Βίντεο: Βασιλικός φρουρός «ράγισε καρδιές» -Έσπασε το πρωτόκολλο για να φωτογραφηθεί με αγόρι με σύνδρομο down

Βίντεο: Βασιλικός φρουρός «ράγισε καρδιές» -Έσπασε το πρωτόκολλο για να φωτογραφηθεί με αγόρι με σύνδρομο down
Advertisement

Ένα μέλος της Βασιλικής Φρουράς κέρδισε επαίνους αφού έκανε τα πάντα για να κάνει έναν νεαρό με σύνδρομο Down να αισθανθεί άνετα.

Το βίντεο στο YouTube, με τον νεαρό να ποζάρει για μια φωτογραφία στο παλάτι του Μπάκιγχαμ προκάλεσε σάλο.

Advertisement

Γνωστοί παγκοσμίως για την πειθαρχία, τη σιωπή και την ακινησία τους, η δουλειά των φρουρών του βασιλιά είναι να στέκονται σε υπηρεσία έξω από τις επίσημες βασιλικές κατοικίες και ακόμη και όταν οι τουρίστες προσπαθούν να τους αποσπάσουν την προσοχή, αναμένεται να παραμείνουν αμετακίνητοι.

Ωστόσο, τα πλάνα δείχνουν πώς ένα καλόκαρδο μέλος της φρουράς πλησίασε το αγόρι και τον συνοδό του που προσπαθούσαν να βγάλουν μια φωτογραφία για να θυμούνται το ταξίδι τους στο Horse Guards Parade.

Μπαίνοντας στο Twitter, ο συνοδός εξήγησε: «Δουλεύω για την οικογένειά του και τον ίδιο εδώ και μια δεκαετία. Είχαμε βγει για ποδηλατοβόλτα με το ποδήλατό μου και σταματήσαμε στο Horse Guards Parade».

Advertisement

Τα τελευταία χρόνια, η Βασιλική Φρουρά έχει αποκτήσει κακή φήμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας ορισμένων βίντεο που δείχνουν πώς φωνάζουν στα μέλη του κοινού αν πλησιάσουν πολύ κοντά τους ή στα άλογά τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο νεαρός και ο συνοδός του πόζαραν για τη φωτογραφία, αλλά εξεπλάγησαν όταν ο φρουρός τους πλησίασε ώστε να μπορέσουν να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία.

Εμφανώς αιφνιδιασμένο, το μικρό αγόρι τρόμαξε λίγο όταν ο φρουρός του βασιλιά κινήθηκε δίπλα και στους δύο.

Advertisement

Αφού φρόντισε να ευχαριστήσει τον στρατιώτη, καθώς απομακρύνονταν, ο συνοδός ακούστηκε να λέει «τι ωραίος άνθρωπος, τι ωραίο πράγμα που έκανε».

Η γλυκιά και γεμάτη σεβασμό στιγμή ενθουσίασε τους θεατές, που έσπευσαν να μοιραστούν τις σκέψεις και τα σχόλιά τους για τη σκηνή.

Ένα άτομο έγραψε: «Υπέροχη χειρονομία καλοσύνης. Όλοι οι φρουροί κάνουν εξαιρετική δουλειά με τόσους πολλούς τουρίστες».

Ένας άλλος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρόσθεσε: «Απόλυτος σεβασμός σε αυτόν τον φρουρό, ειδικά καθώς αυτό το νεαρό αγόρι ήταν νευρικό, και απόλυτος σεβασμός στον κηδεμόνα του παιδιού που είπε ευχαριστώ. Μακάρι περισσότεροι τουρίστες να ήταν σαν κι αυτόν».

Advertisement

«Αυτός ο φύλακας δεν παραλείπει ποτέ να μου λιώνει την καρδιά. Αυτή η πράξη καλοσύνης έφερε έναν κόμπο στο λαιμό μου. Τι γλυκούλης που είναι. Η καλοσύνη σου θα επιστρέψει σε σένα, νεαρέ. Ο Θεός να σας ευλογεί», έγραψε κάποιος άλλος.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: