

Μάλιστα, εξαιτίας του βαρομετρικού χαμηλού το Σαββατοκύριακο δεν… θα έχουμε καλό καιρό σχεδόν πουθενά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας αναμένεται να κυλήσουν με ένα πολύ καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό.

Το κύμα κακοκαιρίας αρχίζει και αναπτύσσεται στα κεντρικά και νότια τμήματα της Ιταλίας. Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς τα ανατολικά και δεν είναι καθόλου συνηθισμένο για την εποχή.

Advertisement

Βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή (16/6)

Από αύριο Πέμπτη αλλά κυρίως από την Παρασκευή, ο καιρός αναμένεται να είναι αρκετά βαρύς, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, αναμένεται ένα ασυνήθιστο για την εποχή βαρομετρικό χαμηλό στον καιρό, που το συναντάμε στο προχωρημένο φθινόπωρο (Οκτώβριο – Νοέμβριο), με βροχές και καταιγίδες από αύριο και κυρίως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι και ο υπόλοιπος Ιούνιος θα κυλήσει με αστάθεια στον καιρό και ότι, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, υπάρχει περίπτωση να πέσουν βροχές και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Advertisement

Ασυνήθιστο για την εποχή να βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα, σχολίασε στο Open ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δεν θα έχουμε την αστάθεια των προηγούμενων ημερών, που ξεκινήσουμε με ήλιο, μπόρες το απόγευμα και βελτίωση προς το βράδυ. Ειδικά για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα είναι αρκετά φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού.

Μετά όμως το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει η θερμοκρασία και την άλλη εβδομάδα θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης με 35άρια και 37άρια, είπε χαρακτηριστικά.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: