Θύελλα αντιδράσεων για την τιμή: Μεταχειρισμένο Model S 10 ετών αξίζει μόνο… 4.500 € για την Tesla

Θύελλα αντιδράσεων για την τιμή: Μεταχειρισμένο Model S 10 ετών αξίζει μόνο… 4.500 € για την Tesla
Advertisement

Η προσφορά της Tesla για ανταλλαγή ενός Model S του 2014 με περίπου 240.000 km (150.000 μίλια), η οποία ανέρχεται σε μόλις 5.000 δολάρια, προκάλεσε απογοήτευση και συζητήσεις μεταξύ των ιδιοκτητών των μοντέλων της εταιρείας και της διαδικτυακής κοινότητας.

Παρά τα πολλά διανυθέντα χιλιόμετρα, ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι το ηλεκτρικό σεντάν είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Advertisement

Η προσφορά ανταλλαγής έχει επικριθεί ευρέως ως αδικαιολόγητα χαμηλή, λαμβάνοντας υπόψη την αρκετά καλή κατάσταση του Model S.

Πολλοί θεωρούν υποτιμητικό το γεγονός ότι η Tesla εκτίμησε το όχημα σε τόσο χαμηλή τιμή, ιδίως σε σύγκριση με την αγοραία αξία του.

Ορισμένα άτομα υπέθεσαν ότι η προσφορά της Tesla μπορεί να αντιπροσωπεύει το ποσό που η εταιρεία αισθάνεται άνετα να χάσει, συμπληρώνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει πρόσθετα ρίσκα.

Advertisement

Ωστόσο, η προσφορά αυτή οδήγησε σε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τον ρυθμό μείωσης της αξίας των οχημάτων της Tesla. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αξία ανταλλαγής αντιπροσωπεύει ποσοστό περίπου 93% σε σύγκριση με την αρχική τιμή αγοράς, το οποίο θεωρείται αρκετά χαμηλό.

Ο απογοητευμένος ιδιοκτήτης αναζήτησε συμβουλές από την online κοινότητα και έλαβε προτάσεις να εξερευνήσει την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπου το Model S θα μπορούσε δυνητικά να πιάσει μια τιμή γύρω στα 20.000 δολάρια.

Τελικά, ο ιδιοκτήτης εξέφρασε την προθυμία να εξετάσει αυτές τις συστάσεις και να δεχτεί προσφορές από την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Advertisement

Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν αν ο ιδιοκτήτης αποδέχθηκε τελικά την προσφορά ανταλλαγής της Tesla ή αν ακολούθησε εναλλακτικές επιλογές.

Ωστόσο, αναδεικνύεται η δυσαρέσκεια του ιδιοκτήτη και το γενικότερο αίσθημα μεταξύ των ιδιοκτητών και των ενθουσιωδών φίλων της Tesla σχετικά με τη χαμηλή προσφορά ανταλλαγής για ένα Model S του 2014, έστω κι αν αυτό έχει έναν μεγάλο αριθμό στο οδόμετρο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: