Αυτό είναι το νέο SUV των 8.000 ευρώ –«Καίει» φυσικό αέριο και πάει παντού

Αυτό είναι το νέο SUV των 8.000 ευρώ –«Καίει» φυσικό αέριο και πάει παντού
Advertisement

Η ινδική Tata ξεκίνησε το λανάρισμα της έκδοσης CNG του μικρού SUV Punch, η οποία προσφέρεται και πάλι σε πολύ χαμηλή τιμή.

Το Punch είναι ένα παγκόσμιο μικρό SUV, που δημιουργήθηκε από τον ινδικό γίγαντα της Tata για να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο οικονομικές μετακινήσεις.

Advertisement

Λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2021 αποκλειστικά με μοτέρ βενζίνης και προσφέρεται σε πολύ χαμηλές τιμές (από 6.600 ευρώ με βάση την τωρινή ισοτιμία ευρώ/ρουπίας), ενώ πριν λίγες ημέρες η Tata ξεκίνησε την πώληση και των εκδόσεων με φυσικό αέριο (CNG).

Στην έκδοση με CNG το Tata Punch χρησιμοποιεί τον ίδιο 1.200άρη 3κύλινδρο κινητήρα που έχουν και οι εκδόσεις βενζίνης, όμως το μοτέρ αυτό μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει και φυσικό αέριο, για να μειώσει το κόστος κίνησης του ιδιοκτήτη.

Η ισχύς και ροπή όταν χρησιμοποιεί φυσικό αέριο μειώνονται στους 73,4 ίππους και 103 Nm αντίστοιχα, από 84 ίππους και 113 Nm στις εκδόσεις βενζίνης. Το κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει 5άρι μηχανικό.

Advertisement

Για την αποθήκευση του φυσικού αερίου υπάρχουν 2 διαφορετικά ρεζερβουάρ συνολικής χωρητικότητας 60 κιλών, τα οποία τοποθετούνται στο πάτωμα του πορτ-μπαγκάζ. Η χωρητικότητα του τελευταίου περιορίζεται στα 210 λίτρα, από 366 λίτρα στις βενζινοκίνητες εκδόσεις.

Το νέο Tata Punch iCNG ξεκινά τις πωλήσεις του στην Ινδία κοστίζοντας 710.000 ρουπίες ή μόνο 7.800 ευρώ.

Είναι διαθέσιμο σε 5 διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού, με την ακριβότερη να φθάνει τα 10.600 ευρώ και να περιλαμβάνει πολλά στοιχεία άνεσης και ασφάλειας.

Advertisement

Η Tata δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα προσφέρει την έκδοση με φυσικό αέριο του Punch και σε χώρες εκτός της Ινδίας, όπως συμβαίνει με τις εκδόσεις βενζίνης που προσφέρονται και σε συγκεκριμένες ασιατικές χώρες.

Είναι δεδομένο ότι δύσκολα θα δούμε το μοντέλο στην Ευρώπη, από τη στιγμή που η ινδική φίρμα δεν αντιπροσωπεύεται επίσημα στην ήπειρό μας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: